op
×

Γιατί μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ αφαιρεί τη σήμανση «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν» από φρέσκα τρόφιμα

Mία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στον κόσμο, αφαιρεί την σήμανση «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από...» σε ακόμη 116 συσκευασίες 
Περισσοτερα...

σπατάλη τροφίμων

Πώς οι ακτίνες του ήλιου διατηρούν φρέσκα τα τρόφιμα!

Δύο καινοτόμες κατασκευές για την αποθήκευση φρούτων και λαχανικών θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση μέρους των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια σε μια ήπειρο όπου εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν.

Η Τράπεζα Τροφίμων ως μέσο αντιμετώπισης της επισιτιστικής ένδειας στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την μελέτη του ΙΟΒΕ, τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης στη χώρα μας, έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ή ένδεια

Σε αυτό το σούπερ μάρκετ, παίρνεις ό,τι χρειάζεσαι και πληρώνεις αν έχεις! [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Εκεί οι πελάτες δεν θα βρουν ταμπελάκια με τιμές ή προσφορές δίπλα στα προϊόντα. Ο καθένας μπορεί να μπει, να διαλέξει τα τρόφιμα ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζεται και να πληρώσει... αν έχει χρήματα.

Αυτός ο άνδρας ξοδεύει 2,75$ τον χρόνο για φαγητό και τρώει σαν βασιλιάς [ΒΙΝΤΕΟ]

Περίπου το 40% των τροφίμων που παράγεται στις ΗΠΑ δεν καταναλώνεται ποτέ και καταλήγει στα σκουπίδια. Την ίδια ώρα, ένα στα επτά νοικοκυριά στερούνται βασικά είδη διατροφής.

Κι όμως! Παράγουμε περισσότερα από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε

Οι ίδιοι οι καταναλωτές είναι υπεύθυνοι για το 53 % των τροφίμων που απορρίπτονται σε όλη την ΕΕ —92 kg ανά άτομο κάθε χρόνο. Ωστόσο, η σπατάλη τροφίμων από ορισμένους έρχεται σε αντίθεση με τη φτώχεια άλλων

Πώς μπορείτε να γίνετε εθελοντές στο πρόγραμμα "Μπορούμε στη Λαϊκή" ενάντια στη σπατάλη τροφίμων

Το «Μπορούμε στη Λαϊκή» είναι ένα από τα νέα προγράμματα του "Μπορούμε" που έχουν προστεθεί στην καθημερινή προσπάθεια της οργάνωσης για μείωση της σπατάλης φαγητού στην  Ελλάδα. 

Αυτό είναι το πρώτο σούπερ μάρκετ ενάντια στην σπατάλη των τροφίμων (ΦΩΤΟ)

Η Δανία πετά στα σκουπίδια τεράστιες ποσότητες τροφίμων κάθε χρόνο, αλλά μόλις έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Το πρώτο σούπερ μάρκετ με τρόφιμα που περισσεύουνε είναι πλέον ανοιχτό για τους πελάτες

Δράσεις αλληλεγγύης από ελληνικές εταιρείες ενάντια στην επισιτιστική κρίση και τη σπατάλη τροφίμων

Αν εφευρίσκαμε έναν τρόπο να μην πετιέται τίποτα από την τροφή που καταναλώνουμε καθημερινά, ίσως να καταφέρναμε να βρούμε μία λύση στο σοβαρό πρόβλημα της σίτισης. 

1,3 δις τόνοι τροφής στα σκουπίδια λόγω... ασχήμιας!

Εκατομμύρια τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών πετιούνται επειδή δεν είναι… εμφανίσιμα ή επειδή περισσεύουν! Πάνω από το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων σπαταλάται από τους αγρούς και τα σουπερμάρκετ μέχρι τα νοικοκυριά και τα εστιατόρια

Πόλη εγκατέστησε κοινόχρηστο ψυγείο για τους άστεγους και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Την ώρα που 795 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στερούνται βασικών ειδών διατροφής και υποσιτίζονται, το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων πετιέται στα σκουπίδια!

Tips για να αξιοποιήσετε αυτά τα 9 τρόφιμα όταν πάνε να χαλάσουν

Σε παγκόσμιο επίπεδο πετάμε έως και 50% των τροφίμων μας. Περίπου το 20% αυτής της απώλειας είναι αναπόφευκτο, αλλά ένα επιπλέον ποσοστό είναι «δυνητικά» βρώσιμο. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα φαγητά εκείνα που σπαταλάμε και ας ανακαλύψουμε νέους τρόπους για να τα αξιοποιήσουμε.

Φωτορεπορτάζ: τάισαν 5000 ανθρώπους στον Λεύκο Πύργο ενάντια στην σπατάλη τροφίμων

Την Κυριακή 9 Νοέμβρη, στο Λευκό Πύργο, σέρβιραν δωρεάν γεύματα σε 5000 άτομα, τα οποία ήταν φτιαγμένα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά άριστης ποιότητας που θα πετάγονταν! Άσχημες μελιτζάνες, στραβά καρότα, κολοκυθάκια με χαρακτήρα.

FORWARD: Η online πλατφόρμα διαχείρισης φαγητού που ανακουφίζει όσους έχουν ανάγκη [βίντεο]

H πλατφορμα δημιουργήθηκε με στόχο την μείωση του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων, δίνοντας την δυνατότητα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις να διοχετεύουν δωρεάν φαγητό στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Γιατί αυτός ο άνδρας γυρίζει όλη την Αμερική και τρώει από... κάδους σκουπιδιών; (βίντεο)

Μπορεί να έχετε ήδη ακούσει αρκετά σοκαριστικά πράγματα σε σχέση με την σπατάλη τροφίμων, αλλά η παράθεση αριθμών αποτυπώνει το πρόβλημα στην συνολική του διάσταση.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×