op
×

ΔΩΡΕΑΝ | Μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για πρόσφυγες από το e-learning του ΕΚΠΑ

Η παρακολούθηση του προγράμματος, διάρκειας δέκα εβδομάδων, γίνεται εξ αποστάσεως μέσω ειδικά σχεδιασμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας
Περισσοτερα...

εκπαίδευση

Δεκαπέντε Νομπελίστες υπέρ της Ελλάδας: «Αναλάβετε δράσεις για να επιστρέψει η Ελλάδα σε συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας»

Το αίτημα που συνυπογράφεται από τους 15 κατόχους Νόμπελ έχει αποσταλεί στην πολιτική ηγεσία της ΕΕ δηλαδή τους Μάρτιν Σουλτς, Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ

"Η Μελίνα στα σχολεία των θαυμάτων": Ένα ντοκιμαντέρ για την ελευθεριακή εκπαίδευση - Στηρίξτε εδώ την καμπάνια χρηματοδότησης

Μια ταινία ντοκιμαντέρ με κύριο θεματικό άξονα τις εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης , την ελευθεριακή παιδεία και τα δημοκρατικά σχολεία, από τα παιδιά για τα παιδιά!

Καταλήψεις σε 200 σχολεία στην Βραζιλία - Η αστυνομία επιτίθεται στους μαθητές (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι στο Σάο Πάολο διαμαρτύρονται ενάντια στις προσπάθειες του συντηρητικού κυβερνήτη Geraldo Alckmin να «αναδιοργανώσει» το εκπαιδευτικό σύστημα στο Σάο Πάολο.

Coaching Day Greece: Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η Coaching Evolution International, ο πρώτος εκπαιδευτικός φορέας coaching στην Ελλάδα, προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να ενημερωθεί για το coaching και να εκπαιδευτεί δωρεάν, λαμβάνοντας το πιστοποιητικό CE Certificate in Basic Coaching Skills.

Φερέρ: "Η εκπαίδευση σημαίνει σήμερα δαμάζω. Δεν ενδιαφέρεται για τον αυθορμητισμό του παιδιού"

Έχει μια και μόνο πολύ συγκεκριμένη ιδέα και θέληση, να κάνει τα παιδιά να συνηθίσουν στην υπακοή, να πιστεύουν και να σκέφτονται ακολουθώντας τα κοινωνικά δόγματα που επικρατούν.

Σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα

Στο πλαίσιο του προγράμματος η ΑΡΣΙΣ θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα  ένα σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών για το Compass και ένα για το Compasito, επίσημα εγχειρίδια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μycontent.ellak.gr: Ανοιχτό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο για όλους

Η mycontent.ellak.gr είναι μια πρωτοβουλία της ΕΕΛ/ΛΑΚ που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας συμμετέχουν εθελοντικά εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μέλη της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Εξερευνήστε τον ουρανό με 2 υπέροχες εκπαιδευτικές εφαρμογές ανοικτού λογισμικού: Stellarium και Celestia

Είναι ένα 3D πλανητάριο για τον Η/Υ, που εγκαθίσταται σε pc, mac και linux. Απλά ορίστε συντεταγμένες και ξεκινήστε την περιήγηση σε περισσότερα από 600.000 άστρα, ενώ υπάρχουν επιπρόσθετοι κατάλογοι 210 εκατομμυρίων άστρων.

ODI Athens: Η κουλτούρα των ανοιχτών δεδομένων στην κοινωνία, στην οικονομία και στην εκπαίδευση

Το Open Data Institute (ODI, http://theodi.org/) ιδρύθηκε από τον εφευρέτη του Web, Sir Tim Berners-Lee και τον Sir Nigel Shadbolt με στόχο να προάγει την κουλτούρα των ανοιχτών δεδομένων στην κοινωνία, στην οικονομία και στην εκπαίδευση.

"Φτιάχνω το δικό μου σπιτικό": Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις γυναίκες μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Η δράση, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΜΣΤ Χωρίς Σύνορα, απευθύνθηκε στα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, στις Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, και πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2015. 

Σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αθήνα

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε μια προσπάθεια προώθησης της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα υλοποιεί το Πρόγραμμα «Δράσεις Ευαισθητοποίησης νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω των εκπαιδευτικών εγχειριδίων Compass και Compasito»

Πως ένας δάσκαλος χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ για να μάθει στα παιδιά του γράμματα!

Στην εκπομπή Παιδεία σε Κρίση, διεξήχθη μία συζήτηση πάνω στην Αντιρατσιστική Εκπαίδευση. Εκεί ο Γιώργος Χατζηπαύλου, που είναι δάσκαλος στον Δενδροπόταμο αναλύει εναλλακτικές προσεγγίσεις για την διδασκαλία των παιδιών Ρομά αλλά και όχι μόνο.

Microsoft: Πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης πληροφορικής για ανέργους με δυνατότητα τοποθέτησης τους σε θέσεις εργασίας

Η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής(HePIS) ανακοίνωσαν τη συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος «FIT4JOBS» στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft, Microsoft YouthSpark.

Το θαύμα της Μογγολίας

Οι Μογγόλοι θεωρούν την εκπαίδευση ως το ύψιστο αγαθό που μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους και πλέον η κυβέρνηση μπορεί να την παρέχει σε όλους δωρεάν, δίνοντας οικονομικά κίνητρα σε εκπαιδευτικούς, ώστε να διδάσκουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Για τα δημοκρατικά σχολεία και την προοπτική τους στην Ελλάδα. Του Δημήτρη Λάγιου

Δημοκρατικά σχολεία υπάρχουν παντού, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα διαρκώς διευρυνόμενο κίνημα που εκτείνεται από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ ως την Ιαπωνία και από τη Φινλανδία ως τη Νέα Ζηλανδία. Σταθμοί στη δημοκρατική εκπαίδευση υπήρξαν η δημιουργία του Dartington Hall School το 1926 και η συνέχισή του το 1987 από το Sands School
« 12345...7 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×