op
×

Ξεκίνησε το επισιτιστικό πρόγραμμα στα σχολεία - Περισσότερα από 450.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας

Περισσότερα από 450.000 Ελληνόπουλα εκτιμάται ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ σχεδόν οι μισοί μαθητές που φοιτούν σε σχολεία, ιδιαίτερα των ευπαθών περιοχών, αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια
Περισσοτερα...

σχολεία

Η πρώτη κομητεία των ΗΠΑ, όπου τα σχολεία θα προσφέρουν 100% βιολογικά προϊόντα στους μαθητές τους

Όλα τα σχολεία της κομητείας Sausalito Marin στην Καλιφόρνια πρόκειται να προσφέρουν στους μαθητές τους γεύματα από 100% βιολογικά προϊόντα, χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ανώτατες τιμές πώλησης προϊόντων σε λιμάνια, αεροδρόμια και πλοία - Ποινές

Τις ανώτατες τιμές πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων που διατίθενται σε κυλικεία, αναψυκτήρια, μπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε λιμάνια, αεροδρόμια, πλοία και γήπεδα καθορίζει απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Βιβλία στα Σχολεία!

Δηλώστε την υποστήριξή σας στη δράση συγκέντρωσης βιβλίων για τα σχολεία, στο πλαίσιο τής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (7-10 Μαΐου 2015, Περ. 15, Σταντ 3). Βοηθήστε να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερα βιβλία σε σχολεία που τα έχουν ανάγκη.

Ο υπέροχος λόγος που αυτά τα πλαστικά μπουκάλια είναι τόσο πολύτιμα (εικόνες - βίντεο)

Όσο περιέργο κι αν φαίνεται, αυτά τα πλαστικά μπουκάλια είναι πολύτιμα. Η οργάνωση Hug It Forward, που στόχο έχει να διευκολύνει την πρόσβαση στην εκπαίδευση, βοηθάει στην ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση των φτωχών κοινοτήτων για να οικοδομήσουν σχολεία από πλαστικά μπουκάλια. 

Υιοθέτησαν ένα πρωτάκι και η ζωή στο σχολείο έγινε πιο όμορφη!

Μια μαμά μοιράζεται την εμπειρία του παιδιού της στο σχολείο, όπου εκτάκια "υιοθετούν" πρωτάκια. Να πώς μπορεί να γίνει ομορφότερη η ζωή στο σχολείο και να αποφευχθούν τα κρούσματα εκφοβισμού.

Οι δάσκαλοι καλούνται να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε σε σχολεία της Αθήνας - Σοβαρά περιστατικά υποσιτισμού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν σημειωθεί σοβαρές καθυστερήσεις στον διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων -ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ-, με αποτέλεσμα το το Δημοτικό Βρεφοκομείο να αδυνατεί να προετοιμάσει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα συσσίτια του δήμου.

Κύμα καταλήψεων στα σχολεία της Πάτρας για τον Ρωμανό #‎NRomanos‬

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, στην Πάτρα, βρίσκονται από σήμερα σε κατάληψη 8 Γενικά Λύκεια, 2 Επαγγελματικά Λύκεια και 3 Γυμνάσια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα ΓΕΛ 2ο, 4ο, 5ο, 9ο, 10ο, 13ο, Παραλίας και Δεμενίκων. Τα Επαγγελματικά Λύκεια που βρίσκονται σε κατάληψη είναι το 1ο ΕΠΑΛ Πατρών και το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαϊας. Τέλος, σε κατάληψη βρίσκονται τα Γυμνάσια, 14ο Πατρών, 1ο Παραλίας και Γυμνάσιο Δεμενίκων.

Το σχολείο: πλοίο των σκλάβων για τη γη της δουλείας

Ακούσατε ποτέ στα σχολείο τίποτα για τον έρωτα, την τέχνη, τη μουσική, την αναρχία και τον κομμουνισμό. Σας έδωσε ποτέ κανένας εκεί μέσα την δυνατότητα να παρουσιάσετε τον εαυτό σας σαν κάτι τ’ όμορφο και πολύτιμο.

Έπεσε η σελίδα "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ,ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" στο Facebook

Έπεσε η σελίδα "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ,ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" στο Facebook, η οποία λειτουργούσε ως κέντρο επικοινωνίας, συντονισμού των κινητοποιήσεων και πληροφόρησης των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις σχολείων, σε όλη την Ελλάδα.

Συγκέντρωση σχολικών ειδών σε κάθε γωνιά της χώρας

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Κινήσεις συγκέντρωσης σχολικών ειδών πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αφήσουμε σε όλα τα παιδιά το αίσθημα της ισότητας, της ασφάλειας και της αλληλεγγύης βοηθήστε και εσείς με τον τρόπο σας η πρώτη μέρα στο σχολείο να είναι μέρα χαράς για όλα τα παιδιά.

Πιστοποίηση του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας

11/4 Ηράκλειο Κρήτης: Εγκρίθηκε η Πιστοποίηση για τους δυο κύκλους του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ) για δυο έτη, αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς...

"Ημέρες Σπορείας" σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

«Ημέρες Σπορείας» είναι ο τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, για την οικολογία, την καλλιέργεια λαχανικών, την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, που ξεκίνησε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου, σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης. Το διοργανώνει ο Δήμος της πόλης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πόλη στη Θάλασσα».

"Ανακύκλωση στις αυλές μας"

«Ανακύκλωση στις αυλές μας», είναι ο τίτλος του νέου προγράμματος με θέμα την ανακύκλωση στα σχολεία,  που πρόκειται να εφαρμόσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης,  από τις 25 Φεβρουαρίου 2014.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×