op
×

Οι παγίδες της διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας CETA

Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που «κρύβει» η διατλαντική εμπορική συμφωνία CETA (ΕΕ - Καναδά) για τους Έλληνες παραγωγούς. 
Περισσοτερα...

Καναδάς

Τι αποφάσισαν στον Καναδά 1,5 εκατ. συνεργατικές επιχειρήσεις, το 15% της παγκόσμιας οικονομίας

Εκπροσωπούν το 15% της παγκόσμιας οικονομίας, με 1,5 εκατ. συνεργατικές επιχειρήσεις,  250 εκατομμύρια εργαζόμενους και 1 δισ. συνεταιριστές. Η  3η Διεθνής Διάσκεψη Κορυφής των Συνεταιρισμών. Μας ενημερώνει ο δρ. Κώστας Νικολάου

"Η τροφή και το νερό στους πολίτες"! 3η Διεθνής Διάσκεψη Συνεταιρισμών, Κεμπέκ

Ανταπόκριση  Κώστας Νικολάου.  Κοινωνική Οικονομία: Η αλληλεγγύη του κινήματος νερού των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του διεθνούς συνεταιριστικού κινήματος και των ηθικών συνεργατικών τραπεζών, μπορεί να διαμορφώσει τους όρους για να πάρουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης το νερό στα χέρια τους.

Γιατί οι Αγορές Αγροτών Χωρίς Μεσάζοντες κυριαρχούν στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Του Δρ. Σταμάτη Σεκλιζιώτη

Τι είναι η «Αγορές των Αγροτών» (Farmer’s Market) και σε τι διαφέρουν οι «Αγορές των Αγροτών» από τις Λαϊκές αγορές.  Στις ΗΠΑ λειτουργούν 8000 οργανωμένες «Αγορές Αγροτών» ενώ διεθνώς μετατρέπονται σε διατροφικό κίνημα κατά των αλυσίδων ταχυφαγίας (fast food), εισάγοντας την αργοφαγία (slow food).

Μοναχοί αγόρασαν εκατοντάδες ζωντανούς αστακούς και τους απελευθέρωσαν στον ωκεανό (φωτογραφίες)

Με στόχο να προωθήσουν την ιδέα του σεβασμού για όλα τα πλάσματα στη γη, Καναδοί μοναχοί έσωσαν εκατοντάδες ζωντανούς αστακούς και τους απελευθέρωσαν στον ωκεανό.

Η πόλη που δεν έχει πλέον κανέναν άστεγο χάρη σε αυτό το απλό σχέδιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τοπικές αρχές στην πόλη Medicine Hat του Καναδά έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο με την ονομασία "Housing First", στοχεύοντας στην παροχή στέγης σε όλους ανεξαιρέτως τους άστεγους χωρίς προϋποθέσεις.

Στον Καναδά οι συνεταιρισμοί στηρίζουν έμπρακτα τους πρόσφυγες

Στον Καναδά, ο συνεταιρισμός ασφαλειών και επενδύσεων "Co-operators", δεσμεύτηκε πως θα επενδύσει το ποσό των 250.000 δολαρίων με στόχο την στήριξη των Σύριων προσφύγων που έφτασαν πρόσφατα στη χώρα.

Ο Οργανισμός Υγείας του Καναδά ενέκρινε την πώληση του ελαίου κάνναβης. Του Σίμου Δαλκυριάδη

Ο Health Canada, κάτι σαν το δικό μας Υπουργείο Υγείας, έδωσε το πράσινο φως στην  CanniMed  για να αρχίσει να πουλά βρώσιμα έλαια κάνναβης. Οι καταχωρημένοι ασθενείς μπορούν να ξεκινήσουν ήδη τις παραγγελίες.

Η βουλευτής Niki Ashton μιλάει για την οικολογική καταστροφή από την εξόρυξη στον Καναδά

Η βουλευτής του Καναδικού κοινοβουλίου Niki Ashton μιλάει στους κατοίκους της Χαλκιδικής για την καταστροφή στο Mount Polley, όπου καναδικές εξορυκτικές εταιρείες και οι πρακτικές τους έχουν δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες. Η οικολογική και οικονομική καταστροφή στην British Columbia του Καναδά, είναι μια προειδοποίηση.

Δεν είναι είδηση για τα Ελληνικά ΜΜΕ η μεγάλη καταστροφή από μεταλλείο χαλκού-χρυσού στον Καναδά…

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε την Τετάρτη 6 Αυγούστου η Περιφέρεια Καριμπού της Βρετανικής Κολομβίας στη περιοχή που επλήγη από την καταστροφική κατάρρευση του φράγματος αποβλήτων στο μεταλλείο χαλκού-χρυσού Mount Polley.
« 12
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×