op
×

3 Ελβετοί, 1 Έλληνας και 4 βαλίτσες γεμάτες φάρμακα!

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού - Η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα
Περισσοτερα...

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Το SPD Αμβούργου αποδέχεται τις καταγγελίες του Μ. Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για την ανθρωπιστική κρίση

Αποτέλεσμα αυτής της ενημέρωσης ήταν να προβεί το SPD Αμβούργου σε δημοσίευση σχετικού  δελτίου τύπου στα Ελληνικά αλλά και στα Γερμανικά, το οποίο και παραθέτουμε στη συνέχεια. 

Ομάδα εργασίας για την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο ΕΣΥ

Τα κοινωνικά ιατρεία / φαρμακεία Αττικής, Κορίνθου και το ΚΕΦΙ συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας με σκοπό να διερευνήσει και να προτείνει τους τρόπους με τους οποίους οι ανασφάλιστοι πολίτες θα αποκτήσουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας. 

ΜΚΙΕ: Τα άμεσα μέτρα που πρέπει να πάρει η νέα κυβέρνηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η νέα κυβέρνηση που έχει εκλεγεί από τον Ελληνικό λαό πρέπει άμεσα να ανοίξει όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους ανασφάλιστους πολίτες, για να σταματήσουν οι τραγικές επιπτώσεις που βιώνουν οι ανασφάλιστοι εδώ και 5 χρόνια.

Σε ποια χώρα;

Ένα νέο βίντεο που ετοίμασε η ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και αποτυπώνει την τραγική κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Δυνητικοί φονιάδες παιδιών;

Από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού - Ο σκληρός τίτλος είναι δανεισμένος από την καταγγελία που μας έκανε γονιός μικρού παιδιού που πάσχει από λευχαιμία. Ευτυχώς ο μικρός άγγελος του είναι ασφαλισμένος σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία

Έκκληση: Γάλα για 100 βρέφη και παιδιά

Κάνουμε έκκληση για γάλατα εβαπορέ για παιδιά, βρεφικές κρέμες, γάλατα 2ης βρεφικής ηλικίας και παιδικές πάνες (Νο. 3, 4 και 5). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάθε μήνα βοηθάμε περίπου 100 βρέφη και παιδιά (μέχρι 3 ετών)

Πόσο κοστολογεί άραγε το Υπουργείο Υγείας τη ζωή ενός μικρού παιδιού;

Το δράμα της οικογένειας συνεχίζεται αφού το νεκρό, πλέον, παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη – ελλείψει νεκροτόμων στη Λάρισα – ώστε να διενεργηθεί η ιατροδικαστική έρευνα.

Προς το Υπουργείο Υγείας: Πρέπει να θρηνήσουμε ένα νεκρό παιδί για να παρέμβετε;

 Ένας μικρός ασθενής μας, 2.5 ετών δεν μπορεί να κάνει την επέμβαση που πρέπει γιατί το νοσοκομείο ζητά 300 ευρώ από τους ανασφάλιστους γονείς του, οι οποίοι δεν έχουν να τα δώσουν.

Αξίζει τόσος ανθρώπινος πόνος;

H μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ακούει τον όρο Τρόικα και δανειστές, και νομίζει ότι είναι κάτι το απρόσωπο, ότι απλώς μας επιβάλουν μέτρα, λαμβάνουν κάποια χρήματα και μας αφήνουν στην ησυχία μας. Η αλήθεια είναι πολύ πέρα από αυτή την απλοϊκή εικόνα.

«Aνεξάρτητη» δικαιοσύνη!

Ο ταλαίπωρος απλός πολίτης που ταλανίζεται από σωρό προβλημάτων καθημερινά  εξοργίζεται όταν διαβάζει στα νέα ότι οι δικαστικοί αντί να ασχολούνται με τα οξύτατα προβλήματα της κοινωνίας μας, εναντιώνονται μόνο για τις περικοπές που οι ίδιοι έχουν υποστεί από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 4 ετών.

Γ. Βήχας: Βρισκόμαστε μια ανάσα από την ανατροπή τους

Ο εθελοντής γιατρός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Γιώργος Βήχας, υποστήριξε με αφορμή την πολύχρονη κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία πως βρισκόμαστε «μια ανάσα από την ανατροπή τους».

Ήρθε η ώρα των πολιτών, ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης

Επανειλημμένα ως Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έχουμε αποδείξει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών που διαβιούν στην χώρα μας έχουν παραβιαστεί, λόγω των ανάλγητων πολιτικών που εφαρμόζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τα τελευταία χρόνια.

Διαδώστε: έκκληση από το ΜΚΙΕ για τη στήριξη 300 βρεφών

"Από την αρχή λειτουργίας του ιατρείου μας έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα από τους παιδιάτρους μας ότι πολλές οικογένειες λόγω των οικονομικών δυσχερειών που βιώνουν, μειώνουν ακόμα και την τροφή στα βρέφη τους, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να υποσιτίζονται δραματικά. Δυστυχώς λόγω της μεγάλης ζήτησης κάνουμε έκκληση για παιδικά γάλατα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες και πάνες.

Το μεγαλείο της αλληλεγγύης

Η ανταπόκριση του κόσμου στο επείγον κάλεσμα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για μηχάνημα αξίας 3500€, ήταν απρόσμενα αισιόδοξη... Τα χαμόγελα της μητέρας και της μικρής μας φίλης που είχε ανάγκη είναι αφιερωμένα σε όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν!

Θα χειρουργηθεί ο 54χρονος καρδιοπαθής που έδιωξαν απο τον Ευαγγελισμό

Όπως κατήγγειλε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ο 54χρονος ο οποίος πάσχει από καρδιοπάθεια, εισήχθη στον Ευαγγελισμό για τοποθέτηση απινιδωτή, παρά το γεγονός ότι δεν είχε εκδοθεί ακόμα το βιβλιάριο απορίας του. Οι γιατροί αποφάσισαν να τοποθετήσουν τον απινιδωτή, αλλά ένας διοικητικός υπάλληλος διέκοψε τη διαδικασία γιατί ο ασθενής δεν είχε προσκομίσει το βιβλιάριο απορίας.

Τηλεφωνήστε στο Υπουργείο Υγείας

Καλούμε τον κόσμο να στείλει μαζικά μηνύματα αλλά και να τηλεφωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα του Υπουργείου Υγείας και της Γραμματείας της Κυβέρνησης ζητώντας να μπορέσουν τέσσερις ασθενείς μας με ηπατίτιδα να κάνουν τις θεραπείες τους ΔΩΡΕΑΝ ώστε να σωθούν οι δικές τους ζωές αλλά και πιθανότατα άλλων ανυποψίαστων πολιτών.

ΨΕΜΑΤΑ και ΑΛΗΘΕΙΕΣ για το Δημόσιο Σύστημα Ασφάλισης και άλλα

Αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων το έκανε η μικρή νεοσυσταθείσα ομάδα εθελοντών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού «για τα δικαιώματα των άνεργων ανασφάλιστων ασθενών».

Ρεσιτάλ Πιάνου για την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Το έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ) το οποίο από το 2011 παρέχει δωρεάν ιατρική φροντίδα σε ανασφάλιστους, απόρους και άνεργους καθώς και φαρμακευτική περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη, αποτελεί την απόδειξη ότι ένα όραμα και η διάθεση για προσφορά μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους για να καταφέρουν το φαινομενικά ακατόρθωτο.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×