op
×

Free camping για πρώτη φορά - βασικοί κανόνες

Εδώ θα δούμε μερικά πράγματα για το free camping που αποτελούν τους τυπικούς "άγραφους κανόνες" και όχι μόνο, που πρέπει να γνωρίζουμε καλά και όχι να τα προσπερνάμε σαν άχρηστες πληροφορίες.
Περισσοτερα...

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

«Πληρώστε όσα θέλετε» για μία νύχτα σε 5 ξενοδοχεία στο Παρίσι!

Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, που θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου, τέθηκε σε εφαρμογή στο Παρίσι. Πέντε ξενοδοχεία στη γαλλική πρωτεύουσα υποδέχονται τους πελάτες τους με την ακόλουθη δέσμευση: «Περάστε μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο στην καρδιά του Παρισιού πληρώνοντας ό,τι θέλετε»!

Ο οδηγός του ελεύθερου κατασκηνωτή

Οι συλλογικότητες: Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, Ποδηλάτρεις, ∆ηµιουργικές Γέφυρες, Terra Verde – Οµάδα για το Εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εµπόριο, Επιτροπή Ενάντια στο Ξεπούληµα των Αγίων Αποστόλων, Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου συνέταξε έναν οδηγό για τις αρχές ελεύθερου κάμπινγκ:

Οι καθαρές και οι ακατάλληλες παραλίες της Αττικής, του Σαρωνικού και του Ευβοϊκού

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο η έρευνα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) μας ενημερώσει διεξοδικά για την σύσταση των νερών στις πλέον δημοφιλείς παραλίες της Αττικής, του Σαρωνικού και του Ευβοϊκού.

Κάμπινγκ για τον Αώο και φέτος στη Βωβούσα

Το δεύτερο κάμπινγκ ενάντια στην εκτροπή του Αώου διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών για την προστασία του ποταμού (ProtectAoos). Όπως και πέρυσι το κάμπινγκ θα πραγματοποιηθεί στη Βοβούσα, τον πρώτο οικισμό που συναντά ο ποταμός που ξεκινά από τη Βάλια Κάλντα και μέσω Κόνιτσας καταλήγει, μετά από μία διαδρομή 260 χιλιομέτρων, στη γειτονική Αλβανία.

Στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας η 3η συνάντηση για το ΚΑΛΟ εργαστήρι

Ελάτε να κουβεντιάσουμε, να κολυμπήσουμε και να φάμε. Φέρτε μαζί σας τους φίλους και την οικογένειά σας. Οι κοινότητες που θέλουμε να οικοδομήσουμε υπάρχουν ήδη, αρκεί να συναντηθούν τα μέλη τους.

Εναλλακτικές Θερινές Διακοπές Ειρήνης 26/7-3/8

Με σχετική άδεια, κατασκηνώνουμε σε κάποια  όμορφη ορεινή τοποθεσία, όπου  συμβιώνουμε κάθε φορά ενωμένοι, χαρούμενοι, κοντά στη φύση, με τις πορείες μας, το τραγούδι,  τον χορό μας, τα παραδοσιακά  και  ψυχολογικά μας παιχνίδια, το τάβλι μας ,το πιγκ-πογκ ,τη τοξοβολία, τον καραγκιόζη μας , τις αυθόρμητες θεατρικές μας παραστάσεις  γύρω από τη φωτιά και πολλά άλλα…

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές μέσω του ΟΑΕΔ -Ξεκινούν οι αιτήσεις

Στις 12 το μεσημέρι ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την συμμετοχή 130.000 εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ.Το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 έως τις 31 Αυγούστου 2015, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα δωρεάν διακοπών για 130.000 ανέργους

Νέο πρόγραμμα ξεκινάει από την Δευτέρα 14 Ιουλίου με σκοπό την επιδότηση εργαζομένων – ανέργων και των οικογενειών αυτών για την πραγματοποίηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

«Σαφάρι» για την ελεύθερη κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Συνολικά, βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις για παράνομη εγκατάσταση σκηνών, τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων τροχόσπιτων. Αντίσκηνα, τροχόσπιτα και κάθε μορφής ελεύθερο κάμπινγκ μπήκε για τα καλά στο στόχαστρο των αστυνομικών υπηρεσιών της Χαλκιδικής, ξεχύθηκαν σε εκτεταμένο «σαφάρι» για την αντιμετώπισή τους στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου Σιθωνίας!

Ηλιόσποροι: 10 βασικές αρχές για υπεύθυνη και συνειδητή ελεύθερη κατασκήνωση

Για να μπορούμε όλοι να μοιραζόμαστε την ομορφιά της φύσης και να μην δίνουμε δικαιώματα καταστολής της ελεύθερης κατασκήνωσης, προτείνουμε παρακάτω δέκα βασικές αρχές για συνειδητή και υπεύθυνη ελεύθερη κατασκήνωση.

Μηλιά Χανίων: Τι συμβαίνει εκεί που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ελλάδα

Μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, σε μια πλαγιά της επαρχίας Κισσάμου, κρυμμένος ανάμεσα στα βουνά, βρίσκεται ένας οικισμός βγαλμένος από άλλη εποχή. Στη Μηλιά δεν υπάρχει ηλεκτρικό και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.

Οι καθαρές και οι επικίνδυνες παραλίες της Αττικής!

Το CleanBeaches.gr μάς παρουσιάζει σε έναν διαδραστικό χάρτη, τις καθαρές, τις ακατάλληλες και τις ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ παραλίες σε όλη την Αττική. Δείτε τις μετρήσεις για την παραλία που σάς ενδιαφέρει και τις πιθανές επιπτώσεις από μόλυνση στην υγεία σας.

Δωρεάν διακοπές για 100.000 εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους

«Επιταγές» για δωρεάν διακοπές ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για 100.000 εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, για τους οποίους θα καλύψει τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα για έως και πέντε διανυκτερεύσεις.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×