op
×

"Φωτόδεντρο": ένας ψηφιακός εκπαιδευτικός θησαυρός ελεύθερος για όλους

Το Φωτόδεντρο είναι το Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σχεδιάστηκε και αναπτύσσεται στο πλαίσιο του “Ψηφιακού Σχολείου” για να αποτελέσει το κεντρικό σημείο πρόσβασης στο ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.
Περισσοτερα...

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Elix/ Ελιξ: Εξαιτίας ακύρωσης 2 θέσεις είναι διαθέσιμες...Σεπτέμβριος στη Γαλλία

 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο - “Let’s share tools for sustainable consumption” στην Γαλλία 22 - 29/09/2014Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος, αναζητά 4 άτομα άνω των 18 χρονών, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, για την δημιουργία περιβαλλοντικών προγραμμάτων, που διοργανώνεται από τις 22 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2014 στο Saint Caprais de Bordeaux της Γαλλίας.

GreenWave2014: «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ το μέλλον μας!»

Η υποθήκευση του μέλλοντος των νέων, και κατ’ επέκταση όλης της χώρας, αποτελεί το κεντρικό θέμα του GreenWave2014, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Πάρκο (χώρος πρώην αναψυκτηρίων) απέναντι από τη ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη. Το φετινό GreenWave θέλει να στείλει το μήνυμα «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ το μέλλον μας!».

Δωρεάν σεμινάρια Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Τα δωρεάν μαθήματα απευθύνονται σε κτηνοτρόφους, νέους αγρότες, άνεργους γεωτεχνικούς και όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με αυτή τη περιβαλλοντικά φιλική μέθοδο παραγωγής.

Μαρούσι: Πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης - αιτήσεις έως 12/09

Ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει να υποστηρίζει τους κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες, διατηρώντας και ενισχύοντας το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη συμβολή των τοπικών επιχειρήσεων, των εθελοντών της πόλης, αλλά και την ευγενική προσφορά απλών πολιτών.

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα χρονιά, μας καλεί όλους στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών που διοργανώνει για να καλυφθούν οι ανάγκες κάθε παιδιού και να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με χαμόγελα.

Θα διαγράψετε και τον τυφλό μουσικό Αλέξανδρο Μεταξά κύριε υπουργέ;

Τελευταία στο στόχαστρο του υπουργού Παιδείας έχουν μπει οι «αιώνιοι φοιτητές». Όλοι... χωρίς καμία διάκριση. Μεταξύ αυτών και ο Αλέξανδρος Μεταξάς, από το Χημικό, την ιστορία του οποίου φέρνουν στη δημοσιότητα οι Οικολόγοι Πράσινοι με επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας. Ο Αλέξανδρος Μεταξάς για τον Ανδρέα Λοβέρδο και την κυβέρνηση είναι ένας ακόμη «αιώνιος» φοιτητής, όμως στην πραγματικότητα η περίπτωσή του αποτελεί μια επιστημονική πρόκληση με παγκόσμιες προεκτάσεις.

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών

Όπως σημειώνεται, η   οικονομική κρίση είχε σαν αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής. Δυστυχώς η ελληνική οικογένεια, που πάντα έδινε προτεραιότητα στη μόρφωση, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη.

7 Συμπαντικοί Νόμοι για να διαχειριστούμε το άγχος!

Όλοι γνωρίζουμε πως κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι από εμάς εστιάζονται στο πρόβλημα και όχι στη λύση του, με αποτέλεσμα να βιώνουν το άγχος. Η άγνοια αυτής της παραπάνω αρχής μπορεί να είναι η αιτία που βιώνουμε το συγκεκριμένο άγχος.

Άνοιξε τις πόρτες του το Μουσικό Χωριό

 Για ένατη συνεχή χρονιά άνοιξε τις πόρτες του το Μουσικό Χωριό σε εκατοντάδες επαγγελματίες και σπουδαστές μουσικούς, καθώς και σε προσκαλεσμένους της διοργάνωσης με παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος

Μαθητές Λυκείου στην Κρήτη αναπλάθουν τον χώρο γύρω από το σχολείο τους

Αυτή την ιδέα άρχισαν να υλοποιούν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χανίων, με την πολύτιμη βοήθεια καθηγητών του σχολείου και την υποστήριξη της CPD, μιας διεπιστημονικής συνεργατικής ομάδας σχεδιασμού του δημόσιου χώρου, των κτιρίων και των υποδομών. Σε συνεργασία με αρχιτέκτονες και μηχανικούς της CPD, διοργανώθηκαν ενημερωτικά σεμινάρια για τους μαθητές, συλλέχθηκαν ερωτηματολόγια όπου καταγράφηκαν οι ιδέες τους, ενώ στις 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε «κατάληψη» των μαθητών στον δρόμο μπροστά από το σχολείο τους, όπου με τίτλο «Ο δρόμος μας αλλιώς» έπαιξαν, συζήτησαν, τραγούδησαν και έκαναν εικαστικές και άλλες παρεμβάσεις στον δομημένο χώρο, με σκοπό να τον «οικειοποιηθούν», να τον «κατακτήσουν» και να τον αλλάξουν.

Δήμος Πατρέων: «Πρόγραμμα Δωρεάν Φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών»

Η Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κα. Αναστασία Παπαντωνοπούλου γνωστοποιεί ότι ξεκόνησαν τη Δευτέρα 18 Αυγούστου οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Δωρεάν Φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών». Μεγάλος αρωγός της συγκεκριμένης δράσης – εδώ και 16 χρόνια που λειτουργεί το Πρόγραμμα - είναι ο Σύλλογος PALSO (Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αχαΐας) που κάθε χρόνο απορροφά αφιλοκερδώς μεγάλο αριθμό παιδιών στα Φροντιστήρια μέλη του Συλλόγου.

Μεταπτυχιακές σπουδές στη "Δημιουργική Γραφή" 2014-15

Το Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μαακεδονίας, από φέτος διαθετει δύο κατευθύνσεις. Μία για συγγραφείς και μια για εκπαιδευτικούς. Σπεύσατε!Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν από την 25η Αυγούστου ως και την 20η Σεπτεμβρίου 2014.

Τ. Μπουκόφσκι: 10 συμβουλές για μια καλύτερη ζωή

Ψάχνετε να βρείτε πράγματα που θα σας βοηθήσουν για να ζήσετε μία τρομερή ζωή; Η καλύτερη πηγή είναι ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, ο Αμερικανός συγγραφέας, ποιητής και μυθιστοριογράφος, που μοιράστηκε τις «αφιλτράριστες» απόψεις του για τα πάντα, από την τέχνη μέχρι το θάνατο. Απολαύστε τη σοφία του μέσα από τις πολύτιμες συμβουλές του, μέσα από γνωστά αποσπάσματα

Δωρεάν εκμάθηση ξένων γλωσσών online!

Αν θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα που δεν γνωρίζεις καθόλου η να μάθεις καλύτερα μια που γνωρίζεις λίγο και δεν έχεις χρήματα για κάτι τέτοιο η ο ελεύθερος σου χρόνος δεν είναι σε συγκεκριμένες ώρες για να κανονίσεις μαθήματα, τα παρακάτω sites θα σου φανούν πολύ χρήσιμα.

Η δύναμη των κακόβουλων σχολίων

Ο στοχαστής Μάλμπα Ταχάν θέλει να μας επισημάνει  τους κινδύνους του λόγου. ΄Ετσι λοιπόν διηγήθηκε την ακόλουθη ιστορία. Μια γυναίκα κατηγορούσε συνεχώς  ένα  γείτονα  της  πως ήταν κλέφτης. Αυτό το έλεγε συνεχώς   και  ο νεαρός τελικά συνελήφθη. Μετά από μέρες οι αρχές ανακάλυψαν ότι ο νεαρός γείτονας ήταν αθώος. Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος και μήνυσε τη γυναίκα.

Ραφαηλίδης: Η ομάδα αίματος των καθαρόαιμων Ελλήνων

ΟΛΕΣ οι συγχύσεις στην Ελλάδα ξεκινούν από την αδυναμία μας να ξεχωρίσουμε τις έννοιες «έθνος» και «κράτος», που σε καμία περίπτωση δεν είναι συνώνυμα. Η λέξη έθνος είναι σανσκριτικής καταγωγής και, στην κυριολεξία, σημαίνει «ομαιμοσύνη», δηλαδή ομοιότητα του αίματος των ανθρώπων που ανήκουν στην ίδια φυλετική ομάδα.

13 χαρακτηριστικά των ανθρώπων με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ)

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας. Πώς όμως μπορούμε να ελέγξουμε το επίπεδο της συναισθηματικής μας νοημοσύνης;

Βίντεο: Μία μέρα σε ένα σχολείο της Φινλανδίας

Συχνά ακούγεται πως το Φιλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Τι είναι όμως αυτό που το κάνει ξεχωριστό; Πόσο διαφέρει από το δικό μας; Τι μαθήματα διδάσκονται; Δίνει ευκαιρίες στους εκπαιδευτικούς να καινοτομήσουν; Τι μέσα έχουν στη διάθεση τους; Ποιος ο ρόλος των μαθητών;

Μία Ελληνίδα και ένας Άγγλος μας δείχνουν την παραγωγή προϊόντων αλλιώς

Ένα καραβάνι μικρό αλλά με εργαλεία για την αγροτική καλλιέργεια, που αναδεικνύει την αυτάρκεια, την αφθονία, τη δημιουργικότητα και την ενδυνάμωση ατόμων και κοινοτήτων σε χρόνια κρίσης, έκανε την τελευταία του στάση στην Κομοτηνή μετά από 1,5 μήνα ταξιδιού σε όλη την Ελλάδα. Στην Κατερίνη δόθηκε η εκκίνηση για το καραβάνι της περμακουλτούρας- αεικαλλλιέργειας, που αποτελείται από δύο άτομα την Ελληνίδα Τζένη Γκιουγκή και τον Άγγλο Peter Cow.

Κατερίνα Βίγκου: Μια δασκάλα από την Καλαμάτα στη Ρουάντα

“Ηταν μια πάρα πολύ δυνατή εμπειρία το ταξίδι μου στη Ρουάντα. Αισθάνομαι πως έχω αφήσει ένα κομμάτι μου εκεί και θέλω να βρεθώ πάλι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους”. Με αυτές τις φράσεις έκλεισε η κουβέντα μας με την Καλαματιανή δασκάλα Κατερίνα Βίγκου, που συμμετείχε στο πρόγραμμα της Action Aid “Send my friend to school”.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×