op
×

Μπορεί να αποφευχθεί μια αντιστάθμιση φόρου;

Η αντιστάθμιση φόρου είναι δύσκολη για όλους εκείνους που ζουν με σταθερό εισόδημα
Περισσοτερα...

φόρος

Δεν δίνει στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών η Airbnb

Στην άρνηση της αμερικανικής Airbnb να παράσχει στο υπουργείο Οικονομικών στοιχεία για τις ενοικιάσεις ακινήτων στην Ελλάδα σκοντάφτει η επιβολή φόρου στους ιδιοκτήτες που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

Ένωση Καταναλωτών Βόλου: Να μειωθεί τώρα ο φόρος και το ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τι προτείνουμε

Το μέτρο της εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, όχι μόνο δεν είχε τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα αλλά είχε τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις.

Έρχεται φόρος στο εισόδημα από Airbnb

Επιβολή φόρου επί των εισοδημάτων από περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακίνητης περιουσίας, οι οποίες συνήθως εξυπηρετούνται μέσω της διεθνούς διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb.

Σόιμπλε: Ευρωπαϊκός φόρος στην βενζίνη υπέρ προσφύγων

Το ενδεχόμενο επιβολής ευρωπαϊκού φόρου στην βενζίνη προκειμένου, σε περίπτωση ανάγκης, να εξευρεθούν πόροι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αφήνει ανοιχτό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Όλες οι συναλλαγές με e-αποδείξεις από 1/1/2016

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 θα πρέπει να μαζεύουμε τις κλασσικές χάρτινες αποδείξεις για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε την έκπτωση φόρου, καθώς από την Πρωτοχρονιά το υπουργείο Οικονομικών δεν θα αναγνωρίζει καμία έκπτωση δαπάνης η οποία δεν έχει γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικής συναλλαγής

«Κοπτοραπτική» στον ΕΝΦΙΑ - Στόχος τα 2,65 δισ. €

Αυξομειώσεις στον ΕΝΦΙΑ σκέφτεται η κυβέρνηση ώστε το τελικό ποσό που θα εισπραχθεί να είναι το ίδιο, όπως προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς αλλά το βάρος να πέφτει στα μεγάλα ακίνητα και στις υψηλότερες εισοδηματικά τάξεις.

Δεν ξανασπέρνεις, αν δεν πληρώσεις!

Η Γαλλία, εκφράζοντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία[i], λέει στους αγρότες της:  Δεν είναι  ελεύθερος ο ιδιο-παραγόμενος σπόρος από εμπορικές ποικιλίες.  θα πρέπει να αγοράζετε σπόρο κάθε χρόνο. 

Αποσύρει η Ουγγαρία το φόρο στο Διαδίκτυο - Νίκη των διαδηλωτών

Οι χιλιάδες διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους με κινητά και tablet για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας να πάρει πίσω το σχέδιο για την επιβολή φόρου στη χρήση του Διαδικτύου εξανάγκασαν τον πρωθυπουργό της χώρας σε υποχώρηση.

Οι 25 περιοχές της Ελλάδας που ο ΕΝΦΙΑ μετέτρεψε τα χωράφια σε... παλάτια

Τα κραυγαλέα λάθη που προκάλεσε ο ΕΝΦΙΑ και έκανε έξαλλους πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων αφού μετέτρεψε μικρών εκτάσεων χωράφια σε... παλάτια τρέχει να διορθώσει το οικονομικό επιτελείο. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι αντικειμενικές αξίες έφτασαν έως και 1.700% πάνω.

Τέλος Αυγούστου έρχεται το χαράτσι ακινήτων

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν εκδοθεί τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων τα οποία 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα τα βρουν στον λογαριασμό που έχουν στο Taxisnet, ενώ το υπουργείο οικονομικών θα ενημερώσει τους φορολογούμενος και με e-mail.

Θα πληρώνεις φόρο κάθε μήνα!

Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να προχωρήσει σε ένα μέτρο προκαταβολικής είσπραξης φόρου που αναλογεί στους πολίτες από τα εισοδήματά τους κάθε μήνα. Ο φόρος που θα αναλογεί στον καθένα θα υπολογίζεται με βάση τη δήλωση της περασμένης χρόνιας και την ευθύνη για την αφαίρεση του φόρου θα έχει αποκλειστικά ο εργοδότης ή ο φορέας που πληρώνει τον μισθό ή τη σύνταξη.

Έρχονται τα ραβασάκια για τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Από τον Ιούνιο θα έλθει το ραβασάκι για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Η πληρωμή θα γίνεται σε έξι δόσεις και η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου και οι υπόλοιπες πέντε δόσεις τους μήνες που ακολουθούν, ενώ η τελευταία θα καταβληθεί την 31η Δεκεμβρίου του 2014.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×