op
×

Καλώς ήρθατε στην κόλαση του πραγματικού της αδύνατης «διαρκούς ανάπτυξης» | Του Κλεάνθη Γρίβα

Απέναντι σ’ αυτή την απειλή, η μόνη έλλογη και δυνατή απάντηση είναι η επιδίωξη της μηδενικής ανάπτυξης
Περισσοτερα...

ανάπτυξη

Περί της ανάπτυξης των Παραγωγικών δυνάμεων και άλλων δαιμονίων

Ούτε ο Φιλελευθερισμός ούτε ο Μαρξισμός, που είναι ο σημαντικότερός του αντίπαλος, δε φαίνεται ότι μπορούν να προσφέρουν μεγάλες ελπίδες για τη λύση των ογκωδών προβλημάτων που απειλούν να μας συντρίψουν. 

Η περιφερειακή αυτονομία ως προϋπόθεση της «Οικολογικής Μετάβασης»

Στο πλαίσιο της βιώσιμης ευημερίας η οικονομική αποτελεσματικότητα αποτελεί κάτι το τελείως διαφορετικό από την παραγωγική αποτελεσματικότητα των συμβατικών οικονομικών προσεγγίσεων.

Η ψευδαίσθηση της "πράσινης ανάπτυξης" και το στοίχημα της "αποανάπτυξης". Του Γιώργου Κολέμπα

Ακόμη κι αν τεχνολογικές καινοτομίες, οι  ήπιες πηγές ενέργειας και η μετάβαση σε "κοινωνίες υπηρεσιών" έχουν οδηγήσει σε αποσύνδεση της υπερκατανάλωσης, δεν έχει αλλάξει τίποτα

Αποχαιρετισμός στο φίλο, σύντροφο και σπουδαίο ΑΝΘΡΩΠΟ Σαμίρ Αμίν. Του Στέφανου Τζουμάκα

Ο Σαμίρ ήταν φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Τον γνώρισα σε συναντήσεις και forum για την ανάπτυξη και τη πραγματική οικονομία. Από τους πρωτεργάτες του αγώνα της ανεξαρτησίας

Βελτιώνει τις προβλέψεις του το ΔΝΤ: "Παγκόσμια Πρωταθλήτρια πρωτογενούς πλεονάσματος η Ελλάδα" - ΟΧΙ νέα μέτρα το 2019

Σε πλήρη αναθεώρηση των προβλέψεων του για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας τόσο για το 2017 όσο και για το τρέχον έτος προχωρά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λίγες μόλις μέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση των δημοσιονομικών προβλέψεων της Eurostat για το 2017.

Αντίο οικονομία του "Κάου Μπόυ"| Του Norbert Nicoll*

Το κυρίαρχο οικονομικό δόγμα είναι τυφλό σε σχέση με τα βιοφυσικά θεμέλια της οικονομίας. Για πολλούς οικονομολόγους που το ασπάζονται, ζούμε ακόμα σε μια οικονομία των Καουμπόυδων (Kenneth Boulding), που τότε επεκτείνονταν στην αμερικάνικη «άγρια δύση». Δεν υπάρχουν όρια, μόνο μεγάλη, αχρησιμοποίητη γη.

Γρηγόρης Στεργιούλης: «Η γεωγραφικά ακριτική Αλεξανδρούπολη, βρίσκεται στο κέντρο σημαντικών ενεργειακών εξελίξεων»

Τη βούληση του Ομίλου ΕΛΠΕ να συμβάλει στις προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Στεργιούλης.

Σκουριές: "Θέλει η εταιρεία να χαρεί και η "ανάπτυξη" δεν την αφήνει"

"Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να πιστεύεις ότι τέτοιας κλίμακας έργο θα αφήσει ανεπηρέαστα μελισσοκομία, αλιεία, αγροτική παραγωγή ή τουρισμό. Ένα μεγάλο τεράστιο μηδενικό είναι τα έσοδα του Δημοσίου από την εξόρυξη", αναφέρει η Επιτροπή Νεολαίας κατά της Εξόρυξης. 

Η «ανάπτυξη» που πιπιλίζουν όλοι, από τα ΜΜΕ μέχρι και τους πολιτικούς, ενάντια στην ευζωία των πολλών

Του Γιώργου Κολέμπα - Από την ανάπτυξη κερδίζουν κυρίως οι πιο πλούσιοι, όταν ταυτόχρονα δημιουργεί οξεία φτώχεια και αποκλεισμό και υπερβαίνει τα μέγιστα τα οικολογικά όρια του πλανήτη.

Αυτά είναι τα αναπτυξιακά ορόσημα των παιδιών ανά ηλικία - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ο ερχομός ενός παιδιού γεμίζει με χαρά αλλά και με άγχος τους γονείς. Αγωνιούν για την ομαλή ανάπτυξή του, χαίρονται για τα επιτεύγματά του αλλά πολλές φορές το συγκρίνουν.

GOLFLAND? Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ για την "τουριστική ανάπτυξη" που φέρνουν τα συγκροτήματα γκολφ στην Ελλάδα

Η δημιουργία τουριστικών συγκροτημάτων γκολφ παρουσιάζεται συνήθως ως από μηχανής θεός για την τουριστική ανάπτυξη και τη δημιουργία πλήθους θέσεων εργασίας
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×