op
×

Μαθητές απ' όλον τον κόσμο στα μαθήματα ελληνικής γλώσσας της ΜΕΤΑδρασης

"Χαίρομαι που μαθαίνω ελληνικά", λέει ο Τ., "από παιδί που ήμουν στη Συρία μάθαινα για τον ελληνικό πολιτισμό".
Περισσοτερα...

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Ο συνταξιούχος δάσκαλος που έκανε κάτι μοναδικό για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία!

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος, ο Αντόνιο Λα Κάβα, μετά από 42 χρόνια διδασκαλίας αποφάσισε ότι θα έπρεπε να κάνει κάτι για τα παιδιά που δεν έχουν κοντά στο σπίτι τους μια βιβλιοθήκη για να δανειστούν βιβλία και να αγαπήσουν έτσι το διάβασμα.

Υπατία: Η πρώτη γυναίκα μαθηματικός και φιλόσοφος που έπεσε θύμα των Χριστιανών

  Η Υπατία γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 370 μ.χ και πέθανε στην ίδια πόλη το 415. Ήταν κόρη του μαθηματικού, αστρονόμου και φιλόσοφου Θέωνα, ενώ έλαβε με τις φροντίδες του πατέρα της την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στα Μαθηματικά. Ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε μια ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη των μαθηματικών. Ταξίδεψε στην Αθήνα και στην Ιταλία για να σπουδάσει φιλοσοφία. Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα στη νεοπλατωνική σχολή, όμως μαθήτευσε και κοντά στον Πρόκλο και τον Ιεροκλή.

30 υποτροφίες από το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο (2014-2015)

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου αποφάσισε για 16η συνεχή χρονιά να χορηγήσει 30 υποτροφίες σε υποψηφίους που θα παρακολουθήσουν οποιοδήποτε από τα προπτυχιακά προγράμματά, τα οποία οδηγούν στην απόκτηση Bachelor ή Certificate of Higher Education.

ΔΩΡΕΑΝ υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society - Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, στα πλαίσια των δράσεών του για την προώθηση των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, υλοποιεί σε συνεργασία με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, το πρόγραμμα «Σπουδάζω με υποτροφία!». 

Πανευρωπαϊκό βραβείο για τους μαθητές του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας! (βίντεο)

Εικόνες από τη ζωή των ανθρώπων της παλαιότερης εποχής. Οι εικόνες αυτές είναι φωτογραφίες των παιδιών του 7ου νηπιαγωγείου Ιεράπετρας καθώς αναπαριστούν ορισμένες σκηνές του παρελθόντος με τη μορφή των «παγωμένων» εικόνων.

Ναύπλιο: Από 20/6 οι αιτήσεις μαθητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ναυπλίου καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετέχουν στα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος 2014-2015, να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση, στο δημαρχείο Ναυπλίου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναγράφονται στη αίτηση

Εκπαίδευση για όλους χωρίς όρια από το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό Οικουμενικό Σχολείο

Χιλιάδες μαθητές και γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά για μια «Εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια», κατακλύζοντας το site www.arnos.gr που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε 8.000 video – μαθήματα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Εθελοντές καθηγητές ζητά το Κοινωνικό Φροντιστήριο Λυκόβρυσης - Πεύκης

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους καθηγητές ξένων γλωσσών, που επιθυμούν, να προσφέρουν και φέτος εθελοντικά τις γνώσεις και το χρόνο τους, για τη βοήθεια των μαθητών που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, τη νέα σχολική χρονιά, απευθύνει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης.

openarchives.gr: Η μεγαλύτερη ελληνική πύλη πρόσβασης σε ψηφιακό περιεχόμενο επιστήμης και πολιτισμού

Το openarchives.gr, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη πρόσβασης σε έγκριτο ελληνικό περιεχόμενο επιστήμης και πολιτισμού, προσφέρεται, πλέον, με ανανεωμένο εικαστικό σχεδιασμό, βελτιωμένους τρόπους πλοήγησης στο περιεχόμενο και με νέες δυνατότητες αναζήτησης για τους χρήστες.

Ξεκινούν τα θερινά τμήματα στο Συνεταιριστικό Φροντιστήριο Χαλανδρίου

Ξεκινούν την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 τα θερινά τμήματα προετοιμασίας από το 1ο Συνεταιριστικό Φροντιστήριο Χαλανδρίου. Τα θερινά τμήματα εντάσσονται σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που έχουν δημιουργήσει οι καθηγητές του φροντιστηρίου και το οποίο καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις που δημιουργεί το Νέο Λύκειο.

ΙΚΥ: 295 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Στη χορήγηση 295 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (μάστερ) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προχωρεί το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, χρηματοδοτούμενο από το Ε.Σ.Π.Α. / Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

1.000 δωρεάν online μαθήματα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Δείτε τα ΕΔΩ

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτά τα μαθήματα σε audio και video (από το iTunes, YouTube, ή τα sites των πανεπιστημίων) κατευθείαν στον υπολογιστή σας ή στο mp3 player. Πάνω από 30.000 ώρες δωρεάν διαλέξεις! Δείτε όλα τα μαθήματα εδώ.

Πώς αναπτύσσεται η παιδική ευφυΐα μέσα από τη μοντεσσοριανή εκπαίδευση (βίντεο)

Η Εισηγήτρια Μαρία Ζαφρανά, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. και η συνεργάτης της Μαυρίδου Μαριάννα, Μοντεσσοριανή παιδαγωγός, παρουσιάζουν θεωρητικά όσο και βιωματικά τον τρόπο χρήσης του Μοντεσσοριανού εκπαιδευτικού υλικού, στην εκπαιδευτική διαδικασία της Προσχολικής Αγωγής. Παράλληλα παρουσιαζεται η χρήση του Μοντεσσοριανού υλικού των μαθηματικών.

Σουηδία: Χωρίς θρανία, μέσα σε σπηλιές το αρχιτεκτονικά καλύτερο σχολείο στον κόσμο (φωτο-βίντεο)

Κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, πολύχρωμες σπηλιές και μια βιβλιοθήκη που ανοίγει σαν το σεντούκι του κρυμμένου θησαυρού. Το Rosan Bosch Studio έχει μετατρέψει τους κοινόχρηστους χώρους του σουηδικού σχολείου Vittra Södermalm σε ένα ονειρικό και πολύχρωμο μαθησιακό περιβάλλον.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×