op
×

Εργαστήριο Φυσικής Καλλιέργειας και Αυτάρκειας

Η Βιοσύνθεση ως μέθοδος σωματικής ψυχοθεραπείας προτείνει ένα ολοκληρωμένο τρόπο θεώρησης του ανθρώπου, των σχέσεων του με τους συνανθρώπους και το περιβάλλον.
Περισσοτερα...

φυσική καλλιέργεια

Ξύδι εναντίον RoundUp: Εσύ ποιο θα διαλέξεις;

Όσοι έχουν ασχοληθεί με την καλλιέργεια έστω και ερασιτεχνικά, ξέρουν ότι ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες είναι τα "ζιζάνια" και ότι για την αντιμετώπισή τους απαιτείται κόπος και χρόνος. Εκεί έχουν πατήσει και οι εταιρείες φυτοφαρμάκων κι έχουν δημιουργήσει χημικά ζιζανιοκτόνα, δηλητήρια για τη γη, τη φύση και τον άνθρωπο.

Αγρόκτημα φυσικής καλλιέργειας τους πρόποδες του Όρους Κανδήλι στην Εύβοια

Στους πρόποδες του Όρους Κανδήλι στην Βόρειο Κεντρική Εύβοια στο χωριό Προκόπι (Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος) παράγονται υψηλής ποιότητας οπωροκηπευτικά σύμφωνα με τις αρχές της οικολογικής γεωργίας.

Πώς ένας άνθρωπος έφερε την επανάσταση στη γεωργία (βίντεο)

Από τους πιο διορατικούς και ριζοσπαστικούς αγρότες όλων των εποχών, ο Masanobu Fukuoka άφησε πίσω του πλούσια κληρονομιά για την παραδοσιακή καλλιέργεια της γης.  Μέσα σε διάστημα 30 ετών, σταδιακά, εγκατέλειψε τον συμβατικό τρόπο καλλιέργειας, προκειμένου να δώσει τον έλεγχο της γης στον πιο έμπειρο καλλιεργητή... τη Φύση!

Μετατροπή σε 100% βιολογική γεωργία αποφάσισε το κράτος με τους πιο ευτυχισμένους κάτοικους, Μπουτάν

Το Μπουτάν μία πολύ μικρή χώρα που βρίσκεται  στα Ιμαλάια  και είναι γνωστή για το υψηλό επίπεδο της ευτυχίας των κατοίκων της, αποφάσισε να είναι η πρώτη 100% χώρα με βιολογικά προϊόντα

Πώς θα σχεδιάσετε σωστά τον λαχανόκηπό σας

Για να τρο­φο­δο­τή­σετε με λαχα­νικά μια οικο­γέ­νεια τεσ­σά­ρων ατό­μων όλο τον χρόνο, ο λαχα­νό­κη­πός σας πρέ­πει να έχει εμβα­δόν 100 τετρα­γω­νικά μέτρα του­λά­χι­στον, χωρίς να υπο­λο­γί­ζουμε τους διαδρόμους.

Παναγιώτης Μανίκης: Πώς η φυσική καλλιέργεια του έσωσε τη ζωή

Όταν οι γιατροί μου γνωστοποίησαν ότι το «τέλος» μου πλησίαζε  κάτι μέσα μου έσπασε και κάτι άλλο επαναστάτησε. Συνέντευξη με τον Αγρότη-Φιλόσοφο που ακολουθεί τις τεχνικές και τη Φιλοσοφία του Ιάπωνα Φυτοπαθολόγου Masanobu Fukuoka.

ΒΙΝΤΕΟ:σε έναν λαχανόκηπο φυσική καλλιέργεια και περμακουλτούρα

Η Εμίλια Χέιζλιπ ήταν μια Καταλανή κηπουρός που έζησε στη Γαλλία. Παρακολουθήστε αυτό το υπέροχο βίντεο, με ελληνικούς υποτίτλους, γεμάτο πρακτικές οδηγίες γα τη δημιουργία λαχανόκηπου και βαθιά γνώση για την υγεία του εδάφους.

Bhaskar Save, ο Γκάντι της φυσικής καλλιέργειας (BINTEO)

O θρυλικός Ιάπωνας φυσικός καλλιεργητής M. Fukuoka, όταν επισκέφθηκε το αγρόκτημα του Save , το περιέγραψε ως "το καλύτερο στον κόσμο". Το 2010, η Διεθνής Ομοσπονδία των Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας ( IFOAM ) τον τίμησε  με το βραβείο «One World Award για το Lifetime Achievement».

Φυσική καλλιέργεια fukuoka στην Έδεσσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εμπνευστής της φυσικής καλλιέργειας (natural farming) ή τεχνική fukuoka (φουκουόκα) ήταν ο Μασανόμπου Φουκουόκ. H μέθοδος fukuoka εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τον Παναγιώτη Μανίκη, αγρότη-γεωπόνο, στο Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας στην Έδεσσα.
« 12
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×