op
×

Γενετικά τροποποιημένο φυτό καθαρίζει τον αέρα εσωτερικού χώρου

Το φυτό "Πόθος" έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει έως και 100% τα επίπεδα χλωροφόρμιου και βενζολίου από το σπίτι
Περισσοτερα...

γενετικά τροποποιημένα προϊόντα

Η Monsanto θα δικαστεί για εγκλήματα κατά της φύσης και της ανθρωπότητας

Ο κολοσσός της βιοτεχνολογίας, η Monsanto, θα δικαστεί για εγκλήματα κατά της φύσης και της ανθρωπότητας στην Χάγη, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου 2016. ΠΕΛΙΤΙ: Να γιατί γίνεται η δίκη της Monsanto

Κολοσσιαίο τοξικό deal: Η Bayer εξαγόρασε τη Monsanto 66 δις δολάρια

Έπειτα από διαπραγματεύσεις μηνών, o γερμανικός γίγαντας η εταιρεία Bayer εξαγόρασε έναντι 66 δισ. δολαρίων την Monsanto δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία γενετικά τροποποιημένων σπόρων και φυτοφαρμάκων.

Η ΕΕ ενέκρινε την εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων σπόρων σόγιας της Monsanto

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τελικά την εισαγωγή και επεξεργασία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων σόγιας της Monsanto (Roundup Ready 2 Xtend),  παρά τις έντονες αντιδράσεις και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με την ασφάλεια του ζιζανιοκτόνου glyphosate.

Αυτές είναι οι εταιρείες που προχωρούν σε σήμανση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων τους

Η νέα νομοθεσία υποχρεώνει τις μεγάλες εταιρείες τροφίμων να συμμορφωθούν άμεσα - Οι εταιρείες κατατάσσονται στις πρώτες δεκαπέντε μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στις ΗΠΑ 

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο, με το οποίο διασφαλίζεται η απαγόρευση καλλιέργειας όλων των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Γενετικά τροποποιημένος σολομός "Φρανκενστάιν" πήρε έγκριση για κατανάλωση στις ΗΠΑ (βίντεο)

Ο Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένου σολομού και σύντομα θα διατίθεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας! 

Καλά νέα! Μεγαλώνει η λίστα των κρατών - μελών της ΕΕ που λένε ΟΧΙ στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων

Μεγαλώνει η λίστα των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απορρίπτουν τις καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων προϊόντων στο έδαφός τους.

Η πρώτη κομητεία των ΗΠΑ, όπου τα σχολεία θα προσφέρουν 100% βιολογικά προϊόντα στους μαθητές τους

Όλα τα σχολεία της κομητείας Sausalito Marin στην Καλιφόρνια πρόκειται να προσφέρουν στους μαθητές τους γεύματα από 100% βιολογικά προϊόντα, χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Πάπας Φραγκίσκος: Γιατί είμαι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων και των φυτοφαρμάκων

Έκανε έκκληση για χρηματοδότηση ανεξάρτητης και διεπιστημονικής έρευνας για τις επιπτώσεις τους στην υγεία. Καταστρέφουν τη βιοποικιλότητα των οικοσυστημάτων, μειώνουν την ποικιλομορφία της παραγωγής και επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον των περιφερειακών οικονομιών.

Αλλάζει όνομα η Monsanto για να μην ξέρουμε τι τρώμε

H Monsanto προτίθεται, με αφορμή την προωθούμενη συγχώνευσή της με την Ελβετική εταιρεία Syngenta, να αλλάξει όνομα, προσπαθώντας έτσι να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό, ώστε να μην ξέρουμε τι είναι αυτό που τρώμε.

Μείωση 34% στα κέρδη της Monsanto μετά από ένα χρόνο κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Monsanto ανακοίνωσε την Τετάρτη τη μείωση των κερδών της κατά 34% το πρώτο τετράμηνο του 2015, ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων της από τους αγρότες στη Νότια Αμερική.

Η Monsanto έφαγε πρόστιμο για γενετική μόλυνση σιτηρών

Μετά την καταβολή ενός αρχικού ποσού ύψους 2.400.000 δολαρίων για αποζημίωση αγροτών, των οποίων τα χωράφια μολύνθηκαν από γενετικά τροποποιημένο σιτάρι, που δεν έχει καν εγκριθεί για καλλιέργεια, η Μονσάντο αναγκάστηκε να πληρώσει ακόμα ένα πρόστιμο 350.000 δολλαρίων προκειμένου να διευθετήσει μια συλλογική αγωγή πολλών αγροτών από επτά διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ που ασκήθηκε εναντίον της.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Πάνω από την υγεία των πολιτών, τα κέρδη από τα γενετικά τροποποιημένα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει για μια ακόμα φορά τα κέρδη πάνω από την υγεία των Ευρωπαίων πολιτών επιτρέποντας την κυκλοφορία δεκαεννέα επιπλέον γενετικά τροποποιημένων προϊόντων στη διατροφική αλυσίδα

Κομισιόν: πράσινο φως για την εισαγωγή δέκα ακόμα γενετικά τροποποιημένων προϊόντων!

Πρόκειται για δέκα ποικιλίες καλαμποκιού, σόγιας, βαμβακιού και ελαιοκράμβης, οι οποίες αναπτύχθηκαν από εταιρείες όπως η Monsanto, η BASF και η Bayer, καθώς και για δύο ποικιλίες γαριφάλων της εταιρείας Suntory που θα πωλούνται κομμένα στα ανθοπωλεία.

Φρένο στα μεταλλαγμένα βάζει η Ρωσία: απαγορεύει τις καλλιέργειες και τις εισαγωγές

Διώξεις και πρόστιμα στους παραβάτες. Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, αντιμετωπίζονται σαν τρομοκρατικές -  εγκληματικές πράξεις εναντίον του κοινωνικού συνόλου!

Στα κράτη-μέλη η ευθύνη απαγόρευσης των «μεταλλαγμένων» - Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι βουλευτές ΤΩΡΑ!

Μια δυσάρεστη είδηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η υπερψήφιση του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς, περνά στα «ψιλά» εν μέσω προεκλογικού πυρετού. 

Η Ρωσία απαγορεύει τα γενετικά τροποποιημένα: "Ας τα φάνε οι Αμερικανοί"...

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Medvedev ανακοίνωσε  ότι η χώρα δεν θα εισάγει πλέον γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, δηλώνοντας ότι η Ρωσία έχει πολύ χώρο για να παράγει τα δικά της βιολογικά προϊόντα.

Άννα, να μια μπανάνα! της Γιώτας Καραδήμα

Η πρόταση της φιλάνθρωπης δύσης στα προβλήματα υποσιτισμού, βρεφικής θνησιμότητας και τύφλωσης που μαστίζουν κυρίως την Αφρική, μέσα από τη νέα, σούπερ, γενετικώς τροποποιημένη (γ.τ.) μπανάνα, με υψηλά ποσοστά βιταμίνης Α.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×