op
×

ΔΝΤ: Συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα μόνο με αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο Πρόγραμμα είναι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Περισσοτερα...

ΔΝΤ

Πολ Τόμσεν: Εξαιρετικά μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, χρειάζεται γενναία ελάφρυνση

Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην χρηματοδότηση του νέου ελληνικού προγράμματος διάσωσης εάν πρώτα δεν υπάρξει «γενναία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της χώρας».

Σόιμπλε: Συζητήσεις για συμμετοχή του ΔΝΤ αργότερα...

Οι συζητήσεις με το ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε λόγο για καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα. Η Ελλάδα είχε εκλογές και υπάρχει μια νέα κυβέρνηση.

ΔΝΤ: Μείωση του ελληνικού χρέους 100 δις, παράταση 50 χρόνια και μείωση επιτοκίων για να συμμετάσχουμε

Το  ΔΝΤ  προτείνει παράταση του χρόνου λήξης των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια, μεταφορά  μετά το 2030 του χρόνου αποπληρωμής τους, με μείωση των  επιτοκίων.

Πρακτικά του ΔΝΤ: Ήξεραν από το 2010 ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει

Το ΔΝΤ, σημειώνει το δημοσίευμα, αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικά στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά όχι πριν λάβει τη δέσμευση από την Ευρώπη ότι θα δοθεί στη Ελλάδα κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους της.

Οι Γερμανοί συζητούν για την «ελάφρυνση» του χρέους!

Μπορεί η λέξη «κούρεμα» χρέους να είναι «απαγορευμένη» στη Γερμανία, η πραγματικότητα ωστόσο είναι αμείλικτη και οι συζητήσεις για το πιθανό αυτό ενδεχόμενο έχουν αρχίσει και το θέμα έχει τεθεί επίσημα.

Η Μέρκελ θέλει να επιβάλει τους όρους της στο ΔΝΤ

Η γερμανίδα καγκελάριος απαντά στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δηλώνοντας σήμερα πως το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο νέο πακέτο της Ελλάδας χωρίς κούρεμα και επαναλαμβάνει τη δήλωση Σόιμπλε πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι χαλάρωσης…

Λαγκάρντ: Απαραίτητη μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους

«Μη βιώσιμο χαρακτήρισε εκ νέου το ελληνικό χρέος η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρετίζοντας τη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών. «Όμως, συνεχίζω να έχω τη σταθερή πεποίθηση ότι το χρέος της Ελλάδας έχει καταστεί μη βιώσιμο και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους μόνο μέσα από τις δικές τις δράσεις».

Κομισιόν: Μη ουσιώδεις οι εκκρεμότητες- Συνάντηση Γιούνκερ – Μέρκελ - Ολάντ;

Την ύπαρξη καταρχήν συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών επιβεβαίωσε σήμερα, στη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αννίτα Μπρέιτχαρντ. 

Handelsblatt: Το ΔΝΤ "βλέπει" δάνειο 90 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt ανέφερε τη Δευτέρα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτίμησε το νέο δάνειο που θα δοθεί στην Ελλάδα στα 90 δισ. ευρώ, ποσό υψηλότερο με βάση τις εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Η πολιτική της Μέρκελ οδηγεί την Ελλάδα στον γκρεμό» λένε τα γερμανικά ΜΜΕ

Πυρά δέχεται η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ από τον γερμανικό Τύπο για την πολιτική της έναντι της Ελλάδας καθώς την θεωρούν και ανεφάρμοστη και καταστροφική. Δεν λείπουν και τα αρνητικά σχόλια κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

ΔΝΤ: Ανέφικτα τα 50 δισ. που ζητάει η Γερμανία - Κουρέψτε το χρέος!

Το ΔΝΤ προχωρά σε διπλή «επίθεση» κατά της Γερμανίας ξεκινώντας από τις συνεχιζόμενες αναφορές για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας ως προϋπόθεση συμμετοχής του στο τρίτο πακέτο διάσωσης ενώ τώρα επισημαίνει πως μόλις 1,5 δις. Ευρώ θα μπορούσε να μαζέψει η Ελλάδα από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στίγκλιτς: Ασυνάρτητο και άθλιο το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Αθήνα

Ο νομπελίστας οικονομολόγος σημειώνει ότι «η έξωθεν υποβολή όρων σχεδόν πάντα αποτυγχάνει. «Πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα που σχεδιάζεται από την ίδια τη χώρα και να μην σχεδιάζεται με το πιστόλι στο κρόταφο άλλα με γνώμονα τα πραγματικά προβλήματα». 

Γερμανικό ΥπΟικ: Απαγορευμένο το "κούρεμα", αλλά...

Μπορεί το Βερολίνο να μην θέλει να ακούσει για «κούρεμα» ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων.

Το ΔΝΤ προτείνει περίοδο χάριτος 30 ετών για να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο!

Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων έως και 80 χρόνια. Η αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα δεν είναι "τέχνασμα." Πρέπει να γίνει βιώσιμο για να εμπλακεί το ΔΝΤ ενεργά. Ο Λιου ταξιδεύει Ευρώπη για την Ελλάδα
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×