op
×

Ανακαλύφθηκαν μικροπλαστικά για πρώτη φορά στα παρθένα χιόνια της Αρκτικής και των Άλπεων

Σωματίδια πλαστικού (μικροπλαστικά) ανακαλύφθηκαν -και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες- στο αρκτικό χιόνι για πρώτη φορά
Περισσοτερα...

πλαστικά

Το "πείραμα" των ψαράδων που συμβάλει στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης

Το 'πείραμα' που παρατάθηκε και οι διοργανωτές ελπίζουν ότι μέσω αυτού θα αναδειχθούν τρόποι διαχείρισης των απορριμμάτων που θα μπορέσουν να εφαρμοστούν σε όλο τον κόσμο.

Tην επόμενη φορά που θα αναζητήσεις τη λύση της πλαστικής ρύπανσης στην ανακύκλωση, ξανασκέψου το!

Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της γης είναι εκτεθειμένη σε πλαστικά σωματίδια, καθώς και τα χημικά που συνδέονται με αυτά (και είναι πάρα πολλά).

Αλληλοδιδακτικοί Κύκλοι Γεωργίας - Τα πλαστικά και ο κίνδυνος μεταφοράς τοξικών ουσιών σε τρόφιμα και ποτά

Το θέμα της συζήτησης είναι τα πλαστικά και συγκεκριμένα ο κίνδυνος μεταφοράς τοξικών ουσιών σε τρόφιμα και ποτά και η αισθητική ρύπανση του περιβάλλοντος. 

Προσοχή με τα πλαστικά τάπερ φαγητού στον φούρνο μικροκυμάτων – Τι πρέπει να ξέρετε

Τα περισσότερα σπίτια έχουν πλέον έναν φούρνο μικροκυμάτων, όμως, πρέπει να γνωρίζουμε τους κινδύνους που σχετίζονται με τα πλαστικά, που πολλές φορές βάζουμε στον φούρνο.

Είναι και τα ψάρια βλαβερά για την υγεία;

Σε μία εποχή που ο άνθρωπος έχει καταδυναστεύσει κάθε πιθανή γωνιά του πλανήτη, είναι επόμενο να έχει κάνει το ίδιο και με τη θάλασσα. Ωκεανοί, ποτάμια και λίμνες αποτελούν «θύματα» της ανθρώπινης τεχνολογικής εξέλιξης. 

Greenpeace: Η αρχή του τέλους της ρύπανσης των θαλασσών από το πλαστικό;

Η δραστική μείωση της πλαστικής ρύπανσης απαιτεί πρωτίστως γενναίες πολιτικές αποφάσεις για τη μείωση της παραγωγής και της κατανάλωσης πλαστικού μίας χρήσης και δευτερευόντως για την ανακύκλωσή του.

Όχι άλλα πλαστικά στις θάλασσές μας! Καθαρίζουμε την παραλία του Ανάλουκα

Μια εθελοντική δράση με τη συμμετοχή όλης της Σητειακής κοινωνίας και σκοπό την απομάκρυνση των τεράστιων ποσοτήτων πλαστικών και των άλλων απορριμμάτων που μεταφέρονται από τη θάλασσα και καταλήγουν στην παραλία του Ανάλουκα, στον οικισμό ΣΟΕ.

Τι θα αντίκριζε μια καρέτα αν αποφάσιζε να έρθει στη στεριά λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο ραντεβού της; [BINTEO]

Η παραλία των Σεκανίων στη Ζάκυνθο είναι η μοναδική της Ελλάδας που προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη Caretta caretta. Σε 550 μέτρα αμμουδιάς, η θαλάσσια χελώνα βρίσκει εδώ το σημαντικότερο καταφύγιό της σε όλη τη Μεσόγειο, φτιάχνοντας κάθε καλοκαίρι ως και 800 φωλιές για τα αυγά της. 

Ένα πλαστικό μπουκάλι για να αποσυντεθεί χρειάζεται 500 χρόνια!

Η Greenpeace καλεί τους Έλληνες πολίτες να υπογράψουν επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο για την καταπολέμηση της ρύπανσης της θάλασσας από πλαστικά ενόψει της διαμόρφωσης του ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία.

Θέλετε λίγο θαλασσινό αλάτι μολυσμένο με πλαστικά;

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 6 Απριλίου 2017, σε επιστημονικές εκθέσεις του περιοδικού Nature.com, εξέτασε 17 μάρκες θαλάσσιων αλάτων από οκτώ διαφορετικές χώρες και βρήκε χημικές προσμίξεις και στα 17 δείγματα.

Το Νέο Δελχί απαγόρευσε και το πλαστικό μιας χρήσης

Μετά την απαγόρευση στις πλαστικές σακούλες  το 2012, το Νέο Δελχί με απόφαση του Εθνικού Πράσινου Δικαστηρίου της χώρας, απαγόρευσε και το πλαστικό μιας χρήσης όπως  ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπήρουνα κλπ. 

Ντροπή: 13,5 τόνοι σκουπίδια, αποτσίγαρα και πλαστικά στις παραλίες μας

13,5 τόνων απορριμμάτων, κυρίως  αποτσίγαρα και πλαστικά, μάζεψαν σε 9 ημέρες  οι εθελοντές της HELMEPA από παραλίες, θάλασσες, δάση, πάρκα, στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×