op
×

Φτιάξτε εύκολα αφρό ξυρίσματος στο σπίτι (βίντεο)

Η Ομάδα Αυτάρκειας μας δείχνει έναν εύκολο τρόπο παρασκευής αφρού ξυρίσματος στο σπίτι
Περισσοτερα...

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Ναύπλιο: Από 20/6 οι αιτήσεις μαθητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ναυπλίου καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετέχουν στα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος 2014-2015, να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση, στο δημαρχείο Ναυπλίου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναγράφονται στη αίτηση

Εκπαίδευση για όλους χωρίς όρια από το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό Οικουμενικό Σχολείο

Χιλιάδες μαθητές και γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά για μια «Εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια», κατακλύζοντας το site www.arnos.gr που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε 8.000 video – μαθήματα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Εθελοντές καθηγητές ζητά το Κοινωνικό Φροντιστήριο Λυκόβρυσης - Πεύκης

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους καθηγητές ξένων γλωσσών, που επιθυμούν, να προσφέρουν και φέτος εθελοντικά τις γνώσεις και το χρόνο τους, για τη βοήθεια των μαθητών που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, τη νέα σχολική χρονιά, απευθύνει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης.

openarchives.gr: Η μεγαλύτερη ελληνική πύλη πρόσβασης σε ψηφιακό περιεχόμενο επιστήμης και πολιτισμού

Το openarchives.gr, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη πρόσβασης σε έγκριτο ελληνικό περιεχόμενο επιστήμης και πολιτισμού, προσφέρεται, πλέον, με ανανεωμένο εικαστικό σχεδιασμό, βελτιωμένους τρόπους πλοήγησης στο περιεχόμενο και με νέες δυνατότητες αναζήτησης για τους χρήστες.

Ξεκινούν τα θερινά τμήματα στο Συνεταιριστικό Φροντιστήριο Χαλανδρίου

Ξεκινούν την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 τα θερινά τμήματα προετοιμασίας από το 1ο Συνεταιριστικό Φροντιστήριο Χαλανδρίου. Τα θερινά τμήματα εντάσσονται σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που έχουν δημιουργήσει οι καθηγητές του φροντιστηρίου και το οποίο καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις που δημιουργεί το Νέο Λύκειο.

ΙΚΥ: 295 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Στη χορήγηση 295 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (μάστερ) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προχωρεί το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, χρηματοδοτούμενο από το Ε.Σ.Π.Α. / Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

1.000 δωρεάν online μαθήματα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Δείτε τα ΕΔΩ

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτά τα μαθήματα σε audio και video (από το iTunes, YouTube, ή τα sites των πανεπιστημίων) κατευθείαν στον υπολογιστή σας ή στο mp3 player. Πάνω από 30.000 ώρες δωρεάν διαλέξεις! Δείτε όλα τα μαθήματα εδώ.

Πώς αναπτύσσεται η παιδική ευφυΐα μέσα από τη μοντεσσοριανή εκπαίδευση (βίντεο)

Η Εισηγήτρια Μαρία Ζαφρανά, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. και η συνεργάτης της Μαυρίδου Μαριάννα, Μοντεσσοριανή παιδαγωγός, παρουσιάζουν θεωρητικά όσο και βιωματικά τον τρόπο χρήσης του Μοντεσσοριανού εκπαιδευτικού υλικού, στην εκπαιδευτική διαδικασία της Προσχολικής Αγωγής. Παράλληλα παρουσιαζεται η χρήση του Μοντεσσοριανού υλικού των μαθηματικών.

Σουηδία: Χωρίς θρανία, μέσα σε σπηλιές το αρχιτεκτονικά καλύτερο σχολείο στον κόσμο (φωτο-βίντεο)

Κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, πολύχρωμες σπηλιές και μια βιβλιοθήκη που ανοίγει σαν το σεντούκι του κρυμμένου θησαυρού. Το Rosan Bosch Studio έχει μετατρέψει τους κοινόχρηστους χώρους του σουηδικού σχολείου Vittra Södermalm σε ένα ονειρικό και πολύχρωμο μαθησιακό περιβάλλον.

Δωρεάν μαθήματα από το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Tο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνεχίζει τη λειτουργία του και κατά τους θερινούς μήνες,με την προετοιμασία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2015.

Μαθήματα διαρκούς καλλιέργειας στον Αστικό Αγρό Χαλανδρίου

Η Διαρκής Καλλιέργεια (Περμακουλτούρα) είναι ένα σύστημα σχεδιασμού του ανθρώπινου ενδιαιτήματος, με 3 βασικές ηθικές αρχές: Φροντίδα της Γης, Φροντίδα του Ανθρώπου, και Δίκαη Κατανομή. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε σοφά σχεδιασμένα συστήματα που να είναι αειφορικά και βιώσιμα σε βάθος χρόνου, παίρνοντας σαν μοντέλο και παράδειγμα τις διαδικασίες και τους σχεδιασμούς που κάνει η ίδια η Φύση.

Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο στα Αρχαία

Η ιστοσελίδα Lexigram.gr εν όψει των σχολικών και πανελληνίων εξετάσεων, παρέχει δωρεάν στους μαθητές των τριών τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου ένα λογισμικό για την Αρχαία Ελληνική με μεταφράσεις, συντακτικό, έτοιμες και αυτόματες ασκήσεις...

“Τέχνης Δράσεις-Art Acts”και “Καλλιστώ” για παιδιά

H ομάδα “Τέχνης Δράσεις-Art Acts” συνεχίζει τη συνεργασία της με την περιβαλλοντική οργάνωση προστασίας της άγριας ζωής “Καλλιστώ”, πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές δράσεις για σχολεία. Στόχος είναι η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εκπαιδευτικών συνοδών τους σε ζητήματα σχετικά με το περιβάλλον, την προστασία του και την διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης.  Οι δράσεις  απευθύνονται σε παιδιά από 3-11 ετών.

Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος:δωρεά για πρόγραμμα κατάρτισης 1.000 ανέργων

Δωρεά για την ενίσχυση προγράμματος κατάρτισης για ανέργους, με δικαιούχους 1.000 άτομα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο και την Αλεξανδρούπολη.Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της απασχολησιμότητας ατόμων ηλικίας 25 με 40 ετών, προσφέροντάς τους την απαραίτητη κατάρτιση για την ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων, προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των συμμετεχόντων στην αγορά εργασίας.

Ζοζέ Σαραμάγκου: "Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να επαναστατήσουν"

"Η λευκή ψήφος ισοδυναμεί με βόμβα για το δημοκρατικό σύστημα, όχι για να το καταστρέψουμε, αλλά για να το αναμορφώσουμε και να το ανανεώσουμε. Την ημέρα, που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ψηφίσει λευκό, θα ετίθεντο αυτομάτως τα ερωτήματα. Και τώρα τι θα κάνουν οι πολιτικοί; Τι θα κάνουν τα κόμματα;

Η Ιδιοφυΐα του πλήθους, του Τσαρλς Μπουκόφσκι

Υπάρχει αρκετή πανουργία, μίσος, βία και παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο που αρκεί για να προμηθεύσει οποιονδήποτε στρατό μια οποιαδήποτε μέρα, και οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του,    και οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη,    και οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη...

Δείτε πως μειώνεται η παιδική ευφυία στο μισό με τη σχολική εκπαίδευση (βίντεο)

Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο έχουν ευφυία ως προς τον δείκτη αποκλίνουσας σκέψης σε ποσοστό που φτάνει το 98%. Με την συνεχή εκπαίδευση πάνω σε συγκεκριμένα πρότυπα ο δείκτης αυτός ευφυίας μειώνεται στο 50%.

Εύβοια: Εργαστήριο Φυσικής Δόμησης διοργανώνουν οι "σταγόνες"

Η ομάδα “σταγόνες” διοργανώνει εργαστήριο φυσικής δόμησης για αρχάριους στην Εύβοια. Η διάρκεια του είναι 4 μέρες από 26 έως 30 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν θεωρητικά αλλά κυρίως πρακτικά, βασικές έννοιες και τεχνικές των χωμάτινων κατασκευών (cob). Η θεωρία θα καλύψει τα εξής πεδία:
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×