op
×

Γενετικά τροποποιημένο φυτό καθαρίζει τον αέρα εσωτερικού χώρου

Το φυτό "Πόθος" έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει έως και 100% τα επίπεδα χλωροφόρμιου και βενζολίου από το σπίτι
Περισσοτερα...

γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί

Ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός και επίσημα στην αγορά - Δεν φέρει ειδική σήμανση

Καμία χώρα δεν απαιτεί να χαρακτηριστεί ο σολομός ως γενετικά τροποποιημένος, έτσι το ψάρι δεν φέρει ειδική σήμανση και ο καταναλωτής δεν γνωρίζει ότι είναι γτο.

Γερμανία: Έγκριση σχεδίου νόμου για την απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της καλλιέργειας με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

"Μπλόκο" στη Monsanto από Ελλάδα και Λετονία

Η Monsanto ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με την εξαίρεση που ζήτησαν και κέρδισαν η Λετονία και η Ελλάδα, βάσει του πρόσφατου νόμου της Ε..Ε, που  επιτρέπει στις χώρες να εξαιρούνται - αν το επιθυμούν - από αιτήσεις εταιρειών για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων (γ.τ.) στο έδαφός τους. Μάλιστα, η Monsanto κατηγόρησε την Ελλάδα και την Λετονία για άγνοια της επιστήμης...

Η Γερμανία απαγορεύει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Εμείς;

Η Γερμανία ανέλαβε πρωτοβουλία για την απαγόρευση της καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών σε όλη την επικράτειά της, βάσει των νέων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωση

Πάπας Φραγκίσκος: Γιατί είμαι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων και των φυτοφαρμάκων

Έκανε έκκληση για χρηματοδότηση ανεξάρτητης και διεπιστημονικής έρευνας για τις επιπτώσεις τους στην υγεία. Καταστρέφουν τη βιοποικιλότητα των οικοσυστημάτων, μειώνουν την ποικιλομορφία της παραγωγής και επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον των περιφερειακών οικονομιών.

Αλλάζει όνομα η Monsanto για να μην ξέρουμε τι τρώμε

H Monsanto προτίθεται, με αφορμή την προωθούμενη συγχώνευσή της με την Ελβετική εταιρεία Syngenta, να αλλάξει όνομα, προσπαθώντας έτσι να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό, ώστε να μην ξέρουμε τι είναι αυτό που τρώμε.

23 Μαΐου 2015 - Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη MONSANTO

Όλοι εμείς, οργανώσεις και κινήματα που διαφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση και μονοπώληση των κοινών αγαθών, όπως οι σπόροι και η βιοποικιλότητα, στηρίζουμε τη φετινή Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη MONSANTO στις 23 Μαΐου 2015. Η παγκόσμια κινητοποίηση θα γίνει σε 428 πόλεις 38 κρατών.

Η ΕΕ ενέκρινε σήμερα την εισαγωγή και την κυκλοφορία 19 γενετικά τροποποιημένων προϊόντων!

11 προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto - πολλές ποικιλίες σόγιας, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και βαμβακιού - και  8 της αμερικανικής εταιρείας Dupont και των γερμανικών ομίλων Bayer και BASF. Greenpeace: "Ο Γιούνκερ δρα υπέρ της Monsanto".

Την εξαίρεση της υγείας από την TTIP θέλουν οι ευρωβουλευτές

Οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI) ψήφισαν υπέρ της εξαίρεσης πέντε τομέων  που αφορούν την υγεία  από τις διαπραγματεύσεις  για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ (ΤΤΙΡ).

5 βήματα για να κρατήσετε τη Monsanto μακριά από τον κήπο σας

Η σελίδα The Healthy Home Economist προτείνει τέσσερις τρόπους για να κρατήσουμε τους γτο σπόρους της Monsanto, αλλά και τα υπόλοιπα βλαβερά προϊόντα της, μακριά από τις γλάστρες, τους κήπους και τα μποστάνια μας. 

Θέατρο Εμπρός: Το μέλλον της ζωής, το μέλλον των σπόρών - Ομάδα Σπόροι Ζωής/ Δίκτυο Δρυάδες και το Πελίτι

Μια Συζήτηση για τους Σπόρους, τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς, τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου (ΤΤΙΡ) & τις Δικές μας Δυνατότητες Δράσης. Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 15:30, συνδιοργανώνεται από την Ομάδα Σπόροι Ζωής/ Δίκτυο Δρυάδες και το Πελίτι Αθήνας στο Θέατρο Εμπρός.

Φρένο στα μεταλλαγμένα βάζει η Ρωσία: απαγορεύει τις καλλιέργειες και τις εισαγωγές

Διώξεις και πρόστιμα στους παραβάτες. Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, αντιμετωπίζονται σαν τρομοκρατικές -  εγκληματικές πράξεις εναντίον του κοινωνικού συνόλου!

Στα κράτη-μέλη η ευθύνη απαγόρευσης των «μεταλλαγμένων» - Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι βουλευτές ΤΩΡΑ!

Μια δυσάρεστη είδηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η υπερψήφιση του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς, περνά στα «ψιλά» εν μέσω προεκλογικού πυρετού. 

Πελίτι: Νέος Νόμος για την Έγκριση Καλλιέργειας "Μεταλλαγμένων"

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε στις 13/1/2015 την αναθεώρηση του νόμου βάσει του οποίου εγκρίνεται η καλλιέργεια των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών -Γ Τ Ο- στο έδαφος της Ευρ. Ένωσης. Ουσιαστικά πρόκειται για «εθνικοποίηση των απαγορεύσεων.

Πικροί σπόροι

Η ταινία-ντοκιμαντέρ "Πικροί Σπόροι" δείχνει την επίπτωση της εισαγωγής των γενετικά τροποποιημένων βαμβακόσπορων και της βιομηχανικής γεωργίας στην αγροτική κοινωνία της Ινδίας

Γνωρίστε την τροφή σας - Τι είναι οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί; [βίντεο]

Στο μικρό αυτό βιντεάκι της σειράς "KNOW YOUR FOOD" ("Γνωρίστε την τροφή σας") με λίγα λόγια, δίνεται ο ορισμός και μια μικρή περιγραφή για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς.

Πώς η Monsanto συμβάλλει στην εξόντωσή μας [βίντεο]

Το 90% των ποικιλιών που υπήρχαν στις αρχές του 20ου αιώνα, έχει σήμερα εξαφανιστεί! Οι μεγάλες εταιρείες βιοτεχνολογίας έχουν καταβάλει τις τελευταίες δεκαετίες προσπάθειες ώστε να μειωθεί η βιοποικιλότητα, ενώ ταυτόχρονα προωθούν το πατεντάρισμα των λιγοστών ποικιλιών που έχουν απομείνει.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×