op
×

Ο μεγαλοεπενδυτής Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί: Έρχεται επανάσταση

Το όνομά του Ρέι Ντάλιο είναι συνδεδεμένο με την ίδρυση του μεγαλύτερου αμοιβαίου κεφαλαίου hedge fund στον κόσμο
Περισσοτερα...

επανάσταση

Επανάσταση και η προοπτική ‘απονέκρωσης’ του Κράτους: Μαθήματα από την Οκτωβριανή Επανάσταση μέχρι σήμερα

Το κράτος, σύμφωνα με τους κλασικούς του Μαρξισμού, γεννάται σε μια ορισμένη βαθμίδα ανάπτυξης από τις ασυμφιλίωτες αντιθέσεις που εγείρονται μέσα στις ταξικές κοινωνίες.

«Θέλω να κάνω μια επανάσταση, αλλά να μην κουραστώ πολύ» | Του Νίκου Λακόπουλου

Αν όλα πάνε καλά οι εκλογές θα γίνουν το 2018 ή το 2019, ο Μητσοτάκης θα πάρει την κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχωρήσει περιμένοντας στην αντιπολίτευση να διεκδικήσει ξανά την εξουσία.

Ποιος ήταν ο Φιντέλ Κάστρο

Γιος οικογένειας γαιοκτημόνων και πτυχιούχος Νομικής. Οργανωτής του ένοπλου αγώνα εναντίον του Μπατίστα και στη συνέχεια άξιος «αντίπαλος» των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Ζώντας την Ουτοπία: Σπάνιο ντοκιμαντέρ για την ισπανική επανάσταση του 1936 - Διηγούνται 30 αναρχικοί και αναρχικές που πήραν μέρος

Σπάνιο ντοκιμαντέρ για την ισπανική επανάσταση που ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου του 1936, (94 λεπτά – στα Ισπανικά με αγγλικούς υπότιτλους). Η ιστορία της ισπανικής επανάστασης όπως τη διηγούνται 30 αναρχικές και αναρχικοί που πήραν μέρος σε αυτήν

Γιάννης Σκαρίμπας: Το 1821 και η αλήθεια

Με το να κάμεις μιαν επανάσταση κι αποτινάξεις το ζυγό, δεν έκαμες τίποτα. Το ‘21 αυτό έκαμε. Το να μην ξαναεμπέσεις σε ζυγό-αυτό είναι επανάσταση.  Το θαύμα του ‘21 δεν έγκειται στη στρατιωτική ήττα της Τουρκίας-πράγμα ευκολώτερο-αλλά στο (ως εκ θαύματος) σώσιμό του από την εχθρότητα των κοτζαμπάσηδων,των λογίων και του Κλήρου.

Η επανάσταση ξεκινάει από το πρωινό | Του Γιάννη Μακριδάκη

Θα έχετε προσέξει φαντάζομαι ότι έχει γεμίσει η Ελλάδα με μαγαζάκια που πουλάνε σφολιάτες, οι οποίες περιέχουν μέσα διάφορα απορρίμματα (τυρί ή υποκατάστατα, αλλαντικά κλπ) αλλά και καφέδες σε πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια, τα δε μαγαζάκια αυτά πλασάρονται και ως πολιτισμένα καμιά φορά, ως ψαγμένα κάποια, με ταμπέλες στυλάτες και τίτλους πολύ δήθεν, με διάκοσμο συμπαθητικό, με καθαριότητα αστραφτερή, με προσωπικό ευγενικό.

Η επαναστατική ευχαρίστηση του να σκέφτεσαι ο ίδιος

Μας δίνεται η ψευδαίσθηση της επιλογής, όσο όμως οι έχοντες την εξουσία ελέγχουν το ποιες θα είναι αυτές οι επιλογές («επιλογές» τις οποίες αντιλαμβανόμαστε ως τις μόνες εναλλακτικές), θα ελέγχουν επίσης και το αποτέλεσμα των «αποφάσεων» μας.

Ζοζέ Σαραμάγκου: "Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να επαναστατήσουν"

"Η λευκή ψήφος ισοδυναμεί με βόμβα για το δημοκρατικό σύστημα, όχι για να το καταστρέψουμε, αλλά για να το αναμορφώσουμε και να το ανανεώσουμε. Την ημέρα, που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ψηφίσει λευκό, θα ετίθεντο αυτομάτως τα ερωτήματα. Και τώρα τι θα κάνουν οι πολιτικοί; Τι θα κάνουν τα κόμματα;

J.Krishnamurti- Πραγματική Επανάσταση

ΒΙΝΤΕΟ:"Κάνουμε ένα ταξίδι μαζί μέσα σε όλη τη ψυχολογική δομή του ανθρώπου. Διότι στην κατανόηση αυτής της δομής, και στο νόημά της, μπορούμε τότε, ίσως, να επιφέρουμε μία αλλαγή στην κοινωνία. Και η κοινωνία, ένας Θεός ξέρει, έχει ανάγκη από μία ολική αλλαγή. Μία ολική επανάσταση."
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×