op
×

15 προτάσεις για την Ευρώπη

Παρουσιάζουμε εδώ, μια σειρά από παρατηρήσεις και προτάσεις που μπορούν να προκαλέσουν συζητήσεις και αλλαγές, όχι μόνο όσον αφορά την αγροτική γεωργία, αλλά και για τους ευρωπαίους πολίτες και τους θεσμούς μας.
Περισσοτερα...

κινήματα

6η Πανελλαδική Συνάντηση των Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες»: Πρωτοφανής επίθεση κατά των κινημάτων

Την ερχόμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 με ώρα έναρξης 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η 6η Πανελλαδική Συνάντηση των Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες», στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης.

Νομοσχέδιο φέρετρο! Του Χριστόφορου Κάσδαγλη

Η έκρηξη των κινημάτων αλληλεγγύης επιβεβαιώνει ότι το ρητό «η κρίση γεννάει ευκαιρίες» μπορεί να ισχύει και για το λαό (και όχι μόνο για κάτι επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αετονύχηδες και πολιτικούς, που έχτισαν καριέρες πάνω σ’ αυτήν). 

Τοπικισμοί και ψευδοπατριωτικοί εθνικισμοί - Οι δύο συστημικές ασφαλιστικές δικλείδες | Της Διονυσίας Ποταμίτου

Η ανάπτυξη αυτονομιστικών κινημάτων κι ο τοπικισμός είναι μια από τις ασφαλιστικές δικλείδες των ψευδοδημοκρατιών, όταν αυτές οδηγούνται  σε πολιτικό αδιέξοδο. 

ΠΟΑΣΥ: "Μην τολμήσετε να στείλετε αστυνομικούς στους πλειστηριασμούς"

Εδώ και ένα χρόνο αστυνομικοί και ΜΑΤ έχουν σταθεί ενάντια στα κινήματα πολιτών, συμβάλοντας στη διενέργεια πλειστηριασμών, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την σύλληψη 19 πολιτών-μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στο Άργος.

B-FEST: Διάλογος για παγκόσμια δικτύωση των κινημάτων για το νερό [ΒΙΝΤΕΟ]

Στην συνάντηση που είχε μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξαν συμμετέχοντες από το κίνημα NoDAPL της Βόρειας Ντακότα (ΗΠΑ), το Οικολογικό Κίνημα Μεσοποταμίας (Τουρκία, Βόρειο Κουρδιστάν) και την ομάδα Women Water Warriors από την Ιρλανδία.

Παραγγελίες για την 28η απευθείας διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες - Πανελλαδική δράση στήριξης του κινήματος

Η προσπάθεια για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής χρειάζεται όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή. Οι δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες» πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.

"Διάλυση του κινήματος χωρίς μεσάζοντες από τον ΣΥΡΙΖΑ - Θα παλέψουμε και θα αντισταθούμε"

Πρόκειται για την σημαντικότερη διανομή στα 4 χρόνια δράσης της ομάδας,διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την διάλυση του κινήματος που ανακούφισε χιλιάδες νοικοκυριά

"Αγωνίζομαι άρα υπάρχω" (ταινία)

Mετά από το "Να μην ζήσουμε σαν δούλοι", η νέα ταινία του Γιάννη Γιουλούντα: "Αγωνίζομαι άρα υπάρχω" (Je lutte donc je suis)  - Η ταινία επικεντρώνεται στην πραγματικότητα των αντιστάσεων στην Ελλάδα και την Ισπανία της κρίσης και της ελπίδας….

ΠΡΩΣΥΝΑΤ: Πανελλαδική συνάντηση συλλογικοτήτων και κινημάτων για την διαχείριση αποβλήτων

Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ (Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων) προσκαλεί σε πανελλαδική συνάντηση συλλογικοτήτων για ζητήματα διαχείρισης αποβλήτων, με θέμα: «Τα κινήματα μπροστά στην πρόκληση της δημόσιας, αποκεντρωμένης διαχείρισης».

Περί κομμάτων και κινημάτων... Γράφει ο Κλεισθένης

Κάθε κίνημα έχει σαν πρωτεργάτη μία ομάδα σφιχτά δεμένη μεταξύ της με κοινούς στόχους. Μία ομάδα οραματιστών που μπορεί να αποτελείται από διαννοούμενους, πολιτικοποιημένους πολίτες καi αγωνιστές που δρουν μέσα στην κοινωνία (αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμό, συλλόγους κτλ).

Προσπάθεια παρεμπόδισης των κινήσεων «Χωρίς Μεσάζοντες»

Δυστυχώς κατά την τελευταία διανομή, την 1η Νοέμβρη του τρέχοντος έτους, μας γνωστοποιήθηκε από αρμόδιο υπάλληλο της Περιφέρειας ότι οι δράσεις της κίνησης μας είναι παράνομες και ότι υπάρχουν μάλιστα σχετικές καταγγελίες.

Τσόμσκι: Το κίνημα Occupy, η πρώτη μεγάλη αντίδραση του κόσμου μετά από 30 χρόνια ταξικού πολέμου

Αφιερωμένο στους ακτιβιστές που έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα κατά τις δράσεις του κινήματος Occupy (Καταλάβετε ) στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το τελευταίο βιβλίο του Αμερικανού στοχαστή

Ξεκίνησε το Greenwave Festival αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη των αγώνων και των κινημάτων

Ξεκίνησε το Greenwave Festival αφιερωμένο  στη Θεσσαλονίκη των αγώνων και των κινημάτων. Φεντερασιόν,  Μάης του ’36,  κινήματα ειρήνης του ’60, οικολογικό,  φεμινιστικό, lgbt, κίνημα  μη βίας του ’80, καταλήψεις, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες του ’90, κοινωνική οικονομία.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×