op
×

Το σοφό τεστ του Σωκράτη που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα

Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.
Περισσοτερα...

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Αρμονική Ανάπτυξη: Ένα πρότυπο σχολείο με δωρεάν φοίτηση

Είναι ένα πρότυπο σχολείο που λειτουργεί τις απογευματινές ώρες και δημιουργήθηκε από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ με πρωταρχικό στόχο να μπορεί να εμφυσηθεί στα παιδιά και στους εφήβους η λαχτάρα για ελευθερία και ομορφιά

Κοινωνικό Σχολείο με κονδύλι, μέσω ΕΣΠΑ, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ

Συλλογικό όργανο με την ονομασία «Συντονιστικό Όργανο για το Κοινωνικό Σχολείο», για τον προγραμματισμό, συντονισμό και την παρακολούθηση των δράσεων , που αναλαμβάνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς σε σχολικές μονάδες κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας, συγκροτήθηκε με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος.

Ξεκινάει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλίμου

Ξεκινάει η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αλίμου για το Σχολικό Έτος 2014 – 2015. Εθελοντές εκπαιδευτικοί παραδίδουν δωρεάν μαθήματα σε μικρά γκρουπ μαθητών, απογευματινές ώρες κάθε μέρα.

Τα 18 χαρακτηριστικά των δημιουργικών ανθρώπων

Μια έρευνα του 2012 απέδειξε ότι η ονειροπόληση συνδέεται με την ενδοσκόπηση και την ικανότητα ανάκλησης αναμνήσεων. Οι νευρολόγοι έχουν διαπιστώσει ακόμη ότι οι διεργασίες κατά την ονειροπόληση είναι όμοιες με εκείνες της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Τσαρλς Μπουκόφσκι: "Αυτό που φοβάμαι είναι οι διακρίσεις εναντίον του χιούμορ και της αλήθειας"

Το 1985 η δανειστική βιβλιοθήκη του Nijmegen, μιας ολλανδικής κοινότητας στα σύνορα με τη Γερμανία, αποφάσισε να αποσύρει το βιβλίο του Τσαρλς Μπουκόφσκι «Ερωτικές Ιστορίες Καθημερινής Τρέλας» από τα ράφια της, μετά από οργισμένο γράμμα αναγνώστη.

12 αποτελεσματικές τεχνικές που κάποιοι χρησιμοποιούν για να μας χειραγωγήσουν

Αν τους δώσεις μια ευκαιρία, οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σε χειραγωγήσουν. Είναι ένα λυπηρό γεγονός της ζωής. Και δεδομένου ότι η γνώση είναι η καλύτερη άμυνα, ορίστε δώδεκα τεχνικές που κατά πάσα πιθανότητα θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν κάποιοι για να σας χειραγωγήσουν.

Στεγαστικό πρόγραμμα για φοιτήτριες από την ΧΕΝ

Ο προορισμός της οργάνωσης είναι να αναπτύξει την ηγεσία και τη συλλογική δύναμη των γυναικών και των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο για να επιτευχθεί δικαιοσύνη, ειρήνη, υγεία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ελευθερία και ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους τους ανθρώπους.

Ετεροτοπία: Δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για όλους!

Με όχημα την αλληλεγγύη, επιλέγουμε να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση, να δημιουργήσουμε αντιστάσεις απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε και με όπλο τη συλλογικότητα να απαντήσουμε στις ανάγκες μας πέρα από τη λογική του κέρδους.

Τι συμβαίνει στα μωρά όταν μας βλέπουν θυμωμένους; Ενα αποκαλυπτικό πείραμα [βίντεο]

Μπορεί να φαίνονται χαριτωμένα αφελή κατά καιρούς, αλλά αποδεικνύεται ότι τα νήπια είναι εκπληκτικά συνειδητοποιημένα απέναντι στους μεγάλους και αυτό το νέο βίντεο το αποδεικνύει.

Νίτσε: Τα πιο προσωπικά ερωτήματα για την αλήθεια

Αυτός ο ένοχος δεν είναι, όπως θα πίστευε κανείς, ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα σφάλματα των άλλων: είναι το θύμα των αδυνάτων, των ταπεινωμένων, των εξαθλιωμένων, που αναζητούν ένα οποιονδήποτε τρόπο για να αποδείξουν ότι έχουν ακόμη δύναμη.

Ο αυτισμός και η επιλογή σχολείου - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Oταν ένα παιδί με Αυτισμό ή Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή φτάσει την ηλικία των 5 με 6 ετών είναι ώρα για την οικογένεια να αντιμετωπίσει το θέμα Αυτισμός και σχολική ένταξη. Οι περισσότεροι γονείς διαλέγουν μια σχολική δομή, από αυτές που το εκπαιδευτικό σύστημα τους παρέχει.

Η επαναστατική ευχαρίστηση του να σκέφτεσαι ο ίδιος

Μας δίνεται η ψευδαίσθηση της επιλογής, όσο όμως οι έχοντες την εξουσία ελέγχουν το ποιες θα είναι αυτές οι επιλογές («επιλογές» τις οποίες αντιλαμβανόμαστε ως τις μόνες εναλλακτικές), θα ελέγχουν επίσης και το αποτέλεσμα των «αποφάσεων» μας.

10 φράσεις που χρειάζεται να λέμε στα παιδιά κάθε μέρα

Λέξεις και φράσεις που αξίζει να χρησιμοποιούμε καθημερινά και συστηματικά, ανάλογα με την περίσταση, για να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό των παιδιών, καθώς και το πολύτιμο συναίσθημα σύνδεσης και μοιράσματος μέσα στην οικογένεια:

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα δωρεάν μαθήματα Μελισσοκομίας

Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρο μελισσοκόμο  απευθύνονται σε αρχαρίους και αφορούν κάθε ενδιαφερόμενο. Ο κύκλος των μαθημάτων είναι 16 ώρες θεωρητικής γνώσης- θα διαρκέσουν 2 μήνες  , θα γίνει  χρήση οπτικοακουστικού υλικού .
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×