op
×

ΔΩΡΕΑΝ | Διανομή γραφικής ύλης σε μαθητές ειδικών σχολείων

Πρωτοβουλία για δωρεάν διάθεση γραφικής ύλης σε μαθητές ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων αναλαμβάνουν από κοινού τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το Εθνικό Τυπογραφείο.
Περισσοτερα...

Σχολείο

Σχολική διαρροή 30.000 μαθητών κάθε χρόνο

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνηγόρου του Παιδιού και του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, περίπου 30.000 παιδιά, στην πλειοψηφία τους ηλικίας 15 με 17 ετών, αναγκάζονται κάθε χρόνο να εγκαταλείψουν το σχολείο για να βρουν δουλειά

4.000 παλιά σχολικά βιβλία ψηφιοποιούνται και γίνονται ελεύθερα προσβάσιμα για όλους

Η «Περιστέρα», το «ηθικόν διήγημα» που εκδόθηκε εν έτει 1837 και διδασκόταν στις σχολικές τάξεις λίγο μετά την ίδρυση του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, είναι μόνο ένα από αυτά.

Ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην αυλή δημοτικού σχολείου (βίντεο)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής και με στόχο να μάθουν οι μαθητές να κυκλοφορούν ως πεζοί και ως οδηγοί ποδηλάτων διαμορφώθηκε πριν λίγες μέρες η πίσω αυλή του 60ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας σε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. 

"Είσαι ο κύριος τίποτα": Το παιδί που δέχθηκε bullying από τους γονείς του και έκανε καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

«Ο κύριος τίποτα». Η φράση θα μπορούσε να είναι τίτλος παραμυθιού. Δυστυχώς, όμως, αντ’ αυτού είναι ο εφιάλτης ενός 13χρονου αγοριού που βιώνει το «bullying» μέσα στην ίδια του την οικογένεια.

Ένα σχολείο με ρόδες για τα παιδιά του δρόμου

Mία ξύλινη κατασκευή με ρόδες γίνεται το …όχημα για την μάθηση για κάποια παιδιά που ζουν και εργάζονται στο δρόμο. Αυτό είναι το mobile school, το οποίο χάρη στην θέληση μιας ομάδας εθελοντών/τριών της ΑΡΣΙΣ, υπό το συντονισμό ενός επαγγελματία, βγαίνουν στην πόλη τέσσερεις φορές τη βδομάδα. 

ΦΩΤΟ: Στις πλάτες του κουβαλάει κάθε μέρα τον ανάπηρο φίλο του για να τον πάει στο σχολείο

Στις πλάτες του κουβαλάει εδώ και τρία χρόνια ο 18χρονος Xie Xu τον ανάπηρο φίλο του, τον 19 ετών Zhang Chi, για να βεβαιωθεί ότι δεν θα χάσει την παρακολούθηση κανενός μαθήματος εξαιτίας της σωματικής αδυναμίας του.

Το Δημοτικό Σχολείο που βοηθά στη διάσωση των ντόπιων παραδοσιακών σπόρων

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν πυκνώσουν οι γιορτές διάδοσης και διάσωσης τοπικών ποικιλιών σε πολλά σχολεία τα Ελλάδας, το 9ο Δημοτικό ήταν το πρώτο σχολείο στη Χώρα μας  που ξεκίνησε αυτές τις δραστηριότητες.

Οι 25 ερωτήσεις για να μάθετε τι γίνεται στο σχολείο του παιδιού σας

Η blogger Liz Evans, εκπαιδευτικός η ίδια, ήρθε αντιμέτωπη αρκετές φορές με τις μονολεκτικές, άδειες απαντήσεις “καλά”, “μια χαρά” και άλλες παρόμοιες και αποφάσισε να κάνει μια λίστα πρωτότυπων και απρόσμενων ερωτήσεων που θα δελέαζαν τα παιδιά της να απαντήσουν. 

Υπογράφουμε ΕΔΩ για διαγραφή των προστίμων της Εφορίας στο Σχολείο Αλληλεγγύης "Οδυσσέας"

Το μεγαλύτερο εθελοντικό - αντιρατσιστικό σχολείο διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας,  βρίσκεται αντιμέτωπο  με ένα κράτους εχθρικό σε κάθε προσπάθεια  αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης. Υπογράφουμε ΕΔΩ !
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×