op
×

Μεταναστευτικό μια ασύμμετρη απειλή

Γράφουν Ιωάννα Π.Λαχανά, Δικηγόρος- Ποινικολόγος, Κατερίνα Τζανετάκου Ψυχολόγος, Public Health Practitioner, BA, MSc,  MBPsS, Π.Χ. Μεταξάτος, Πολιτικός Μηχανικός Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, MSc. North Eastern University, USA
Περισσοτερα...

μεταναστευτικό

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξουσιοδότησε την αμερικανική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει κονδύλια ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την οικοδόμηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

Ισπανία: Πιθανότητα τα ακροδεξιά κόμματα να εξαφαλίσουν το 25% στο Ευρωκοινοβούλιο, χάρη στην στρατηγική του Στιβ Μπάνον, βλέπει έκθεση του ιδρύματος ProCausa

Οι λεπτομέρειες αλλάζουν από χώρα σε χώρα, όμως η φιλοσοφία είναι η ίδια: να φέρουμε στους λαούς λήψη αποφάσεων, εθνική κυριαρχία, ασφάλεια κι οικονομία

«Λέσβος, το νησί-φυλακή»

«Η μετανάστευση προς την Ευρώπη, παρά τα μέτρα απομόνωσης, δεν έχει σταματήσει. Ανάμεσα στη Λέσβο και το Σεράγεβο αυξάνονται και πάλι οι αριθμοί των προσφύγων. Μπορεί να επαναληφθεί το 2015;»

150 διανοούμενοι και καλλιτέχνες τάσσονται υπέρ της υποδοχής μεταναστών και κατά των ακροδεξιών αντιλήψεων

Περίπου 150 διανοούμενοι και καλλιτέχνες υπογράφουν ένα "μανιφέστο για την υποδοχή των μεταναστών", αρνούμενοι κάθε "υπαναχώρηση" απέναντι στις αντιλήψεις της ακροδεξιάς.

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αυτά είναι τα βασικά σημεία του κειμένου της συμφωνίας για το μεταναστευτικό

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, έπειτα από σκληρές, πολύωρες διαπραγματεύσεις, σε μια συμφωνία για την αντιμετώπιση του ζητήματος των προσφύγων και των μεταναστών.

Πάπας Φραγκίσκος εναντίον Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είναι χριστιανός

Ο πάπας Φραγκίσκος πήρε θέση στον προεκλογικό αγώνα των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις του υποψηφίου προέδρου των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ για το μεταναστευτικό ως "μη χριστιανικές".

Σχέδιο Κομισιόν για ενιαίο σύστήμα κατανομής και επανεγκατάστασης προσφύγων σε όλη την Ευρώπη

Η πρόταση θα κατατεθεί στις 9 Μαΐου. "Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνο στα κράτη υποδοχής τη διαχείριση της ροής των προσφύγων", είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μέρκελ: Το Δουβλίνο 2 δεν λειτουργεί πλέον, χρειάζεται νέο σύστημα για άσυλο και μεταναστευτικό!

"Η Ευρώπη χρειάζεται να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα για τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο καθώς οι σημερινοί της κανόνες, που είναι γνωστοί ως Κανονισμός του Δουβλίνου, δεν λειτουργούν πλέον. Σε οποιοδήποτε σύστημα κατανομής των προσφύγων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος των χωρών και η ισχύς των οικονομιών τους"

Στρατιωτική επιχείρηση για το μεταναστευτικό εξετάζει η ΕΕ

Οι ηγέτες των «28» της ΕΕ που θα συμμετάσχουν την Πέμπτη στην έκτακτη σύνοδο κορυφής με θέμα το μεταναστευτικό αναμένεται να αποφασίσουν για το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των διακινητών, όπως προκύπτει από το προσχέδιο της απόφασης.

Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα: Προς κοινό σχέδιο του ευρωπαϊκού Νότου για το μεταναστευτικό

Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα προσανατολίζονται σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, υπό την εποπτεία της ΕΕ, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση, από την πλευρά της, έχει ήδη εκπονήσει ένα εθνικό σχέδιο το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Έκτακτη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ζητά η Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χουντής και Εσωτερικών Τασία Χριστοδουλόπουλου στην έκτακτη υπουργική σύνοδο της ΕΕ για το μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο επισήμαναν την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις.

ΒΙΝΤΕΟ: Διάγγελμα - έκκληση Τσίπρα μετά την τραγωδία. Τι προτείνει στην Ευρώπη για το μεταναστευτικό

Η Ευρώπη δεν μπορεί να επικαλείται την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής, αν δεν κινητοποιηθεί για να σταματήσει αυτή η συνεχιζόμενη τραγωδία. Να σταματήσει η Μεσόγειος να είναι μια θάλασσα-νεκροταφείο και οι Ευρωπαϊκές χώρες του Μεσογειακού Νότου αποθήκες ανθρώπινων ψυχών.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×