op
×

Για μια δίκαιη Αποανάπτυξη! Του Γιώργου Κολέμπα

Το παραμύθι της οικονομικής ανάπτυξης τα λέει όλα. Μια οικονομία προγραμματισμένη για μόνιμη ανάπτυξη εξαντλεί τον πλανήτη μας μακροπρόθεσμα.
Περισσοτερα...

Συνεταιρισμοί

141 γυναικείοι συνεταιρισμοί σε όλη την Ελλάδα και τα προϊόντα που παράγουν [ΛΙΣΤΑ]

Στη χώρα μας λειτουργούν 141 Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών εστίασης, στην παραγωγή ειδών οικοτεχνίας – χειροτεχνίας και στην προσφορά υπηρεσιών αγροτουρισμού.

Προγράμματα ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών του αγροδιατροφικού τομέα - Αιτήσεις έως 11/8

Το πρόγραμμα θα στηρίξει τις βελτιωτικές δράσεις έως εννέα συνεταιρισμών και ΚΟΙΝΣΕΠ που αφορούν διαδικασίες παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης προϊόντων τους

Πέντε καινοτόμες προτάσεις για να αναπτυχθεί η Κοινωνική Οικονομία στην Ελλάδα | Του Βασίλη Τακτικού

Η Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας καταθέτει προτάσεις προς Υπουργεία και Δήμους για την αξιοποίηση των κοινωνικών Συνεταιρισμών, Συνεταιρισμών εργαζομένων

Κοινωνική Οικονομία - Διεθνής Ημέρα Συνεταιρισμών 2017: "Οι συνεταιρισμοί εξασφαλίζουν ότι κανείς δεν μένει πίσω"

Ανακοίνωση της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας - ICA: Σε μια εποχή όπου η ανισότητα των εισοδημάτων αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, οι συνεταιρισμοί μπορούν να δώσουν λύσεις.

Κοινωνικά στηριζόμενος ενεργειακός εφοδιασμός - Πώς μπορούμε να επιτύχουμε αυτοδυναμία ενέργειας σε νοικοκυριά ή οικισμούς

Τα μικρά συστήματα, για παράδειγμα οι μικρές ανεμογεννήτριες και όχι οι τεράστιες των εταιρειών, συνεισφέρουν στην αυτοδυναμία ενέργειας σε νοικοκυριά ή οικισμούς.

Συνεταιριστική υποστήριξη σε νέους συνεταιριστές από την Coopstarter και το Δίκτυο ΚΑΠΑ

Ξέρατε ότι υπάρχει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που ανήκει και ελέγχεται δημοκρατικά από τα μέλη του και λειτουργεί προς όφελος της κοινότητας; Αυτό είναι ένας συνεταιρισμός #coops

Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία: Η ευθύνη των εταίρων, για χρέη ΚΟΙΝΣΕΠ ή Συνεταιρισμού Εργαζομένων

Με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ) με τον νόμο υπεισέρχονται μία σειρά αλλαγών σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο.

Κοινωνική Οικονομία: Τι χρειάζεται να γίνει τώρα, για μειωθεί η ανεργία. Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των δικτύων της Αλληλέγγυας Κοινωνικής και Συνεργατικής Οικονομίας σε όλους τους οικονομικούς τομείς, πρέπει να αποτελέσει βασικό στοιχείο του ανασχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.  

Υποδέχεται το κοινό στο νέο του κατάστημα ο κοινωνικός καταναλωτικός συνεταιρισμός "ΜΑΖΙ"

Το καταναλωτικό κοινό αναμένεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά το Σάββατο 18 Μαρτίου ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός "ΜΑΖΙ". Στις 18/3 θα ανοίξει δοκιμαστικά.

Το e-shop του Συνεταιρισμού "Το Κουκούλι" άνοιξε! Εκεί θα βρείτε βιολογικά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών

Το Κουκούλι είναι ένας αστικός συνεταιρισμός με μέλη του καταναλωτές και παραγωγούς. Έδρα του αποτελεί το πρατήριο του συνεταιρισμού στην Αλεξάνδρου Υψηλάντου 28.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία

Καθορίζεται ο σκοπός και οι επιμέρους στόχοι του υπό ψήφιση νόμου. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, επιδιώκεται η δημιουργία ενός ευνοϊκού και σταθερού περιβάλλοντος που θα διευκολύνει την ανάπτυξη του τομέα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Ένας άλλος κόσμος υπάρχει: Χιλιάδες συνεταιρισμοί νερού στον πλανήτη. Του Κώστα Νικολάου

Οι συνεταιρισμοί νερού δεν είναι μεμονωμένο τοπικό φαινόμενο.  Χιλιάδες τα παραδείγματα αστικών ή αγροτικών συνεταιρισμών νερού σε ΗΠΑ, Καναδά, Λατινική Αμερική, Ευρώπη.

Κοινωνική Οικονομία: Η πρόταση νόμου - σαλάτα αποπέμπει τους mutual συνεταιρισμούς. Του Λουκά Μπρέχα

Στέλεχος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Περιφερειακής Ανάπτυξης- Δίκτυο Κ.Α.Π.Α. Ο νόμος αποπέμπει τους mutual συνεταιρισμούς υπηρεσιών για την προμήθεια ή προώθηση προϊόντων των μελών (αγροτικούς, καταναλωτικούς) από τον χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας και γυρίζει το δέντρο ανάποδα με τις ρίζες προς τα πάνω.

Κοινωνική οικονομία: Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν μπορεί να κάνουν λάθος!

«Αν προσθέσουμε τον κύκλο εργασιών, μόνο από τους 300 μεγαλύτερους συνεταιρισμούς (Global300, Report 2010 (link is external)), είναι ισοδύναμος με την 9η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο. Οι συνεταιρισμοί θα πρέπει να έχουν τη δική τους θέση στο G20!».

10+1 μάρκες καφέ ηθικού, ισοδίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου (ΛΙΣΤΑ)

Πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο υιοθετούν τις αρχές του δίκαιου εμπορίου, το οποίο ωφελεί τους παραγωγούς με την απόδοση δίκαιης τιμής για τα προϊόντα τους και με την ανάπτυξη ευκαιριών.

Kρόκος Κοζάνης – Η άρση της «αναγκαστικότητας» των συνεταιρισμών, θα φέρει και τη διάλυσή τους! - Tης Ειρήνης Αιμονιώτη

Για 80 χρόνια οι αναγκαστικοί συνεταιρισμοί λειτουργούσαν άρτια και με πολύ καλά αποτελέσματα σε  αντιστοιχία με τους ελεύθερους συνεταιρισμούς

Ενίσχυση και στήριξη των γυναικείων συνεταιρισμών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Οι συναντήσεις εντάσσονται στο σχεδιασμό δράσης του Υπουργείου για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό χώρο.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×