op
×

Κάλεσμα για την ίδρυση Πανελλαδικής Ενωσης Κανναβοπαραγωγών

Πανελλαδική συνάντηση με καλλιεργητές, παραγωγούς και μεταποιητές κάνναβης το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 
Περισσοτερα...

αποποινικοποίηση της κάνναβης

Οικολόγοι Πράσινοι: Αποποινικοποίηση της χρήσης και καλλιέργειας κάνναβης για ευφορικούς σκοπούς

Η κάνναβη ενοχοποιήθηκε λόγω κοινωνικών συνθηκών που έχουν πλέον ξεπεραστεί. Η νομοθεσία εξακολουθεί να θεωρεί αξιόποινη την χρήση και καλλιέργεια για ευφορικούς σκοπούς.

Γιώργος Παπανδρέου: Πλήρης αποποινικοποίησης της κάνναβης και ελεύθερη οικιακή καλλιέργεια [ΒΙΝΤΕΟ]

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια διαδικασία τέτοια που δε θα αποτρέπει μέσω της γραφειοκρατίας τον ασθενή  να κάνει ιατρική χρήση της κάνναβης».  

Σταύρος Θεοδωράκης: «Να τολμήσουμε αποποινικοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση»

Οτι δεν τόλμησε η κυβέρνηση προτείνει με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Η αποποινικοποίηση θα βοηθούσε κυρίως τα παιδιά που πάντα έλκονται από το απαγορευμένο».

Η ιατρική κοινότητα “αποποινικοποιεί” την κάνναβη - Πότε και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς

Η ιατρική επιστήμη τίθεται υπέρ της αποποινικοποίησης και της άμεσης χρήσης της ιατρικής κάνναβης, κατόπιν έρευνας και εγκριτικών διαδικασιών.

Η συγκλονιστική ζωή του ψυχίατρου - ακτιβιστή Κλεάνθη Γρίβα - Συνέντευξη στον Ανδρέα Ρουμελιώτη [ΒΙΝΤΕΟ]

Η συγκλονιστική ζωή του ψυχίατρου - ακτιβιστή Κλεάνθη Γρίβα - Συνέντευξη στον Ανδρέα Ρουμελιώτη στην εκπομπή "Έλα Όπως Είσαι", ΕΡΤ (1994). Για τον Κλεάνθη μιλούν ο Γιώργης Οικονομόπουλος, ο Γιώργος Βότσης, o Γιάννης Τσεκλένης, ο Γιάννης Μανωλεδάκης,  ο Νίκος Παρασκευόπουλος και η  Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου - Γρίβα.

Το πρώτο πανελλαδικό φόρουμ για την κάνναβη

Είναι καιρός να ανοίξει και στη χώρα μας ο κοινωνικός διάλογος για ένα βέλτιστο μοντέλο νόμιμης ρύθμισης. To πρώτο Πανελλαδικό Φόρουμ Διαλόγου για την Κάνναβη θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου στη Νομική Σχολή Αθήνας.

Ο Οργανισμός Υγείας του Καναδά ενέκρινε την πώληση του ελαίου κάνναβης. Του Σίμου Δαλκυριάδη

Ο Health Canada, κάτι σαν το δικό μας Υπουργείο Υγείας, έδωσε το πράσινο φως στην  CanniMed  για να αρχίσει να πουλά βρώσιμα έλαια κάνναβης. Οι καταχωρημένοι ασθενείς μπορούν να ξεκινήσουν ήδη τις παραγγελίες.

10 Συμβουλές για τη Θεραπευτική Κάνναβη. Του Γιώργη Οικονομόπουλου

Μετά από έναν αιώνα τρομοκρατικής και συκοφαντικής δυσφήμισης, οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν την κάνναβη ναρκωτικό, αν όχι σαν την ηρωίνη, τουλάχιστον βλαπτικότερο από το αλκοόλ. Αυτή η κατασκευασμένη ψεύτικη αντίληψη, επηρεάζει και τους ασθενείς, που αναπτύσσοντας ψυχική αντίσταση και φόβο, μειώνουν τις θεραπευτικές επιδράσεις, αν δεν διακόψουν από προκατάληψη («είναι παράνομο επειδή είναι βλαβερό», «φοβάμαι»!)

Αποποινικοποιείται η καλλιέργεια και χρήση ινδικής κάνναβης! Νομοσχέδιο, αιφνιδιαστικά νωρίς τη Δευτέρα καταθέτει η κυβέρνηση

Νέο νομοσχέδιο, αιφνιδιαστικά νωρίς τη Δευτέρα, σκέφτεται να καταθέσει η κυβέρνηση μετά τη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ κάνναβης που έλαβε χώρα χθές στην Πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, στο νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις με τις οποίες αποποινικοποιείται η καλλιέργεια και χρήση ινδικής κάνναβης. Με βάση τις μυστικές μελέτες που διεξήχθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα από κυβερνητικά κλιμάκια, αποδείχθηκε πως με το μέτρο αυτό θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 85.000 νέες θέσεις εργασίας σε καίριους τομείς της οικονομίας.

Συμβαίνει τώρα | Χιλιάδες στην 1η Γιορτή Κάνναβης στο Σύνταγμα (Βίντεο)

Χιλιάδες βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 9/5 στην Πλατεία Συντάγματος στην 1η Γιορτή Κάνναβης που διοργανώθηκε φέτος ταυτόχρονα με το 11ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ με  σύνθημα: "Πάνω η φούντα, κάτω η χούντα αγορών και τραπεζών."

Οι Σύλλογοι εργαζομένων ΚΕΘΕΑ ενάντια στην 1η Γιορτή Κάνναβης

Σχετικά με τη «Γιορτή της Κάνναβης» της 9ης Μάη ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και Εργαζόμενοι του 18 ΑΝΩ νιώθουμε την ανάγκη να παρέμβουμε δημόσια.

Επιστολή Ηλιόσπορων στον Τσίπρα: Έλα στην γιορτή της Κάνναβης, τίμησε την υπογραφή σου

Η νεολαία και ο τομέας δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 9 Μαΐου.  Να φροντίσετε για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του,  καθώς αναμένουμε πολλές χιλιάδες κόσμου.

Με στόχο την αποποινικοποίηση άνοιξε στην Θεσσαλονίκη η Πρώτη Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε χτες η Πρώτη Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης με τα λίγα-εσκεμμένα- μέλη της να στοχεύουν να πιέσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποποινικοποίηση της καλλιέργειας και κατοχής κάνναβης για προσωπική χρήση, εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο κάτι που ήδη γίνεται στα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΒΙΝΤΕΟ - 1η Γιορτή της Κάνναβης: Φέρτε και τις γιαγιάδες σας στο Σύνταγμα!

Η 1η Γιορτή της Κάνναβης, θα είναι μια συγκέντρωση διεκδίκησης και διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 1 το μεσημέρι με 1 το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης Global Marijuana March. Ενημέρωση, δρώμενα και μουσική από τους: 

Rick Simpson: Η θεραπεία του καρκίνου και το ανερχόμενο κίνημα της Κάνναβης ΒΙΝΤΕΟ

Ο Rick Simpson ανακάλυψε έναν τρόπο για να θεραπεύσει τον εαυτό του και στη συνέχεια μοιράστηκε τη θεραπεία και με άλλους ανθρώπους στη μικρή πόλη της Μάκαν στη Νέα Σκωτία χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά όχι μόνο σε ασθενείς με καρκίνο, αλλά και σε άλλους που έπασχαν από ανίατες ασθένειες.

Έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Αποποινικοποιήστε την προσωπική χρήση ναρκωτικών ουσιών

Τη ριζική  διαφωνία του με την ακολουθούμενη κατασταλτική πολιτική και φυλάκιση των χρηστών ναρκωτικών ουσιών εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Επιτρέπεται η χρήση κάνναβης για θεραπεία και στην Γερμανία! Εδώ;

Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε να επιτρέψει σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες νόσους να καλλιεργούν κάνναβη στο σπίτι τους για θεραπευτικούς λόγους. Η άρση της απαγόρευσης της καλλιέργειας του φυτού έγινε έπειτα από προσφυγές που κατατέθηκαν από πέντε ασθενείς οι οποίοι νοσούν σοβαρά. Κανένας από τους πέντε δεν έχει τα μέσα για να αγοράσει την ουσία, το οποίο δεν καλύπτεται από τους οργανισμούς υγειονομικής ασφάλισης.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×