op
×

WWF: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα ξεπουλήματος του ελληνικού αιγιαλού και των παραλιών

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα ξεπουλήματος του ελληνικού αιγιαλού και των παραλιών της χώρας» καταγγέλλει το ελληνικό γραφείο της διεθνούς οργάνωσης WWF,
Περισσοτερα...

ξεπούλημα

Στο σφυρί και το ιστορικό λιμάνι της Πύλου;

Σε τροποποίηση του ενδεικτικού χρονοδιαγράμματος της β’ φάσης της πρόσκλησης υποβολής προσφορών για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Πύλου και του τμήματος φιλέτου του ιστορικού λιμένος Πύλου με ημερομηνία 24/12/2013, προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ και πορεία στη Βουλή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού

Την Τετάρτη 21/9, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνά από την ολομέλεια της βουλής την πώληση του πρωην αεροδρομίου Ελληνικού, πιστή στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Οι «θεσμοί» προετοιμάζουν ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών. Του Μιχάλη Γιαννεσκή

Είτε οι «θεσμοί» αποτελούν καλόβολα φιλανθρωπικά ιδρύματα, είτε καταστρώνουν αδίστακτα σχέδια εξαγοράς των ελληνικών συστημικών τραπεζών. Διότι οι διαδοχικές προβλέψεις των «θεσμών» για τις ελληνικές τράπεζες δημιουργούν, ακόμη και στον πιο καλοπροαίρετο αναγνώστη, πολλές απορίες και υποψίες

Ξεπούλημα: Το Ελληνικό δόθηκε 222% κάτω από την πραγματική του αξία

Το Ελληνικό δόθηκε στην Lamda Development, 222% κάτω από την πραγματική του αξία. Αυτό προκύπτει από την οικονομικοτεχνική μελέτη του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) που παρουσιάστηκε χθες και σύμφωνα με την οποία η Lamda απέκτησε μια δημόσια έκταση αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ, με μια προσφορά αξίας μόλις 915 εκ. ευρώ.

Συνέλευση της πρωτοβουλίας ενάντια στο ξεπούλημα των δημόσιων χώρων ResisΤ. Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Η πρωτοβουλία ResisΤ. Α.Ι.ΠΕ.Δ. συνεχίζει να αντιστέκεται στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών (Δ.Ε.Η. , Ε.Υ.Α.Θ.) , στο ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων (παραλίες, στρατόπεδα κλπ) αλλά και της δημόσιας περιουσίας γενικότερα.

Νύφες σε απόγνωση: πουλάνε τα νυφικά για να εξοφλήσουν χρέη

Η οικονομική κρίση επηρεάζει το γάμο και με έναν ακόμη τρόπο που δεν είχαμε φανταστεί. Νοικοκυριά σε απόγνωση πουλάνε τα μεταχειρισμένα νυφικά τους στη Χρυσή Ευκαιρία, προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Στο σφυρί ολόκληρη η Κέρκυρα - Τι πωλείται

Γενικό πωλητήριο έχει βάλει το ΤΑΙΠΕΔ στο νησί της Κέρκυρας. Αν τελεσφορήσουν τα σχέδια του Ταμείου -δήθεν- Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το νησί θα γδυθεί από υποδομές και παραλίες, που παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην τουριστική και οικονομική του ανάπτυξη.

Σήμα κινδύνου για το «ξεπούλημα» της Κέρκυρας

«Η Κέρκυρα δεν πουλιέται, δεν ξεπουλιέται, δεν εκποιείται», τονίζεται σε ανακοίνωση που έστειλε στο Tvxs.gr Επιτροπή Πολιτών του νησιού. Όπως αναφέρουν, με «ξεπούλημα» απειλούνται οι σπάνιοι υγρότοποι του Ερημίτη, ο προστατευόμενος από τη Natura οικότοπος του Ίσσου, ο ιστορικού ενδιαφέροντος  χώρος του ψυχιατρείου -όπου εκτός από παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στεγάζονται και τρία τμήματα του Ιόνιου Πανεπιστημίου- καθώς και η παραλία της Μπούκας στη Λευκίμμη.

Θα ξεπουλήσουν και τους καταρράκτες της Έδεσσας;

Όπως επισημαίνει ο Δ. Γιάννου, παρά τη δέσμευση ότι θα υπάρξει άμεσα πρόβλεψη, ο δήμος δεν έχει λάβει ενημέρωση και εξετάζει το θέμα νομικά, «καθώς με την ιδιωτικοποίηση των Υδροηλεκτρικών Σταθμών Άγρα και Εδεσσαίου παύει να υπάρχει το δημόσιο συμφέρον από την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου και μετατρέπεται σε ιδιωτικό».

Βγάζουν στο σφυρί και την Ηρακλειά!

Την πανέμορφη Ηρακλειά φαίνεται πως έχουν βάλει... στο μάτι επιχειρηματίες έχοντας σκοπό να χτίσουν μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα ή συγκρότημα εξοχικών κατοικιών, σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού. Η αποκάλυψη ότι στη λίστα των παραλιών που παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται η μοναδική προσβάσιμη παραλία του νησιού, το Λιβάδι, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ακτές Ώρα Μηδέν: 97 φορείς ενάντια στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Ενενήντα επτά επιστημονικοί, κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί φορείς στην Ελλάδα,  δημιούργησαν το πανελλήνιο δίκτυο  «ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ», με σκοπό την αποτροπή ψήφισης του γνωστού νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες.

«Θερμή» υποδοχή στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για την παραλία-φιλέτο (βίντεο)

Κακήν κακώς αποχώρησαν τα στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, που μετάβησαν στην επίμαχη παραλία για να...παραλάβουν την έκταση των 251 στρεμμάτων ωστόσο συνάντησαν το "μπλόκο" των εκπροσώπων φορέων, παρατάξεων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Καρτερού που τους επιφύλλαξαν θερμή υποδοχή έξω από το Ξενία Καρτερού!

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο: 55 ακόμη ακίνητα μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, παραλιακά ακίνητα της Αττικής αλλά και ακίνητη σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνεχίζουν το ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ: βουνά, παραλίες, δημόσια κτήματα στο σφυρί!

Τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά περί οργανωμένης αξιοποίησης του Παραλιακού Μετώπου της Αττικής από το Φάληρο ως το Σούνιο ακύρωσε η διυπουργική επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, η οποία μεταβίβασε νευραλγικά «φιλέτα» γης της πρωτεύουσας στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αντί στην εταιρεία ειδικού σκοπού Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ, που είχε συσταθεί για τον ίδιο λόγο.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×