op
×

Τι θα μείνει απο τροφές αν φύγουν οι μέλισσες(ΦΩΤΟ)

Τι θα μείνει απο τροφές αν φύγουν οι μέλισσες(ΦΩΤΟ)
Περισσοτερα...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η λύση για την κρίση βρίσκεται στη φύση

Υπάρχει ένα φυτό, αυτοφυές σε πολλά μέρη του πλανήτη, που έχει 25 χιλιάδες χρήσεις (φάρμακο, ύφασμα, καύσιμο, βιοπλαστικό, οικοδομικό και μονωτικό υλικό, τροφή κ.α.) πολύ ευεργετικές για τον άνθρωπο και την οικονομία κάθε χώρας.

Φυστίκια Αιγίνης θερμαίνουν οικολογική πόλη 200.000 κατοίκων

Μια νέα οικολογική πόλη που χτίζεται λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το Γκαζιαντέπ της νοτιοκεντρικής Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία, πρόκειται να αποκτήσει “πράσινη” θέρμανση που θα βασίζεται στο σημαντικότερο ίσως προϊόν που παράγει η περιοχή: τα φυστίκια

Η πρώτη μεγάλη Οικογιορτή Κύπρου 11 Μαΐου στη Λευκωσία

Η πρώτη μεγάλη γιορτή Οικολογίας στην Κύπρο θα διεξαχθεί την Κυριακή, 11 Μαΐου 2014, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα στη Λευκωσία στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά (λεωφόρος Λάρνακος). Συντονίζουν οι ομάδες Αμάραντος, Ανάκυκλος Περιβαλλοντική, Έλλοβος και Κυπρίων Σπόροι, Κίνημα Ζωής Κύπρου και Ουτοπία Κολεκτίβα με τη στήριξη του Δήμου Αγλαντζιάς, του Τμήματος Δασών και του καφενείου «Το Κουκουνάρι».

Κορυδαλλός: Ανοιξιάτικη γιορτή για την ελευθερία των σπόρων απο το "Βότσαλο"

Το δίκτυο "Βότσαλο", καλεί την Κυριακή 27-4 στην ανοιξιάτικη γιορτή για την ενίσχυση του Καραβανιού για την ελευθερία των σπόρων που θα ξεκινήσει την ίδια μέρα, από την έδρα του Πελίτι, στο Παρανέστι Δράμας, για να συναντήσει το δίκτυο "Κοκοπελί" στην Γαλλία.

Κρόκος: Ο ελληνικός χρυσός

Πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης ως προς την παραγωγή κρόκου αναδεικνύεται η Ελλάδα που έχει εισέλθει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά του ακριβότερου μπαχαρικού στον κόσμο καθώς χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων! Και μπορεί ο μεγαλύτερος όγκος παραγωγής στην υφήλιο να αποδίδεται στο Ιράν ωστόσο η υψηλή ποιότητα του ελληνικού κρόκου ενισχύει διαρκώς τη φήμη του

Free and Real: Εργαστήριο μανιταριών στους καταρράχτες του Δρυμώνα

Οι Free and Real στα πλαίσια της δημιουργίας του σχολείου αυτάρκειας και βιωσιμότητας του εγχειρήματος Τελαίθριον διοργανώνουν στους καταρράχτες του Δρυμώνα πρακτικό εργαστήριο με θέμα: Πρακτικό Εργαστήριο Καλλιέργειας Μανιταριών και Συλλογής Μανιταριών από το Δάσος. Το εργαστήριο θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 23 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Μαΐου.

Video: Τα φυτοφάρμακα και η καταστροφική επίδρασή τους στις μέλισσες

Ο Βασίλης Ντούρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, μιλάει για τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα και την καταστροφική επίδρασή τους στις μέλισσες και την ελληνική μελισσοκομία.

Θεσσαλονίκη: Γιορτές Ελεύθερης Γης 10 και 11 Μαίου

Συμμετέχουν 60 εκθέτες, οίκο παραγωγοί και χειροτέχνες , συλλογικότητες και κινήματα πολιτών. 10 εργαστήρια αυτάρκειας και ομιλίες. Προβολές ταινίας και ντοκυμαντέρ. Show  κλόουν, ζογκλέρ, θεατρικές παραστάσεις,  εναέριος χορός με πανιά, flamenco, capoeira . Πολύ μουσική!

Lafayette Greens: ένας αστικός λαχανόκηπος πρότυπο (Βίντεο)

Πρόκειται για έναν συμμετοχικό δημόσιο χώρο, όπου ο καθένας μπορεί να πάρει μέρος στη φύτευση, τη συγκομιδή, τη μάθηση και τη  διδασκαλία. Αποτελεί ένα τόπο συνάντησης της τοπικής κοινότητας, παθητικής αναψυχής, εκδηλώσεων και εργαστηρίων.

Πώς οι Τούρκοι ανακυκλώνουν, ταΐζοντας τα αδέσποτα

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Τούρκοι ανακάλυψαν ακόμα έναν πρωτότυπο τρόπο για να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα, φροντίζοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον.  Ιδού μια από τις ειδικές συσκευασίες που υπάρχουν πλέον σε εστιατόρια της Κωνσταντινούπολης. Δείτε στο βίντεο πώς λειτουργούν τα φιλοζωικά κουτιά αυτής της ιδιαίτερης ανακύκλωσης.

Πανευρωπαϊκή επιδημιολογική μελέτη για την υγεία των μελισσών

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη πανευρωπαϊκή επιδημιολογική μελέτη (με την ονομασία EPILOBEE)  που εφαρμόστηκε στην  Ε.Ε  από τις αρμόδιες εθνικές αρχές με εναρμονισμένο επιστημονικό πρωτόκολλο βασισμένο σε κοινές κατευθυντήριες γραμμές τού Κοινοτικού Εργαστηρίου Αναφοράς για την υγεία των μελισσών .

Η κιβωτός των σπόρων όλου του κόσμου

Οι σπόροι του κόσμου στην “Κιβωτό της Ημέρας της Κρίσης” στη Νορβηγία. Οι εγκαταστάσεις είναι σχεδιασμένες να αντέξουν στις πιθανές συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά και σε σεισμούς ή ακόμη και πυρηνικές επιθέσεις...

6η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Μεσσηνίας από τους "Ανώνυμους Σποροφύλακες"

Οι «Ανώνυμοι Σποροφύλακες» διοργανώνουν την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 στο Αγρόκτημα φυσικής και παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα στην Καλαμάτα, την 6η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Μεσσηνίας. Η ανταλλαγή θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 10.00 και 14.00.

Τριήμερη γιορτή ανταλλαγής σπόρων ντόπιων ποικιλιών στο Σκουντέρι Εύβοιας

Το enallaktikos.gr συμμετέχει στην γιορτή για τη διατήρηση των ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών  2, 3 και 4 Μαΐου στο Σκουντέρι Εύβοιας.  Δες εδω πως θα έρθεις στον μεσαιωνικό πύργο μας.

3o pro festival - Γιορτές ελεύθερης Γης με οικολογική και συνεργατική διάθεση

Μια ακόμα ξεχωριστή μονοήμερη γιορτή με οικολογικό, συνεργατικό και πολιτισμικό χαρακτήρα διοργανώνετε από την ομάδα του Κυττάρου, το τελευταίο pro festival εφόσον βρίσκονται στην τελική ευθεία για την πρώτη μεγάλη υπαίθρια διήμερη γιορτή στις 10 και 11 Μαΐου.

Σώσε την Αρκτική που λιώνει!

Βοήθησε να ανακηρυχθεί η Αρκτική σε παγκόσμιο καταφύγιο | Υπόγραψε για να φτάσει η Greenpeace τον στόχο της... 6.000.000! Τα τελευταία 30 χρόνια, έχουμε χάσει τα 3/4 του πάγου που επιπλέει στην κορυφή του κόσμου... Η προστασία των πάγων σημαίνει προστασία όλων μας, αλλά οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις θέλουν να κάνουν εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή

Εύκολα tips φύτευσης - καλλιέργειας 20 αγαπημένων λαχανικών

Το φύτεμα των λαχανικών από σπόρους είναι μια εύκολη δουλειά αρκεί να ακολουθήσουμε σωστά κάποιους γενικούς κανόνες.Το χώμα φύτευσης πρέπει να είναι ελαφρύ, καλά δουλεμένο απαλλαγμένο από άλλους σπόρους αν δεν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φυτόχωμα που είναι η εύκολη λύση.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×