op
×

Οι δημόσιοι-ελεύθεροι χώροι, κοινά αγαθά – Ένα Πάρκο για όλους στο Ελληνικό*

Οι ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και των κοινών αγαθών είναι μεταξύ των κύριων πολιτικών που προωθούνται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Περισσοτερα...

δημόσιος χώρος

Δημόσια περιουσία: Όταν το δημόσιο ξεκίναγε οι καταπατητές είχαν … γυρίσει!

Επιχείρηση εξαγοράς των εκτάσεων του δημοσίου από τους καταπατητές τους – Που και πως έχουν «τρέξει» ταχύτερα τα κυκλώματα των επιτηδείων,  κατοχυρώνοντας την κλεμμένη δημόσια περιουσία

Δημόσιος χώρος, ένα κοινόχρηστο αγαθό σε διαρκή απειλή

Οι περιορισμοί που επιβάλλονται από το κράτος, αυθαίρετα και για προσχηματικούς λόγους, στο δικαίωμα πρόσβασης και χρήσης του δημόσιου χώρου, διαμορφώνουν και καθορίζουν την ποιότητα του δημοκρατικού χαρακτήρα του πολιτεύματος. 

Μάθε τι είναι το Πάρκο Τσέπης - Μια γειτονιά θαλπωρής και αλληλεγγύης

Η Πρωτοβουλία της Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου δραστηριοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια στον ομώνυμο δρόμο και στα πέριξ αυτού, αναπτύσσοντας διάφορες πολιτιστικές δράσεις στον δημόσιο χώρο όπως το Δείπνο της Άνοιξης. 

Τα Εξάρχεια δημόσιος χώρος

Εξάρχεια,τόπος μοναδικός, εμβληματικός και αδιάλειπτα παρών στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα του τόπου τα τελευταία 40 χρόνια. Ένας χώρος ζύμωσης του ανατρεπτικού

Τριήμερο Εκδηλώσεων στο Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης για την επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων

Τριήμερο Εκδηλώσεων στο Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης - Οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ από το κράτος και τους ιδιώτες στη κοινωνία και το άτομο. Αυτό σημαίνει ΕΠΑΝΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ.

Η κιβωτός - αγρόκτημα που θα προσφέρει δωρεάν σε όλους φρούτα και λαχανικά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα πρωτότυπο και καινοτόμο συνεργατικό εγχείρημα, που στόχο έχει την επανασύνδεση των ανθρώπων της πόλης με το φυσικό περιβάλλον, βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη.

Περί Εξαρχείων ο λόγος. Του Νίκου Κατσιαούνη

Μήπως φταίνε οι ατάλαντοι δημοσιογραφίσκοι φυλλάδων και σοβαροφανών εφημερίδων που λιβελογραφούν ανοήτως εναντίον των Εξαρχείων; Μήπως φταίνε οι φαντασμένοι συγγραφείς της λογοτεχνικής μπουρδολογίας που από τους λόφους του Κολωνακίου βλέπουν, ως άλλοι λεγεωνάριοι του ’44, να τους απειλεί η οργή των άξεστων επαναστατών;

Άμστερνταμ : Η BenchesCollective μετατρέπει τους δρόμους σε ένα τεράστιο καφέ

Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, η BenchesCollective μετατρέπει τους δρόμους του Άμστερνταμ στο «μεγαλύτερο» υπαίθριο καφέ στον κόσμο. Οι ιδιοκτήτες των πάγκων αποφασίζουν τι θα προσφέρουν και οι επισκέπτες καθορίζουν την αξία εκ των υστέρων.

Οι 30 άστεγοι του terminal 4 του αεροδρομίου Barajas

Είναι «αόρατοι» για τους δεκάδες χιλιάδες που τους προσπερνάνε κάθε ημέρα. Αλλά είναι ασφαλείς, είναι σε θέση να βρίσκουν τα προς το ζην και μπορούν να δείχνουν «προσεγμένοι». Είναι οι περίπου 30 άστεγοι που έχουν βρει στέγη στον τερματικό σταθμό Νο 4 του αεροδρομίου Barajas της Μαδρίτης.

Συνέλευση της πρωτοβουλίας ενάντια στο ξεπούλημα των δημόσιων χώρων ResisΤ. Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Η πρωτοβουλία ResisΤ. Α.Ι.ΠΕ.Δ. συνεχίζει να αντιστέκεται στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών (Δ.Ε.Η. , Ε.Υ.Α.Θ.) , στο ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων (παραλίες, στρατόπεδα κλπ) αλλά και της δημόσιας περιουσίας γενικότερα.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×