op
×

5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας στις 3-4-5 Ιουνίου

Το φεστιβάλ από το 2012 μέχρι σήμερα συντέλεσε με τον τρόπο του στην εξέλιξη της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας στον ελλαδικό χώρο
Περισσοτερα...

Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία

Ένα αυτόνομο χωριό στην Ακαδημία Πλάτωνος - Πήγαμε στο 4ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας

Ο  κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στις μορφές αυτόνομης οργάνωσης της οικονομίας, στην παιδεία, σε θέματα υγείας  και ενέργειας αλλά και να ψυχαγωγηθεί μέσα από διάφορα  δρώμενα.

10 συνεργατικά καφέ που αξίζει να κάνεις στέκια

Ομάδες ανέργων που δεν πτοήθηκαν από την κρίση φτιάχνουν συνεργατικές δομές και προσπαθούν να ζήσουν αξιοπρεπώς χτίζοντας ένα νέο εργασιακό μοντέλο με βάση τις αρχές του σεβασμού, της αλληλεγγύης και της ισοτιμίας. 

Κατασπατάληση Ευρωπαϊκών Κοινωνικών Πόρων, αναγκαίες τομές για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία. Του Χρήστου Καραζούπη

Οι διαθέσιμοι πόροι από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις διατέθηκαν περισσότερο ως λάφυρο του πελατειακού κράτους και λιγότερο προς τους αντικειμενικούς σκοπούς διάθεσης των κοινοτικών πόρων, με υπευθύνους

0 Περιφερειακός Μηχανισμός Κοιν.Σ.Επ. Αττικής οργανώνει δίκτυο προώθησης πώλησης κατανάλωσης προιόντων που προέρχονται από την αλληλέγγυα οικονομία

Το Σάββατο 14/02 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Περιφερειακού Μηχανισμού Κοιν.Σ.Επ. Αττικής με θέμα την οργάνωση δικτύου προώθησης πώλησης κατανάλωσης προιόντων που προέρχονται από την αλληλέγγυα οικονομία (Κοιν.Σ.Επ. & αγροτικούς ή αστικούς συνεταιρισμούς).

"Μπορούμε να το αλλάξουμε"; Καμπάνια για συμμετοχή των πολιτών στις κοινωνικές δομές των δήμων

Φτώχεια, Εγκατάλειψη, Μοναξιά & Ανεργία είναι οι συνθήκες που θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε με την βοήθεια όλων. Καλούμε όλο το κόσμο να επισκεφθεί τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και να μας βοηθήσει να στηρίξουμε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

«Πλημμύρισε» αλληλεγγύη η λαϊκή αγορά του Αγ. Νικολάου

Από νωρίς το πρωί μέχρι που έπεσε ο ήλιος, δεκάδες συμπολίτες πέρασαν μία βόλτα από τη λαϊκή αγορά και είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν, να ανταλλάξουν ρούχα, βιβλία, παπούτσια, παιχνίδια, να συζητήσουν και να επικοινωνήσουν, στα πλαίσια του ανταλλακτικού-χαριστικού παζαριού «άμα θέλεις φέρνεις ό,τι θέλεις παίρνεις».

Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων : μια εναλλακτική μορφή οικονομίας είναι εφικτή

Η αντιστροφή της σχέσης ανθρώπων-«χρήματος» φαίνεται να είναι οριστική και αμετάκλητη, όσο ο κοινωνικός έλεγχος  ελαχιστοποιείται. Οι άνθρωποι σήμερα, υπηρετούμε το «χρήμα» και όχι το αντίθετο. Οι ανάγκες της «οικονομίας» και του χρηματοπιστωτικού συστήματος αποδεικνύονται σημαντικότερες από τις ανάγκες των ανθρώπων.

Διημερίδα: "Κοινωνική Οικονομία, Αλληλέγγυα Οικονομία, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί"

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΑΤΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ»  σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, διοργανώνουν διημερίδα την Παρασκευή 31/10/2014 στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς [Π.Π.Ι.Ε.Δ.] και το Σάββατο 01/11/2014 στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Χαλκηδόνας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, με θέμα :

Αποανάπτυξη και αλληλέγγυα οικονομία. Των Ηλιόσπορων

Το κίνημα της αποανάπτυξης και της αλληλέγγυας οικονομίας έχουν μια παράλληλη πορεία στην Ελλάδα ιδιαίτερα από το 2010 και έπειτα, επειδή προσφέρουν μια ουσιαστική εναλλακτική προσέγγιση όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πολυεπίπεδης κρίσης, αλλά για να αλλάξουμε ριζικά τη ζωή μας και να δημιουργήσουμε ένα άλλο κόσμο εδώ και τώρα.

Συνάντηση με το Ευρωπαϊκό δίκτυο για την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας

Το RIPESS Europe – ευρωπαϊκό δίκτυο για την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, είναι αποτέλεσμα διεργασιών που έγιναν με πρωτοβουλία του RIPESS International – το Διηπειρωτικό δίκτυο για την Κ.ΑΛ.Ο, στα πλαίσια του 4ου διεθνούς φόρουμ για την «Διεθνοποίηση της αλληλεγγύης» που έγινε στο Λουξεμβούργο τον Απρίλιο 2009.   

Νέος νόμος για την αλληλέγγυα οικονομία στη Γαλλία

Το γαλλικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα 24.7.2014 στην τελική ψηφοφορία των μελών του το νομοσχέδιο για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία (Ecomomie Social et Solidaire, ESS), το οποίο έχει στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη του τομέα αυτού καθώς επίσης και την ανάληψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους εργαζόμενούς τους.

Συστάσεις κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας για την μετά-2015 ατζέντα ανάπτυξης του ΟΗΕ

Η ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο. - Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης "Βίος Coop", το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, η Κίνηση 136 μαζί με δεκάδες συλλογικότητες από όλο τον κόσμο συνυπογράφουν κείμενο με συστάσεις κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας για την μετά-2015 ατζέντα ανάπτυξης του ΟΗΕ

Το ΚΑΛΟ Εργαστήρι της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας!

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΠΙΚΑ (αρχικά απευθύνεται στους Δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού αλλά είναι ανοικτό σε όποιον πολίτη θέλει να το παρακολουθήσει).

Πασχαλινό παζάρι σπό τον Ορίζοντα | Χανιά

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης "Ορίζοντας" σάς καλεί μέχρι και τις 19 Απριλιου στην οδο Τσουδερων 38Α (Δευτερα εως Παρασκευη 9-3 και 5-9, Σαββατο 9-3) | Kαντε τις πασχαλινες σας αγορες απο το παζαρι αγαπης του "Οριζοντα".....!!!!

Ανταλλακτικά - χαριστικά παζάρια: "Το σκουπίδι του ενός είναι το διαμάντι του άλλου"!

Η ελληνική κοινωνία επιβιώνει ανακυκλώνοντας τα υπάρχοντα. "Μην το πετάς - χαρισέ το"! Στο enallaktikos.gr καταγράψαμε και σας παρουσιάζουμε 158 μόνιμα χαριστικά - ανταλλακτικά παζάρια.

211 αυτόνομες κοινότητες αλληλέγγυας και κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα!

Tου Ανδρέα Ρουμελιώτη: Στους Αυτοδιαχειριζόμενους Κοινωνικούς Χώρους συστεγάζονται ανεξάρτητες ομάδες και σχήματα που κυοφορούν τις νέες ιδέες και κουλτούρες στην Ελλάδα της κρίσης.  Δείτε εδω όλες τις παρουσιάσεις.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×