op
×

Αν πουληθεί η ΕΥΑΘ, θα πείτε το νερό νεράκι

«Ξύπνα Πολίτη» φωνάζει στους Θεσσαλονικείς ο Γερμανός ακτιβιστής Κλάους Κίτσταϊνερ, απ' τους πρωτεργάτες του κινήματος «Berliner Wassertisch», κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στο Βερολίνο, 44 μέρες πριν απ' το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ, στις 18 Μαΐου.
Περισσοτερα...

ΝΕΡΟ

Ευρωπαϊκό Μανιφέστο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Το «Μανιφέστο για τους Κοινούς Πόρους» είναι κάλεσμα προς το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να θέσει σε προτεραιότητα το δημόσιο χαρακτήρα και την καθολική πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες ύδρευσης, εκπαίδευσης και υγείας. Στο επόμενο Κοινοβούλιο με βάση το Μανιφέστο των κοινών πόρων θα συσταθεί διακομματική επιτροπή για την υπεράσπιση τους σε όλα τα κείμενα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Θεσσαλονίκη: Προβολή ντοκιμαντέρ "Σταγώνες", ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Ως ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε απο όλα τα κινήματα που υπερασπίζονται το νερό η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 18 Μάη, παράλληλα με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ιδιωτικό νερό - Ακριβότερο νερό

Η καμπάνια ενημέρωσης "Κάτι Τρέχει με το νερό" που δημιούργησε η πρωτοβουλία πολιτών SAVEGREEKWATER με την εθελοντική συνεισφορά 250 συντελεστών από το χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης με στόχο την ενημέρωση για την προστασία του συλλογικού αγαθού του νερού από την ιδιωτικοποίηση.

Χλώριο και Αμίαντος: τοξικές ουσίες καθημερινά στο νερό μας

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για το ντοκιμαντέρ Σταγώνες μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα, που δεν σχετίζονται άμεσα με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού αλλά μας έχουν προβληματίσει σχετικά με την ποιότητα του νερού που πίνουμε.

Απόψε η παρουσίαση της καμπάνιας «Κάτι τρέχει με το νερό...»

Το SAVEGREEKWATER, η πρωτοβουλία πολιτών για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα, σας προσκαλεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 19.30 στον πολυχώρο πολιτισμού CAMP, στην έναρξη της καμπάνιας ενημέρωσης για την προστασία του νερού από την ιδιωτικοποίηση.

Ισπανία: Βίντεο - Μεγάλη συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Σσσσστ! Οι Έλληνες κοιμούνται... Χθες στο Αλκαζάρ ντε Σαν Χουάν, δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του νερού, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάτι τρέχει με το νερό

Εκδήλωση για την καμπάνια "ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ", Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 19.30 στον πολυχώρο πολιτισμού CAMP, (Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά, Αθήνα). Διοργανωτές: Save Greek Water from Privatization - Σωστε Το Νερο Απο Την Ιδιωτικοποιηση

Θεσσαλονίκη:Στις 18 Μάη το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 18 Μαΐου, σε 14 δήμους της Θεσσαλονίκης θα στηθούν κάλπες για να αποφασίσουν οι πολίτες, εάν συμφωνούν ή όχι με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Δύο εκατομμύρια «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών Right2Water (Το Νερό είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα) παρουσίασε τη Δευτέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις υπογραφές σχεδόν δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι ζητούν να μην ιδιωτικοποιηθούν ποτέ οι υπηρεσίες διαχείρισης του νερού.

Τοπικό Δημοψήφισμα για το νερό της Θεσσαλονίκης

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας έχει ζητηθεί μέσα από τις αποφάσεις δεκατεσσάρων δημοτικών συμβουλίων, του συνόλου δηλαδή των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης η διενέργεια ενός τοπικού δημοψηφίσματος.

Γιατί το νερό είναι πλέον πιο σημαντικό από το πετρέλαιο

Από την Καλιφόρνια έως και τη Μέση Ανατολή τεράστιες περιοχές στερεύουν. Τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποιούν για πιθανές συγκρούσεις εξαιτίας της συρρίκνωσης των υδάτινων πόρων ενώ οι ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο κόσμος βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×