op
×

Οι Green 10, καλούν πολιτικές ομάδες και υποψηφίους να θέσουν την περιβαλλοντική προστασία στην καρδιά των προεκλογικών τους εκστρατειών

Οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν την 26η  Μαΐου πρέπει να αναλάβουν πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που μπορούν έγκαιρα να αναστρέψουν την καταστροφική αυτή πορεία μας.
Περισσοτερα...

περιβαλλοντικές οργανώσεις

Κοινή επιστολή περιβαλλοντικών οργανώσεων για τον αιγιαλό

Περιβαλλοντικές οργανώσεις απέστειλαν στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, την με αριθμ. πρωτ. 28549/9-4-2019 κοινή επιστολή τους και ζητούν την πλήρη απόσυρση του σχεδίου νόμου

«Ναι μεν, αλλά» από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για τη μείωση στη χρήση της πλαστικής σακούλας

«Θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις την εκτιμώμενη μείωση στη χρήσης της πλαστικής σακούλας ανά την Ελλάδα, σε τεμάχια κατά περίπου 54%

Οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές νίκες στην Ελλάδα κερδήθηκαν ειρηνικά και με ευφάνταστους τρόπους κινητοποίησης

Σε συνάντηση με περιβαλλοντικές οργανώσεις για τα πετρέλαια στην Ήπειρο, εκπρόσωποι της αρμόδιας αρχής προσπάθησαν να πείσουν ότι ετοιμάζονται βίαιες αντιδράσεις. 

Σε κατάσταση αναμονής οι προστατευόμενες περιοχές

Παρά τα θετικά σημεία που περιέχει το σχέδιο νόμου για τις προστατευόμενες περιοχές που τέθηκε σε διαβούλευση από το ΥΠΕΝ, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνουν τον κίνδυνο να παραμείνει μετέωρο το εθνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών.

Κοινή ανακοίνωση περιβαλλοντικών οργανώσεων για την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό: "Δεν αφορά μόνο την πληττόμενη περιοχή"

Η περιβαλλοντική καταστροφή που εξελίσσεται στον Σαρωνικό Κόλπο και τις ακτές της Αττικής μετά τη βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στις 10 Σεπτεμβρίου, δεν αφορά  μόνο την πληττόμενη περιοχή

Κοινή ανακοίνωση-μέτωπο 11 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου για τη δημιουργία του υπερταμείου και την ένταξη σε αυτό της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και προσθήκες, καλούμε την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το νερό ως δημόσιο αγαθό και περιβαλλοντικό - φυσικό πόρο και άμεσα να δεσμευτεί με ξεκάθαρο τρόπο, για τα παρακάτω:

Συναγερμός για τη φύση στην Ευρώπη: 100 περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά Γιούνκερ!

Υψώνουν ασπίδα απέναντι στην πολιτική απορρύθμισης που επιδιώκει η επιτροπή Γιούνκερ, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε πανευρωπαϊκή δράση για να διαφυλάξουν τη νομοθεσία που προστατεύει τη φύση στην Ευρώπη.

Γιορτή του Δάσους 2014 στην Καστάνιτσα: πολλές εκδηλώσεις και μεγάλη συμμετοχή

Μια γιορτή που διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών και έχει ως κύριο στόχο την προστασία του δάσους και την περιβαλλοντική αφύπνιση πολιτών και φορέων. Από τις 10 έως και τις 17 Αυγούστου 2014, στο παραδοσιακό τσακωνοχώρι του Πάρνωνα, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, θεατρικές παραστάσεις, πεζοπορίες, αθλητικοί αγώνες κ.α.

«Ασύλληπτο» το σκουπίδι που μάζεψε από τον Υμηττό ο ΣΠΑΥ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ολοκλήρωσε μέσα στον Ιούνιο τον καθαρισμό περισσότερων από 3.000 στρέμματα εύφλεκτης βιομάζας (αποψίλωση ξηρών χόρτων) κατά μήκος 250 χιλιόμετρων δασικών δρόμων και την αποκομιδή άνω των 5.500 κυβικών μέτρων ή τόνων σκουπιδιών και μπαζών, σε όλο το βουνό.

Φτερά για την Επιστήμη | ΓεωΣυναντήσεις με τους Cl. Bacri & A. Normier

Είναι μόλις 30 χρόνων και έχουν κάνει το γύρο του πλανήτη με ένα ελαφρύ αεροπλανάκι, για να βοηθήσουν ερευνητές, γεωλόγους, γεωφυσικούς, αρχαιολόγους, οικολόγους σε αποστολή στις τέσσερις γωνιές του κόσμου.

Υποβρύχιος καθαρισμός λιμανιού Ψαθόπυργου, καθαρισμός ακτών και συντήρηση χώρων παραλίας

Οι ομάδες εθελοντισμού και ενεργοποίησης Patrinistas και Gefyristas, οι αυτοδύτες του καταδυτικού κέντρου ΠΡΩΤΕΑΣ και η εταιρία ΤΙΤΑΝ ΑΕ (Δρέπανο Αχαΐας), συμμετείχαν την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014, στην δραστηριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

11 περιβαλλοντικές οργανώσεις:Κάτω τα χέρια από τις ακτές μας!

Κοινό κάλεσμα 11 περιβαλλοντικών οργανώσεων προς τους πολίτες να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Συνυπογράφουν οι οργανώσεις:ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού,Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορ νιθολογική Εταιρεία, Greenpeace, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, MEDASSET, MOm, Καλλιστώ και WWF Ελλάς.

Σώσε την Αρκτική που λιώνει!

Βοήθησε να ανακηρυχθεί η Αρκτική σε παγκόσμιο καταφύγιο | Υπόγραψε για να φτάσει η Greenpeace τον στόχο της... 6.000.000! Τα τελευταία 30 χρόνια, έχουμε χάσει τα 3/4 του πάγου που επιπλέει στην κορυφή του κόσμου... Η προστασία των πάγων σημαίνει προστασία όλων μας, αλλά οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις θέλουν να κάνουν εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις: προσφυγές κατά του νέου Χωροταξικού του Τουρισμού

Προσφυγές κατά του νέου Χωροταξικού του Τουρισμού κατέθεσαν Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Δήμοι νησιών του Αιγαίου, ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×