op
×

Γιατί συνεχίζει να ισχύει ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων;

Από τα τέλη του Απριλίου 2015 είχε τεθεί προς δημόσια διαβούλευση μία νέα υπουργική απόφαση, που στόχευε να δοθεί λύση σε μεγάλη μερίδα ανασφάλιστων συμπολιτών μας
Περισσοτερα...

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη σε δύο δίκτυα αλληλεγγύης στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε και φέτος με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 47 πολίτες και οργανώσεις από τα κράτη μέλη της ΕΕ, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους για τις κοινές αξίες και τα ιδανικά που οικοδομούν την Ευρώπη

Γερμανοί βουλευτές στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: "Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε"

Η επίσκεψη των Γερμανών βουλευτών είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί δηλώνει την διεθνή αναγνώριση του έργου του ιατρείου καθώς και ήταν πολλαπλά εποικοδομητική γιατί διαπίστωσαν δια ζώσης τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών στην υγεία των συμπολιτών μας.

Η αστυνομία συνέλαβε ασθενή μόλις βγήκε από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Ο άνθρωπος αυτός ζήτησε την βοήθεια μας και του την προσφέραμε, όπως και κάνουμε σε κάθε πολίτη που την ζητάει.  Στην συνέχεια το κράτος τον συλλαμβάνει σχεδόν στην πόρτα μας και τον κρατάει έγκλειστο

Έκκληση για παιδικά γάλατα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες & παιδικές πάνες

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης για το δράμα των ανασφάλιστων ασθενών στην Ελλάδα | Βίντεο

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού επισκέφτηκε το γερμανικό κανάλι ARD και κατέγραψε το δράμα των ανασφάλιστων ασθενών αλλά και την οικτρή κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το SPD Αμβούργου αποδέχεται τις καταγγελίες του Μ. Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για την ανθρωπιστική κρίση

Αποτέλεσμα αυτής της ενημέρωσης ήταν να προβεί το SPD Αμβούργου σε δημοσίευση σχετικού  δελτίου τύπου στα Ελληνικά αλλά και στα Γερμανικά, το οποίο και παραθέτουμε στη συνέχεια. 

Ομάδα εργασίας για την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο ΕΣΥ

Τα κοινωνικά ιατρεία / φαρμακεία Αττικής, Κορίνθου και το ΚΕΦΙ συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να διερευνήσει και να προτείνει τους τρόπους με τους οποίους οι ανασφάλιστοι πολίτες θα αποκτήσουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας. 

ΜΚΙΕ: Τα άμεσα μέτρα που πρέπει να πάρει η νέα κυβέρνηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η νέα κυβέρνηση που έχει εκλεγεί από τον Ελληνικό λαό πρέπει άμεσα να ανοίξει όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους ανασφάλιστους πολίτες, για να σταματήσουν οι τραγικές επιπτώσεις που βιώνουν οι ανασφάλιστοι εδώ και 5 χρόνια.

Σε ποια χώρα;

Ένα νέο βίντεο που ετοίμασε η ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και αποτυπώνει την τραγική κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Δυνητικοί φονιάδες παιδιών;

Από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού - Ο σκληρός τίτλος είναι δανεισμένος από την καταγγελία που μας έκανε γονιός μικρού παιδιού που πάσχει από λευχαιμία. Ευτυχώς ο μικρός άγγελος του είναι ασφαλισμένος σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία

Έκκληση: Γάλα για 100 βρέφη και παιδιά

Κάνουμε έκκληση για γάλατα εβαπορέ για παιδιά, βρεφικές κρέμες, γάλατα 2ης βρεφικής ηλικίας και παιδικές πάνες (Νο. 3, 4 και 5). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάθε μήνα βοηθάμε περίπου 100 βρέφη και παιδιά (μέχρι 3 ετών)

Πόσο κοστολογεί άραγε το Υπουργείο Υγείας τη ζωή ενός μικρού παιδιού;

Το δράμα της οικογένειας συνεχίζεται αφού το νεκρό, πλέον, παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη – ελλείψει νεκροτόμων στη Λάρισα – ώστε να διενεργηθεί η ιατροδικαστική έρευνα.

Προς το Υπουργείο Υγείας: Πρέπει να θρηνήσουμε ένα νεκρό παιδί για να παρέμβετε;

 Ένας μικρός ασθενής μας, 2.5 ετών δεν μπορεί να κάνει την επέμβαση που πρέπει γιατί το νοσοκομείο ζητά 300 ευρώ από τους ανασφάλιστους γονείς του, οι οποίοι δεν έχουν να τα δώσουν.

Αξίζει τόσος ανθρώπινος πόνος;

H μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ακούει τον όρο Τρόικα και δανειστές, και νομίζει ότι είναι κάτι το απρόσωπο, ότι απλώς μας επιβάλουν μέτρα, λαμβάνουν κάποια χρήματα και μας αφήνουν στην ησυχία μας. Η αλήθεια είναι πολύ πέρα από αυτή την απλοϊκή εικόνα.

«Aνεξάρτητη» δικαιοσύνη!

Ο ταλαίπωρος απλός πολίτης που ταλανίζεται από σωρό προβλημάτων καθημερινά  εξοργίζεται όταν διαβάζει στα νέα ότι οι δικαστικοί αντί να ασχολούνται με τα οξύτατα προβλήματα της κοινωνίας μας, εναντιώνονται μόνο για τις περικοπές που οι ίδιοι έχουν υποστεί από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 4 ετών.

Γ. Βήχας: Βρισκόμαστε μια ανάσα από την ανατροπή τους

Ο εθελοντής γιατρός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Γιώργος Βήχας, υποστήριξε με αφορμή την πολύχρονη κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία πως βρισκόμαστε «μια ανάσα από την ανατροπή τους».

Ήρθε η ώρα των πολιτών, ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης

Επανειλημμένα ως Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έχουμε αποδείξει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών που διαβιούν στην χώρα μας έχουν παραβιαστεί, λόγω των ανάλγητων πολιτικών που εφαρμόζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τα τελευταία χρόνια.

Διαδώστε: έκκληση από το ΜΚΙΕ για τη στήριξη 300 βρεφών

"Από την αρχή λειτουργίας του ιατρείου μας έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα από τους παιδιάτρους μας ότι πολλές οικογένειες λόγω των οικονομικών δυσχερειών που βιώνουν, μειώνουν ακόμα και την τροφή στα βρέφη τους, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να υποσιτίζονται δραματικά. Δυστυχώς λόγω της μεγάλης ζήτησης κάνουμε έκκληση για παιδικά γάλατα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες και πάνες.

Το μεγαλείο της αλληλεγγύης

Η ανταπόκριση του κόσμου στο επείγον κάλεσμα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για μηχάνημα αξίας 3500€, ήταν απρόσμενα αισιόδοξη... Τα χαμόγελα της μητέρας και της μικρής μας φίλης που είχε ανάγκη είναι αφιερωμένα σε όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν!
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×