op
×

Πώς αναπτύσσεται η παιδική ευφυΐα μέσα από τη μοντεσσοριανή εκπαίδευση (βίντεο)

Η Εισηγήτρια Μαρία Ζαφρανά, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. και η συνεργάτης της Μαυρίδου Μαριάννα, Μοντεσσοριανή παιδαγωγός, παρουσιάζουν θεωρητικά όσο και βιωματικά τον τρόπο χρήσης του Μοντεσσοριανού εκπαιδευτικού υλικού, στην εκπαιδευτική διαδικασία της Προσχολικής Αγωγής. Παράλληλα παρουσιαζεται η χρήση του Μοντεσσοριανού υλικού των μαθηματικών.
Περισσοτερα...

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Σουηδία: Χωρίς θρανία, μέσα σε σπηλιές το αρχιτεκτονικά καλύτερο σχολείο στον κόσμο (φωτο-βίντεο)

Κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, πολύχρωμες σπηλιές και μια βιβλιοθήκη που ανοίγει σαν το σεντούκι του κρυμμένου θησαυρού. Το Rosan Bosch Studio έχει μετατρέψει τους κοινόχρηστους χώρους του σουηδικού σχολείου Vittra Södermalm σε ένα ονειρικό και πολύχρωμο μαθησιακό περιβάλλον.

Δωρεάν μαθήματα από το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Tο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνεχίζει τη λειτουργία του και κατά τους θερινούς μήνες,με την προετοιμασία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2015.

Μαθήματα διαρκούς καλλιέργειας στον Αστικό Αγρό Χαλανδρίου

Η Διαρκής Καλλιέργεια (Περμακουλτούρα) είναι ένα σύστημα σχεδιασμού του ανθρώπινου ενδιαιτήματος, με 3 βασικές ηθικές αρχές: Φροντίδα της Γης, Φροντίδα του Ανθρώπου, και Δίκαη Κατανομή. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε σοφά σχεδιασμένα συστήματα που να είναι αειφορικά και βιώσιμα σε βάθος χρόνου, παίρνοντας σαν μοντέλο και παράδειγμα τις διαδικασίες και τους σχεδιασμούς που κάνει η ίδια η Φύση.

Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο στα Αρχαία

Η ιστοσελίδα Lexigram.gr εν όψει των σχολικών και πανελληνίων εξετάσεων, παρέχει δωρεάν στους μαθητές των τριών τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου ένα λογισμικό για την Αρχαία Ελληνική με μεταφράσεις, συντακτικό, έτοιμες και αυτόματες ασκήσεις...

“Τέχνης Δράσεις-Art Acts”και “Καλλιστώ” για παιδιά

H ομάδα “Τέχνης Δράσεις-Art Acts” συνεχίζει τη συνεργασία της με την περιβαλλοντική οργάνωση προστασίας της άγριας ζωής “Καλλιστώ”, πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές δράσεις για σχολεία. Στόχος είναι η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εκπαιδευτικών συνοδών τους σε ζητήματα σχετικά με το περιβάλλον, την προστασία του και την διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης.  Οι δράσεις  απευθύνονται σε παιδιά από 3-11 ετών.

Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος:δωρεά για πρόγραμμα κατάρτισης 1.000 ανέργων

Δωρεά για την ενίσχυση προγράμματος κατάρτισης για ανέργους, με δικαιούχους 1.000 άτομα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο και την Αλεξανδρούπολη.Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της απασχολησιμότητας ατόμων ηλικίας 25 με 40 ετών, προσφέροντάς τους την απαραίτητη κατάρτιση για την ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων, προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των συμμετεχόντων στην αγορά εργασίας.

Ζοζέ Σαραμάγκου: "Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να επαναστατήσουν"

"Η λευκή ψήφος ισοδυναμεί με βόμβα για το δημοκρατικό σύστημα, όχι για να το καταστρέψουμε, αλλά για να το αναμορφώσουμε και να το ανανεώσουμε. Την ημέρα, που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ψηφίσει λευκό, θα ετίθεντο αυτομάτως τα ερωτήματα. Και τώρα τι θα κάνουν οι πολιτικοί; Τι θα κάνουν τα κόμματα;

Η Ιδιοφυΐα του πλήθους, του Τσαρλς Μπουκόφσκι

Υπάρχει αρκετή πανουργία, μίσος, βία και παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο που αρκεί για να προμηθεύσει οποιονδήποτε στρατό μια οποιαδήποτε μέρα, και οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του,    και οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη,    και οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη...

Δείτε πως μειώνεται η παιδική ευφυία στο μισό με τη σχολική εκπαίδευση (βίντεο)

Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο έχουν ευφυία ως προς τον δείκτη αποκλίνουσας σκέψης σε ποσοστό που φτάνει το 98%. Με την συνεχή εκπαίδευση πάνω σε συγκεκριμένα πρότυπα ο δείκτης αυτός ευφυίας μειώνεται στο 50%.

Εύβοια: Εργαστήριο Φυσικής Δόμησης διοργανώνουν οι "σταγόνες"

Η ομάδα “σταγόνες” διοργανώνει εργαστήριο φυσικής δόμησης για αρχάριους στην Εύβοια. Η διάρκεια του είναι 4 μέρες από 26 έως 30 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν θεωρητικά αλλά κυρίως πρακτικά, βασικές έννοιες και τεχνικές των χωμάτινων κατασκευών (cob). Η θεωρία θα καλύψει τα εξής πεδία:

J.Krishnamurti- Πραγματική Επανάσταση

ΒΙΝΤΕΟ:"Κάνουμε ένα ταξίδι μαζί μέσα σε όλη τη ψυχολογική δομή του ανθρώπου. Διότι στην κατανόηση αυτής της δομής, και στο νόημά της, μπορούμε τότε, ίσως, να επιφέρουμε μία αλλαγή στην κοινωνία. Και η κοινωνία, ένας Θεός ξέρει, έχει ανάγκη από μία ολική αλλαγή. Μία ολική επανάσταση."

Ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο των ΒΙΟτόπων

Το πρώτο στάδιο του τριετούς προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του. Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης για παιδιά και εφήβους, μέσω της δημιουργίας πρότυπων Βοτανικών Κήπων.

Free and Real πρακτικό εργαστήριο: Αυτάρκεια στο σπίτι

Β.Εύβοια: Ο Free and Real στα πλαίσια της δημιουργίας του σχολείου αυτάρκειας και βιωσιμότητας του εγχειρήματος Τελαίθριον διοργανώνει πρακτικό εργαστήριο με θέμα: Αυτάρκεια στο σπίτι, μεταποιήσεις, παρασκευή ψωμιού/τυριού και ιαματικά λουτρά. Το εργαστήριο θα έχει διάρκεια 3 ημέρες και θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής 16 Μαΐου 2014 ενώ θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαΐου 2014.

Δωρεάν μαθήματα φιλοσοφίας για ενήλικες στο ΕΚΠΑ

Δωρεάν μαθήματα φιλοσοφίας για ενήλικες στο ΕΚΠΑΔωρεάν μαθήματα και εργαστήρια φιλοσοφίας για τον ενήλικο πληθυσμό προσφέρονται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο… από τις 26 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουλίου 2014! Σκοπός της κίνησης δεν είναι άλλος από την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των πολιτών για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη

Free and Real: Εργαστήριο μανιταριών στους καταρράχτες του Δρυμώνα

Οι Free and Real στα πλαίσια της δημιουργίας του σχολείου αυτάρκειας και βιωσιμότητας του εγχειρήματος Τελαίθριον διοργανώνουν στους καταρράχτες του Δρυμώνα πρακτικό εργαστήριο με θέμα: Πρακτικό Εργαστήριο Καλλιέργειας Μανιταριών και Συλλογής Μανιταριών από το Δάσος. Το εργαστήριο θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 23 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Μαΐου.

“Επιταχύνοντας” την Επιστήμη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Την εντυπωσιακή διαδραστική έκθεση που δημιούργησε το CERN, προκειμένου να φέρει το κοινό όλου του κόσμου πιο κοντά… στην καρδιά του μεγάλου πειράματος, φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64. Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11), από τις 12 Απριλίου έως και τις 31 Μαΐου 2014!
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×