op
×

Οι περιοχές που παραμένουν κλειστά τα σχολεία

Παράταση των χριστουγεννιάτικων διακοπών δίνει σε ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών της χώρας η κακοκαιρία
Περισσοτερα...

Σχολείο

Σε ποιους δήμους της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Την απόφαση αναστολής της λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης σε δήμους της Ανατολικής Αττικής έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Αθήνα: Δωρεάν μαθήματα από το Σχολείο της Βικιπαίδειας

Το Σχολείο της Βικιπαίδειας στην Αθήνα, είναι ένας νέος θεσμός που υλοποιείται σε συνέχεια προηγούμενων μαθημάτων που έχουν γίνει από Βικιπαιδιστές, είτε σε σχολικό περιβάλλον, είτε ως μέρος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Γιορτή σε όλες τις γλώσσες από το διαπολιτισμικό Γυμνάσιο της Αθήνας

Παραμονές Χριστουγέννων και το διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Α’ Αθήνας γιόρτασε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο σήμερα. Με μουσική, τραγούδια, έκθεση βιβλίου και πλούσια εδέσματα από δεκάδες διαφορετικές χώρες...

Καλά νέα για το σχολείο του «18 Άνω»

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απεύθυνε μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, προς τους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να διδάξουν στο «Σχολείο 18 Άνω».

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της φυλακής ζητούν τα αυτονόητα [επιστολή]

Τέσσερις μαθητές κρατούμενοι του σχολείου μας το 2014 δίνοντας Πανελλαδικές εξετάσεις μέσα από την φυλακή κατάφεραν να είναι σήμερα φοιτητές σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για δύο, όμως, από αυτούς δεν έχει ακόμα γίνει δυνατό να πάρουν τις ειδικές άδειες που προβλέπονται

Επίσκεψη σ’ ένα Σχολείο Αλλιώτικο απ’ τα άλλα, στον Φουρφουρά Ρεθύμνου. Της Νέλλης Ψαρρού

Μπορείτε να φανταστείτε ένα σχολείο όπου οι μαθητές αξιολογούνται συλλογικά για την προσπάθεια της ομάδας τους και κάνουν συμβούλια διαχείρισης των προβλημάτων τους;

Η νέα γενιά αναλφάβητων - Εγκαταλείπουν το σχολείο λόγω φτώχειας

Αμόρφωτο μένει μεγάλο ποσοστό μαθητών της Πάτρας, που αναγκάζεται να σταματήσει το σχολείο με την ολοκλήρωση του Γυμνασίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των εκπαιδευτικών, που βλέπουν κάθε χρόνο όλο και λιγότερα παιδιά μέσα στις τάξεις τους.

Ακροδεξιοί αμαύρωσαν οικολογικό γκραφίτι σε σχολείο της Νίκαιας

Ένα οικολογικού περιεχομένου γκραφίτι για την προστασία των δασών του Αμαζονίου ήταν αρκετό για να προκαλέσει το εθνοφοβικό μένος ακροδεξιών που αποφάσισαν να το αμαυρώσουν με σύνθημα μίσους.

Πώς είναι ένα σχολείο διοικούμενο από εκπαιδευτικούς; Της Tina Barseghian

Ονομάζεται πρωτοβουλία Teacher Powered Schools, που καθοδηγείται από Education Evolving και ο σκοπός είναι να δημιουργήσουν ένα κίνημα που θα εμπνεύσει άλλους δασκάλους σε σχολεία όλης της χώρας να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες τους ως ηγέτες. Σε αυτό το μοντέλο διοίκησης των σχολείων από εκπαιδευτικούς, ομάδες εκπαιδευτικών “δουλεύουν συνεργατικά ως ηγέτες και συνεργάτες για να πάρουν επαγγελματικές αποφάσεις πάνω σε θέματα πουεπηρεάζουν τους μαθητές συμπεριλαμβανομένων της επιλογής συναδέλφων, την αξιολόγηση, τη χρηματοδότηση και τις υποδομές, το αναλυτικό πρόγραμμα και την πολιτική σε επίπεδο σχολείου.”

"Μαμά, γιατί δεν με ακούς;… Δε θέλω να ξαναπάω σχολείο"!

Η χαρακτηριστική αυτή επίμονη άρνηση για το σχολείο συναντάται με τον όρο «σχολική φοβία ή σχολειοφοβία» και περιγράφεται από τους ειδικούς ως έντονος και παράλογος φόβος του παιδιού σχετικά με το σχολείο και τη σχολική ζωή.

Παραίτηση Διευθυντή Σχολείου: «Αρνούμαι να γίνω χαφιές»!

Βασική επιδίωξη αυτών των πολιτικών είναι η δραστική περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, πράγμα που επετεύχθη μετά από συνεχείς διαβεβαιώσεις περί μη περαιτέρω μειώσεων, η κατάργηση των κεκτημένων, μετά από αγώνες χρόνων και η κατασυκοϕάντηση των ηγετών των αγώνων

Ο αυτισμός και η επιλογή σχολείου - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Oταν ένα παιδί με Αυτισμό ή Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή φτάσει την ηλικία των 5 με 6 ετών είναι ώρα για την οικογένεια να αντιμετωπίσει το θέμα Αυτισμός και σχολική ένταξη. Οι περισσότεροι γονείς διαλέγουν μια σχολική δομή, από αυτές που το εκπαιδευτικό σύστημα τους παρέχει.

Τι να προσέξουν οι γονείς στις σχολικές τσάντες

Το βάρος δεν αποτελεί τον μοναδικό κίνδυνο. Πολύ συχνά ο τρόπος που φορούν τα παιδιά την σάκα είναι λάθος, αυξάνοντας τις πιθανότητες τραυματισμού. Σύμφωνα με τους ορθοπεδικούς, η λάθος χρήση της σάκας μπορεί να τραυματίσει τους μύες και τους συνδέσμους...

Μία σχολική τάξη διχάζεται: καστανοί ή γαλανομάτηδες; Ενα πείραμα για το ρατσισμό (βίντεο)

Η πρώτη δουλειά του δασκάλου δεν είναι να σε μάθει γράμματα. Η πραγματική του δουλειά είναι αυτό που έλεγαν οι παππούδες μας προσπαθώντας να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο: “Να γίνεις άνθρωπος”.

Η διαδρομή προς το σχολείο ανά τον κόσμο σε εικόνες!

Σύμφωνα με την UNESCO, η πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία έχει επιβραδυνθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Οι επικίνδυνες διαδρομές είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους πολλά παιδιά αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το σχολείο...

Συγκέντρωση σχολικών ειδών σε κάθε γωνιά της χώρας

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Κινήσεις συγκέντρωσης σχολικών ειδών πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αφήσουμε σε όλα τα παιδιά το αίσθημα της ισότητας, της ασφάλειας και της αλληλεγγύης βοηθήστε και εσείς με τον τρόπο σας η πρώτη μέρα στο σχολείο να είναι μέρα χαράς για όλα τα παιδιά.

Αρχιτεκτονική πρωτοτυπία: το μοναδικό σχολείο που ενώνει ένα χωριό το οποίο χωρίζεται από ποτάμι! (φωτο - βίντεο)

Γεφυρώνει τα δύο μέρη του μικρού χωριού που χωρίζονται από το ποτάμι που περνά από το κέντρο του και έχει μοντέρνο σχεδιασμό, πράγμα που το κάνει να μην συμβαδίζει με τα υπόλοιπα παραδοσιακά κτίσματα.

Βίντεο: Μία μέρα σε ένα σχολείο της Φινλανδίας

Συχνά ακούγεται πως το Φιλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Τι είναι όμως αυτό που το κάνει ξεχωριστό; Πόσο διαφέρει από το δικό μας; Τι μαθήματα διδάσκονται; Δίνει ευκαιρίες στους εκπαιδευτικούς να καινοτομήσουν; Τι μέσα έχουν στη διάθεση τους; Ποιος ο ρόλος των μαθητών;

Σουηδία: Χωρίς θρανία, μέσα σε σπηλιές το αρχιτεκτονικά καλύτερο σχολείο στον κόσμο (φωτο-βίντεο)

Κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, πολύχρωμες σπηλιές και μια βιβλιοθήκη που ανοίγει σαν το σεντούκι του κρυμμένου θησαυρού. Το Rosan Bosch Studio έχει μετατρέψει τους κοινόχρηστους χώρους του σουηδικού σχολείου Vittra Södermalm σε ένα ονειρικό και πολύχρωμο μαθησιακό περιβάλλον.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×