op
×

Ένα διαφορετικό προσκύνημα στην Τήνο

Ως γνωστόν, ο Χαλεπάς είχε εξαφανισθεί επί μια τριακονταπενταετία θεωρούμενος ως νεκρός, ανακαλύφθηκε δε προ μερικών ετών τυχαίως ότι ζει στην ιδιαιτέραν του πατρίδα, το χωριό Πύργος της Τήνου...
Περισσοτερα...

Τήνος

Εγκαίνια της έκθεσης «Δημήτριος Φιλιππότης Τήνιος εποίει» στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, εγκαινιάζει  την έκθεση «Δημήτριος Φιλιππότης Τήνιος εποίει»

Παρατείνεται λόγω μεγάλης προσέλευσης η περιοδική έκθεση «Γιανούλης Χαλεπάς: επιστροφή στον Πύργο», στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Λόγω μεγάλης προσέλευσης παρατείνεται, έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, η περιοδική έκθεση «Γιανούλης Χαλεπάς: επιστροφή στον Πύργο», στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

2ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας - Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Γιανούλης Χαλεπάς: επιστροφή στον Πύργο»

Το 2ο Συμπόσιο Γλυπτικής θα αναδείξει το ιδιαίτερο πολιτιστικό προφίλ της Τήνου, μετά και την εγγραφή της Τηνιακής Μαρμαροτεχνίας στον Κατάλογο της UNESCO το 2015.

Μάχη με τα κύματα στο λιμάνι της Τήνου - Η υπερπροσπάθεια του καπετάνιου του Tera Jet [ΒΙΝΤΕΟ]

Την υπερπροσπάθεια του καπετάνιου του Tera Jet για να δέσει στο λιμάνι της Τήνου, κατέγραψε το εντυπωσιακό βίντεο του Cyclades24.gr. Το ταχύπλοο τελικά κατάφερε να δέσει μετά από μάχη με τα κύματα.

Από την Τήνο στις βιολογικές λαϊκές της Αθήνας με άγριες αγκινάρες

O Φαβιανός Ρουγγέρης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αγρότη που κατάφερε να επιβιώσει της οικονομικής κρίσης, διορθώνοντας με κόπο τις «απερισκεψίες» που ο ίδιος έκανε την εποχής της κακώς εννοούμενης «ευμάρειας».

Μια διδακτική ιστορία: Η περίπτωση του κορυφαίου μας γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά είναι μοναδική

Η αυταρχική μάνα του θεωρεί ότι αυτή που τον τρελαίνει είναι η γλυπτική, ενώ συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο. Μόνο η γλυπτική θα μπορούσε να τον γλιτώσει, όπως φάνηκε αργότερα.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Τήνος, έρωτας και θαύματα

Στους πέντε ανέμους χώμα και πέτρες μοίρασε σ’ ένα νησί γνωστό, άγνωστο. Το «νησί του Αιόλου», που ο μύθος θέλει να το προστατεύει ο Ποσειδώνας. Στην ενδοχώρα την «χειροποίητη» όπως την χαρακτήρισε ο φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης, θα προσκυνήσεις στα θαύματα της φύσης.

Το 1ο Θερινό Σχολείο στην Τήνο με εναλλακτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα, Νέες Τεχνολογίες, κατασκευές, κομικ, animation!

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνουν το «1ο Θερινό Σχολείο» με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες και Δημιουργικότητα: από τη θεωρία στην πράξη».

Μεγάλη γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές της Τήνου

Ο Δήμος Τήνου, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”, εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο όλοι οι Δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα.

Βραβεύτηκε ως η πιο καινοτόμα Κοινωνική Επιχείρηση η "Καλλονή-Κελλιά" της Τήνου

Η “Καλλονή-Κελλιά”, που ασχολείται με τη διαχείριση απορριμμάτων, βραβεύτηκε ως η πιο καινοτόμα Κοινωνική Επιχείρηση, κερδίζοντας το βραβείο Καινοτομίας ανάμεσα σε 57 συμμετέχουσες κοινωνικές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×