op
×

Άγχος - Κρίσεις Πανικού | Θεματικό εργαστήριο Ψυχοδράματος

Μέσα από τη μέθοδοςτου Ψυχοδράματος οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να διαχειρίζονται καλύτερα το άγχος τους, τι να κάνουν τη στιγμή που παθαίνουν κρίση πανικού.
Περισσοτερα...

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών από το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης»

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών από το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης» και τα Παιδαγωγικά Τμήματα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το κόστος της «αλόγιστης συμπόνιας»

Η Audre Lorde, Αμερικανή ποιήτρια, φιλόσοφος, ακτιβίστρια (1934-1992) είχε πει, «Ο πόνος είναι σημαντικός: πώς τον αποφεύγουμε, πώς υποκύπτουμε σε αυτόν, πώς ασχολούμαστε με αυτόν, πώς τον υπερβαίνουμε». 

Παζολίνι: "Όλοι αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους μαρξιστές ή κομμουνιστές είναι επίσης καταναλωτές"

Απόσπασμα από μια συνέντευξη που για πολλά χρόνια θεωρούνταν χαμένη και την οποία παραχώρησε ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι στις 30 Οκτωβρίου του 1975 (τρεις  μέρες πριν από τη δολοφονία του) 

Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Νέα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών με ανοικτή υποβολή αιτήσεων έως τις 15/1

Τα νέα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΑΠ, τα οποία σχεδιάστηκαν από κορυφαίες Ακαδημαϊκές Επιτροπές, απαντούν στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής.

Stephen Hawking: Πριν 33 χρόνια οι γιατροί πρότειναν να διακόψουν την μηχανική υποστήριξη. Χθες έγινε 76 ετών!

Από το 1963, ο Hawking πάσχει από μια νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη, γνωστή ως αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση.

"Οσο υπάρχει ζωή υπάρχει και ελπίδα": Το μήνυμα του Στίβεν Χόκινγκ για όσους υποφέρουν από κατάθλιψη

"Αυτός που υποφέρει πρέπει να έχει το δικαίωμα να τερματίσει την ζωή του, αν θέλει. Αλλά πιστεύω ότι θα ήταν πολύ μεγάλο σφάλμα. Όσο άσχημη και να φαίνεται η ζωή, υπάρχει πάντοτε κάτι που μπορείτε να κάνετε και να είστε επιτυχημένοι σε αυτό. Όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει και ελπίδα".

Το αντίδοτο στη μοναξιά

Η μοναξιά είναι μία υπαρξιακή συνθήκη που συχνά βιώνεται  ως κάτι βασανιστικό. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν μάθει να απολαμβάνουν την μοναξιά τους και κατά συνέπεια συχνά την επιζητούν και την επιδιώκουν οι ίδιοι.

Τα ελεύθερα χωριά της Ευρυτανίας κατά τη γερμανική κατοχή: Η Άμεση Λαϊκή εξουσία και ο «Κώδικας Ποσειδών»

Η Άμεση δημοκρατία προϋποθέτει και απαιτεί την άμεση συμμετοχή όλων μας. Αξιώνει να αντιμετωπίσεις, να πάρεις θέση, να συμμετέχεις στη διαμόρφωση κοινωνικών και πολιτικών φαινομένων και να δημιουργείς γεγονότα γύρω από αυτά!

Ένας βώλος λάσπη είναι ο καθένας μας… Ποιό είναι το χρέος μας;

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation» παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ τη διάλεξη με τίτλο «Ένας βώλος λάσπη είναι ο καθένας μας… Ποιο είναι το χρέος μας;» με εισηγήτρια την Δέσποινα Μπάλλιου.                  

Ποια ήταν η διατροφή των παραδοσιακών Κρητών; [ΒΙΝΤΕΟ]

Το 1948 η ελληνική κυβέρνηση ζητά από το Αμερικανικό Ιδρυμα Ροκφέλερ να διεξαγάγει μία έρευνα. Το θέμα της ήταν  πως τα επιτεύγματα των εκβιομηχανισμένων χωρών μπορούν να ωφελήσουν την υπανάπτυκτη Κρήτη. 

Είναι σημαντικό να μιλάμε ανοιχτά, να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε! Γράφει ο ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας

Είναι σημαντικό στην επικοινωνία μας με τους άλλους να μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά. Να μπορούμε να εκφραζόμαστε όπως νιώθουμε, χωρίς φυσικά να προσβάλουμε και να υποτιμούμε τους άλλους…

Κορνήλιος Καστοριάδης: Άνθρωπος, ο βασικός εχθρός του… ανθρώπου

Ο κύριος κίνδυνος για τον άνθρωπο είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Καμιά φυσική καταστροφή δεν ισοφαρίζει τις καταστροφές, τις σφαγές, τα ολοκαυτώματα που δημιούργησε ο άνθρωπος εναντίον του ανθρώπου.

Αλληλοδιδασκαλείο: Δωρεάν online μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου με τηλεκπαίδευση

Το Αλληλοδιδασκαλείο είναι ένα συλλογικό project κοινωνικού χαρακτήρα, με αντικείμενο τη ΔΩΡΕΑΝ παράδοση όλων των Φιλολογικών μαθημάτων Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και μαθημάτων Μουσικής, Θεάτρου και Κινηματογράφου. 

"Δημιουργώ την καλύτερή μου χρονιά - Ανοιχτά βιωματικά εργαστήρια Ψυχοδράματος"

Το Ψυχόδραμα είναι μια ψυχοθεραπευτική βιωματική προσέγγιση εστιάζοντας στην έκφραση και στη δράση. Επιτρέπει στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο με αυθορμητισμό τη ζωή που επιθυμούν.
12345...66 »
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×