op
×

Βρετανία: Έδιωξαν την εταιρεία εξόρυξης και ίδρυσαν συνεταιρισμό «καθαρής ενέργειας»!

Οι κάτοικοι του Μπάλκομπ στέλνουν σαφές μήνυμα πως το ενεργειακό μέλλον - τουλάχιστον της περιοχής τους - είναι στα χέρια τους,  ιδρύοντας το δικό τους συνεταιρισμό καθαρής ενέργειας.
Περισσοτερα...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πώς φτιάχνω σπορείο και θερμοκήπιο δωρεάν!

Γράφει η Ελληνο-Αυστραλέζα Τίνα Λυμπέρη, σύμβουλος σε θέματα αεικαλλιέργειας - περμακουλτούρας. Μας δείχνει πώς έφτιαξε το σπορείο της χωρίς να αγοράσει τίποτα και επαναχρησιμοποιώντας υλικά που βρήκε στα… σκουπίδια!

Γιορτή για την ελευθερία των σπόρων στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Υποστηρικτές του Καραβανιού για τους Σπόρους: Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, Νομαδική Κουζίνα, Συνεταιρισμός Βλαστός, Δρυάδες, Lacandona, Νέα Γουϊνέα, Συνεταιρισμός Συνάλλοις, Πελίτι Αθήνας.

Διαβάστε εδώ το Εγχειρίδιο Βιολογικών Καλλιεργειών

Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για όποιον θέλει να καλλιεργήσει κηπευτικά με οικολογικό τρόπο, χωρίς χημικά λιπάσματα, ορμόνες ή δηλητηριώδη ραντίσματα καθώς και εμπειρίες βιολογικών καλλιεργειών κυρίως από Αμερική, Γερμα­νία και Ελβετία, χωρών που η βιολογική καλλιέργεια εφαρμόζεται δεκαετίες.

Διαμαρτυρία κατά της κακοποίησης των ζώων στο Μοναστηράκι BINTEO - ΦΩΤΟ

Φιλόζωοι απ' όλη την Ελλάδα και την Κύπρο έδωσαν σήμερα το μεσημέρι ραντεβού στο Μοναστηράκι και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην κακοποίηση των ζώων. Μικροί και μεγάλοι, ένωσαν όλοι τις φωνές τους ενάντια στα βασανιστήρια που υφίστανται τα ζώα που είναι κλεισμένα σε κλουβιά,  σε ζωλογικούς κήπους, σε τσίρκο, σγαφεία, εργαστήρια πειραματόζωων αλλά ακόμη και στο φυσικό τους περιβάλλον.

Λουκέτο σε εργοστάσιο άνθρακα στην Ιταλία μετά από 442 θανάτους πολιτών

Με μια πρωτοφανή για τα χρονικά απόφαση ο Ιταλός Γενικός Εισαγγελέας, Φρανκαντόνιο Γκρανέρο, έβαλε πριν από έντεκα ημέρες λουκέτο στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό άνθρακα Βάντο Λίγκουρε (Vado Ligure) στα Βόρεια της Ιταλίας μια και θεωρεί ότι ευθύνεται για 442 πρόωρους θανάτους

Εν αρχή ην ο Σπόρος - Ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους

Υποτιτλισμένο ντοκυμαντέρ του Christophe Guyon για τον κίνδυνο εξαφάνισης των παραδοσιακών σπόρων και τις δραματικές επιπτώσεις στην ανθρωπότητα από την παγκόσμια κυριαρχία των μεταλλαγμένων σπόρων.

Ντοκιμαντέρ: "Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto"

Τα πειστήρια για τα εγκλήματα της Monsanto βρίσκονται όλα στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της Marie--Monique Robin. Κι όμως η Monsanto αναπτύσσεται διαρκώς και τα κέρδη της αυξάνονται. Για πολύ καιρό προσπαθεί να εισέλθει και στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσα από δημοφιλή προϊόντα όπως το επικίνδυνο φυτοφάρμακο Roundup...

Εύβοια: 4η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Ντόπιων Ποικιλιών Χωρίς Χρήματα

To enallaktikos.gr συμμετέχει στη γιορτή της ανταλλαγής που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου από 11:00 – 17:00 στο γήπεδο του ΔΥΣΤΟΥ. Στο τέλος θα προσφερθούν τσίπουρο, κρασί, ψωμί, τυρί, ελιές και άλλα τοπικά προϊόντα.

Εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το παράδειγμα του Μάντσεστερ

Στην Αθήνα βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι της συνεργασίας του μεγαλύτερου έργου ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Ευρώπη που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ.

Συντονισμός συλλογικοτήτων για κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς εργολάβους

Είκοσι τέσσερις (24) συλλογικότητες, με μόνιμη δράση για τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, συγκρότησαν πανελλαδικό Δίκτυο συντονισμού. Η συγκρότηση του Δικτύου ήταν αποτέλεσμα ουσιαστικών συνεννοήσεων το τελευταίο τρίμηνο, που «σημαδεύτηκαν» από δύο συναντήσεις συλλογικοτήτων, στις 25 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη και στις 22-23 Φλεβάρη στην Αθήνα.

Η αποτυχία της σύγχρονης γεωργίας

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών την διετία 2010 - 2012,  870 εκατομμύρια άνθρωποι από τα 7,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, υπέφεραν από χρόνιο υποσιτισμό. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους οκτώ άνθρωπους δεν είχε το απαραίτητο φαγητό για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών του.

Ποτάμια με καταρράκτες: Όρος Κάκαβος (κυκλική πορεία από Μ.Παναγιά)

Κυριακή, 23 Μαρτίου στις 7:30 π.μ.Ποτάμια με καταρράκτες: Όρος Κάκαβος (κυκλική πορεία από Μ.Παναγιά)Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί στο όρος Κάκαβος , ένας μικρός ορεινός όγκος στα ΒΑ της Χαλκιδικής ,που διαφυλάσσει μια μοναδική βιοποικιλότητα. Το βουνό χαρακτηρίζεται από πολλούς οικότοπους που περιλαμβάνει ψηλή μεσογειακή μακία, ένα από τα ομορφότερα μεικτά πλατύφυλλα δάση της Ελλάδας, χαράδρες και ποτάμια με καταρράκτες.

Καλαμοκανάδες,Κοκκινοσκέληδες, Μαχητές...

Με τη συμμετοχή 100 περίπου μελών και φίλων της Ορνιθολογικής και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου από Αθήνα και Αργολίδα, αλλά και με πολύ ενθουσιασμό διοργανώθηκε παρατήρηση πουλιών στον παραλιακό υγρότοπο «Καλύβια» ανάμεσα στη Νέα Κίο και το Ναύπλιο την Kυριακή 16 Μαρτίου.

Οικιακή κομποστοποίηση: τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε (Βίντεο)

Όταν πέφτουν στο έδαφος τα φυτικά υπολείμματα, αρχίζει η διαδικασία της αποσύνθεσης, δηλαδή η κομποστοποίηση. Κομποστοποίηση μπορούμε να κάνουμε και στο χώρο μας (οικιακή κομποστοποίηση) με τη βοήθεια ειδικών κάδων. Είναι ένας μοναδικός τρόπος να ανακυκλώσουμε ορισμένα από τα οικιακά λύματα, σε πολύτιμα πρόσθετα του εδάφους.

"Ψωνίζω χωρίς συσκευασίες": Ένα οικολογικό πείραμα τριών κοριτσιών

«Ψωνίζω χωρίς συσκευασίες». Αυτό είναι το μότο τριών φίλων, της Μίριαμ, της Γιούλια, της Κριστίνε και του Φλόριαν, οι οποίοι αποφάσισαν να καταργήσουν τις συσκευασίες των προϊόντων για μία εβδομάδα.

Nέλλη Ψαρρού: «H εταιρία όχι μόνο δεν μας μίλησε, μας έστειλε και την αστυνομία»

To ντοκυμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού «ΣτΑγώνες» – και σταγόνες και αγώνες – αφού έκανε την πρεμιέρα του στη Χαλκιδική, πάει μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη και θα ξαναγυρίσει στη Χαλκιδική.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×