op
×

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οριστικό τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης από το 2021

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε χτες, με μεγάλη πλειοψηφία, το τέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης που μολύνουν τους ωκεανούς.
Περισσοτερα...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο αμπελουργικός συνεταιρισμός Caves de Rauzan καταργεί τα τοξικά μικροβιοκτόνα

Ο συνεταιρισμός Caves de Rauzan (Κάβες του Ροζάν) έπειτα από αίτημα των πελατών του που ζητούν στους 340 αμπελουργούς του οι οποίοι καλλιεργούν 36.000 στρέμματα στην περιοχή Αντρ-ντε-μερ, σταματά να χρησιμοποιεί τα πιο τοξικά για την υγεία εντομοκτόνα

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών... τρέχει στον ημιμαραθώνιο, για την Κλιματική Αλλαγή

Θέλοντας λοιπόν να ενισχύσουμε τις δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και αφύπνισης του κοινού, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε μαζικά στον «ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 2019»

Πάρε τη μάσκα σου και έλα!

Φέρε και μια πλαστική σακούλα αντί να την πετάξεις στα σκουπίδια για να την ενώσεις με αυτήν του διπλανού σου, ώστε να φτιάξουμε μια πλαστική αλυσίδα σαν αυτή που μας έχουν "δέσει"! 

Τελικά τι Επιλέγουμε για την Ελλάδα; Γαλάζια ή Μαύρη Ανάπτυξη;

Την στιγμή που η Ε.Ε. εξαγγέλλει την στρατηγική και τα σημαντικά αναμενόμενα οικονομικά οφέλη της Ελλάδας στο πλαίσιο της Γαλάζιας και της Πράσινης Ανάπτυξης, μία μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτικών επιμένει να εστιάζει στη «Μαύρη Ανάπτυξη»

Ποιες είναι οι πιο μολυσμένες πόλεις παγκοσμίως σύμφωνα την παγκόσμια έκθεση 2018 της Greenpeace

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται ετησίως για τον πρόωρο θάνατο 7 εκατομμυρίων ανθρώπων και αποτελεί τον βασικότερο περιβαλλοντικό υγειονομικό κίνδυνο.

Επιθεωρητές Περιβάλλοντος: 985% πάνω από το όριο ο μόλυβδος στο ποτάμι της Ολυμπιάδας από τα απόβλητα της Ελληνικός Χρυσός

Συστηματική ρύπανση και υποβάθμιση του ποταμού Μαυρόλακκα που είναι ο αποδέκτης των υγρών αποβλήτων του μεταλλείου Ολυμπιάδας της Ελληνικός Χρυσός διαπιστώνουν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Το Χαλάνδρι δείχνει το δρόμο στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά στον δήμο Χαλανδρίου η επέκταση του πρωτοποριακού για τη χώρα μας προγράμματος «Waste4Think» για τη χωριστή διαλογή στην πηγή των υπολειμμάτων τροφών.

Σχεδόν το 50% των πρόωρων θανάτων οφείλεται στις εκπομπές ρύπων πετρελαιοκίνητων οχημάτων

Περίπου 385.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο πέθαναν πρόωρα το 2015 εξαιτίας των εκπομπών ρύπων από τις εξατμίσεις των οχημάτων, όπως διαπίστωσε μια αμερικανική μελέτη

Ένα Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης αφιερωμένο στα παιδιά

Τα επίσημα εγκαίνια του πάρκου, που εκτείνεται σε χώρο 32 στρεμμάτων και έχει σκοπό την περιβαλλοντική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Μαρτίου

"Τα έντομα αφανίζονται γιατί πρώτη φορά στην ιστορία τους συνάντησαν τον άνθρωπο"

Τα έντομα, όπως και οι άλλοι οργανισμοί, βρίσκονται στο επίκεντρο ενός ακόμα σταδίου μαζικού αφανισμού των ειδών, διαδικασία η οποία επαναλαμβάνεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Η περιφερειακή αυτονομία ως προϋπόθεση της «Οικολογικής Μετάβασης»

Στο πλαίσιο της βιώσιμης ευημερίας η οικονομική αποτελεσματικότητα αποτελεί κάτι το τελείως διαφορετικό από την παραγωγική αποτελεσματικότητα των συμβατικών οικονομικών προσεγγίσεων.

Αλληλοδιδακτικοί Κύκλοι Γεωργίας - Τα πλαστικά και ο κίνδυνος μεταφοράς τοξικών ουσιών σε τρόφιμα και ποτά

Το θέμα της συζήτησης είναι τα πλαστικά και συγκεκριμένα ο κίνδυνος μεταφοράς τοξικών ουσιών σε τρόφιμα και ποτά και η αισθητική ρύπανση του περιβάλλοντος. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×