op
×

Αντιεξουσιαστική Κίνηση: 15ο Πανελλαδικό 23-24 Νοεμβρίου

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος προκειμένου να επαναθεμελιώσουμε το σύγχρονο αντιεξουσιαστικό πρόταγμα.
Περισσοτερα...

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Ενάντια στο Ποινικό Δίκαιο του εχθρού

Με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τη θωράκιση του κράτους, βλέπουμε να ορθώνεται μπροστά μας το τείχος του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που με πρόφαση έκτακτες ανάγκες βλέπει παντού εξαιρέσεις. 

Ο Συριακός Εμφύλιος, η Αντιεξουσιαστική Κριτική & τα Κουλουβάχατα της Ιστορίας

Ας αρχίσουμε από μία παραδοχή. Τα γεγονότα του συριακού εμφυλίου πολέμου δεν αποτελούν έναν γόρδιο δεσμό που καλεί για λύση το αμφίστομο ξίφος του αντιιμπεριαλισμού ή οι αντιδραστικές θεωρήσεις της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής ανάλυσης. 

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης: "Η Eldorado είναι η νέα Καμόρα της ανάπτυξης και των επενδύσεων"

"Είναι η τρίτη φορά που η Eldorado Gold αναστέλλει τις εργασίες της και παίζει το παιχνίδι της τακτικής προκειμένου να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος των εξορύξεων απ’ τη Χαλκιδική ως τη Θράκη", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντιεξουσιαστική Κίνηση.

No Justice, No Peace: Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Έχουν αποθρασυνθεί και απαιτούν σιγή νεκροταφείου στις όποιες αποφάσεις τους. Άλλωστε, η φαιδρότητα του περιεχομένου των αποφάσεών τους καταδεικνύει και τον κυνικό τρόπο με τον οποίον θέλουν να εξουσιάζουν τις ζωές των άλλων.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας: Καταγγελία για τον τραυματισμό του συντρόφου Χ.Κ.

Οκτώ χρόνια μετά την αντικρατική εξέγερση του Δεκέμβρη, ο αγώνας διεξάγεται ακόμη με τους ίδιους όρους: οι δυνάμεις της αυτοοργάνωσης, της ελευθερίας, ενάντια στο κράτος

Το Επόμενο Βήμα για την Αλληλέγγυα & Συνεργατική Οικονομία | Της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης

Η αλληλέγγυα και συνεργατική οικονομία [ΑΣΟ] στην Ελλάδα αναπτύσσεται ως αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών κινημάτων των τελευταίων ετών. Γεννήθηκε μέσα στα εγχώρια κινήματα για την εναλλακτική παγκοσμιοποίηση

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας: Κατάληψη στέγης για τους πρόσφυγες

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, πήραμε την πρωτοβουλία κατάληψης της παλιάς φοιτητικής λέσχης της οδού Αραχώβης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δομή στέγασης και οργάνωσης προσφύγων και μεταναστών μέσα από τις πρακτικές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης.

Νέα από το 1ο Διεθνές Beyond Europe Camp στην Ιερισσό της Χαλκιδική

Πραγματοποιήθηκαν δύο συζητήσεις- παρουσιάσεις. Για τους οικολογικούς αγώνες με  παρουσίαση των δράσεων  απο εκπροσώπους του κινήματος NO TAV απο την Ιταλία, απο το κίνημα ενάντια στο Fracing στην Σαξονία,  απο τον αγώνα στις Σκουριές ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού, και απο την Συνέλευση των Ατάκτων απο τη Κύπρο.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση: 14 προτάσεις για μια αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ – Πάλι μαύρο επέβαλε το κράτος

Ο δρόμος που άνοιξαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μαζί με τους αλληλέγγυους, δημιούργησε ένα ρήγμα στην πληροφόρηση πέρα απ την αγορά και το κράτος. Έκαναν την αυτοδιαχείριση ορατή και υπαρκτή και σ αυτή την προοπτική δεν υπάρχουν εκπτώσεις , παρά μόνο περάσματα για να περπατηθούν.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×