op
×

Νέο μοντέλο στην κοστολόγηση του νερού - Τι αναμένεται να αλλάξει

Tι αναμένεται να αλλάξει στην κοστολόγηση των υδάτινων πόρων. Το χρονοδιάγραμμα και τα σημεία των αλλαγών. Τι προβλέπει υπουργική απόφαση. Οι υπηρεσίες και τα δεδομένα.
Περισσοτερα...

νερό

Δημόσιες Προβολές – Συζητήσεις: «ΣΤαγώνες», ένα ντοκιμαντέρ για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα

Το ντοκιμαντέρ, προϊόν μιας πολύ σοβαρής και ανεξάρτητης δημοσιογραφικής έρευνας, είναι ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα από τις Σκουριές ως την Κρήτη και αφορά τις περιπέτειες του νερού σε κάθε τόπο και τον αγώνα των κατοίκων του να το υπερασπιστούν.

Θα ξεπουλήσουν και τους καταρράκτες της Έδεσσας;

Όπως επισημαίνει ο Δ. Γιάννου, παρά τη δέσμευση ότι θα υπάρξει άμεσα πρόβλεψη, ο δήμος δεν έχει λάβει ενημέρωση και εξετάζει το θέμα νομικά, «καθώς με την ιδιωτικοποίηση των Υδροηλεκτρικών Σταθμών Άγρα και Εδεσσαίου παύει να υπάρχει το δημόσιο συμφέρον από την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου και μετατρέπεται σε ιδιωτικό».

Το ΣτΕ “άκουσε” τους πολίτες! Η πρώτη μεγάλη νίκη για το νερό είναι όλων μας

Από την αρχή της δημοσιοποίησης της πρόθεσης της τότε κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης, καθ όλη τη διάρκεια  εναλλασσόμενων ηγεσιών σε ΕΥΔΑΠ και ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι πριν λίγες μέρες, δόθηκε ένας αγώνας, με όπλο το δίκαιο και τη λογική

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, καθώς έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ.

18 Μαΐου ψηφίζουμε πρώτα στην κάλπη του νερού!

Η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας καλεί τα Προεδρεία των Φορέων που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στα όρια της Δημοτικής Ενότητας, σε συνάντηση ενημέρωσης και δράσης τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 και ώρα 8.00 μμ στον 3ο όροφο του πρώην Δημαρχείου Τριανδρίας.

Αν πουληθεί η ΕΥΑΘ, θα πείτε το νερό νεράκι

«Ξύπνα Πολίτη» φωνάζει στους Θεσσαλονικείς ο Γερμανός ακτιβιστής Κλάους Κίτσταϊνερ, απ' τους πρωτεργάτες του κινήματος «Berliner Wassertisch», κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στο Βερολίνο, 44 μέρες πριν απ' το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ, στις 18 Μαΐου.

Ιδιωτικό νερό - Ακριβότερο νερό

Η καμπάνια ενημέρωσης "Κάτι Τρέχει με το νερό" που δημιούργησε η πρωτοβουλία πολιτών SAVEGREEKWATER με την εθελοντική συνεισφορά 250 συντελεστών από το χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης με στόχο την ενημέρωση για την προστασία του συλλογικού αγαθού του νερού από την ιδιωτικοποίηση.

Χλώριο και Αμίαντος: τοξικές ουσίες καθημερινά στο νερό μας

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για το ντοκιμαντέρ Σταγώνες μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα, που δεν σχετίζονται άμεσα με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού αλλά μας έχουν προβληματίσει σχετικά με την ποιότητα του νερού που πίνουμε.

Απόψε η παρουσίαση της καμπάνιας «Κάτι τρέχει με το νερό...»

Το SAVEGREEKWATER, η πρωτοβουλία πολιτών για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα, σας προσκαλεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 19.30 στον πολυχώρο πολιτισμού CAMP, στην έναρξη της καμπάνιας ενημέρωσης για την προστασία του νερού από την ιδιωτικοποίηση.

Νερό: Η προστασία και η διαχείριση του νερού ως «κοινού αγαθού»

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νήσος προχώρησε στην έκδοση βιβλίου με τίτλο ΝΕΡΟ / ΚΟΙΝΟ ΑΓΑΘΟ: Η προστασία και η διαχείριση του. Παραδείγματα ορθής διαχείρισης και ευρωπαϊκά δημοψηφίσματα διεκδίκησης του δημόσιου χαρακτήρα του .

Ισπανία: Βίντεο - Μεγάλη συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Σσσσστ! Οι Έλληνες κοιμούνται... Χθες στο Αλκαζάρ ντε Σαν Χουάν, δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του νερού, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δύο εκατομμύρια «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών Right2Water (Το Νερό είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα) παρουσίασε τη Δευτέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις υπογραφές σχεδόν δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι ζητούν να μην ιδιωτικοποιηθούν ποτέ οι υπηρεσίες διαχείρισης του νερού.

Τοπικό Δημοψήφισμα για το νερό της Θεσσαλονίκης

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας έχει ζητηθεί μέσα από τις αποφάσεις δεκατεσσάρων δημοτικών συμβουλίων, του συνόλου δηλαδή των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης η διενέργεια ενός τοπικού δημοψηφίσματος.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×