op
×

Κερέ: «Ζοφερές» οι ενδείξεις για την παγκόσμια οικονομία

Ο Κερέ είπε πως οι αγορές στέλνουν ένα «πολύ ανησυχητικό μήνυμα», που είναι αντίθετο με τα ανθηρά οικονομικά στοιχεία.
Περισσοτερα...

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Βαρουφάκης: Κάτι "σάπιο" βρίσκεται στα θεμέλια της ευρωζώνης

"Κάτι "σάπιο" βρίσκεται στα θεμέλια της ευρωζώνης και τους χυδαίους περιορισμούς της στην εθνική κυριαρχία των κρατών μελών", λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης στις Financial Times. Ο ίδιος εξηγεί το "σύστημα" που είχε σκεφτεί για τους κατόχους ΑΦΜ.

Die Welt: Οι Έλληνες μπορεί να τυπώσουν παράνομα ευρώ! Πότε θα αποκαλυφθεί η απάτη; Αυτά είναι τα 7 σενάρια

Η Die Welt θεωρεί, βεβαίως, ως πιθανότερο σενάριο την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας - εταίρων και ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παράσχει την απαιτούμενη ρευστότητα στην Αθήνα, αλλα... δεν θεωρεί απίθανο να τυπώσουν οι Έλληνες παράνομα ευρώ!  "Το ζήτημα είναι πότε θα αποκαλυφθεί η απάτη," γράφει.

Διαδηλώτρια εναντίον Ντράγκι: "Τέλος η δικτατορία της ΕΚΤ"! (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Φρανκφούρτη, διαδηλώτρια πετάχτηκε πάνω του και άρχισε να του ρίχνει κονφετί!.

O πύργος των σκανδάλων - το 45όροφο κτήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έκανε την Φραγκφούρτη να φλέγεται

Ενδεικτικό είναι ότι για την κατασκευή τού –κατά τ’ άλλα– υπερσύγχρονου και επιβλητικού κτηρίου στην καρδιά της Φραγκφούρτης ο προϋπολογισμός εκτοξεύθηκε από τα 500 εκατ. ευρώ στα 850 κι από κει στα 1,4 δισ. (!), σύμφωνα με το Bloomberg.

Κάηκε η Φρανκφούρτη - Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στη λιτότητα (φωτο - βίντεο)

Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που κόστισε το αστρονομικό ποσό των 1,3 δις ευρώ.  Το κίνημα Blockupy θέτει την Ελλάδα στο επίκεντρο. Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο του καλέσματος: "Οι άνθρωποι πάνω από τις τράπεζες"!

"Μαλλιά κουβάρια" Μαριάς - Ντράγκι για τα ελληνικά ομόλογα (βίντεο)

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Ντράγκι και Μαριάς στην επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου χθες με αφορμή την χρηματοδοτική πίεση που άσκησε η Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα αλλά και τα κέρδη της απ' τα ελληνικά ομόλογα.

Ανακοίνωση - απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στην απόφαση της ΕΚΤ

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα που εκδίδουν οι ελληνικές τράπεζες, ως εγγυήσεις για τη χορήγηση ρευστότητας από τις 11 Φεβρουαρίου, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεν αποκλείονται τελικά τα ελληνικά ομόλογα

Δεν αποκλείονται τα ελληνικά ομόλογα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά σε χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα θα ισχύουν πρόσθετα κριτήρια. 

Γαλλία: Να υψώσουμε τον τόνο έναντι της Γερμανίας, λέει υπουργός Οικονομίας

Πρέπει «να υψώσουμε τον τόνο»  έναντι της Γερμανίας η οποία «έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας», και θεωρεί πως η Γαλλία, όπου η ανάπτυξη καθυστερεί να έρθει, δεν μπορεί πλέον «να φέρεται και να άγεται», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde.

Ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου εναντίον Τρόικα για την Ελλάδα

Ψήφισμα κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα και την Τρόικα. Στο ψήφισμα διατυπώνονται σαφείς παρατυπίες στις διάφορες διαδικασίες που σχετίζονται με το ρόλο της Τρόικας, καθώς επίσης σημειώνεται ότι τα προγράμματα που καταρτίστηκαν δεν έλαβαν υπόψη τους κοινωνικούς παράγοντες.  Έτσι, πλήττονται οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ενώ η ανεργία έχει σκαρφαλώσει σε πολύ ανησυχητικά νούμερα.

Αντώνης Κοκορίκος: Προετοιμάζεται άλλη μια κρίση του ευρώ!

Γράφει για το enallaktikos.gr ο Αντώνης Κοκορίκος - Πριν από λίγες ημέρες το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας, αποφάσισε ότι δεν είναι αρμόδιο να κρίνει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «να κάνει ότι μπορεί» για να σώσει το ευρώ.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×