op
×

Αλληλεγγύη για όλους στη Νίκαια

Ξεκινά τη λειτουργία της η «Αγορά καταναλωτών» στον πολυχώρο Μάνος Λοίζος
Περισσοτερα...

κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης

Οι οργανώσεις της Κοινωνικής, Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας με ένα κλικ στον υπολογιστή σας [ΧΑΡΤΗΣ]

Το enallaktikos.gr τα τελευταία έξι χρόνια πραγματοποιεί την μεγαλύτερη συνεχιζόμενη έρευνα για τις οργανώσεις - θεσμοθετημένες ή άτυπες - της Κοινωνικής, Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ανδρέας Ρουμελιώτης: "Η κοινωνική οικονομία είναι η απάντηση στην ανεργία"

Είμαι από τους τελευταίους των Μοϊκανών. Καταστρέψαμε εκατομμύρια δάση για να γράφουμε στο τυπωμένο χαρτί τις… σοφίες μας. Τώρα φαντάσου το enallaktikos.gr ένα “μικρό”, “περίεργο” και εξειδικευμένο site έχει 20 χιλιάδες μοναδικούς αναγνώστες την ημέρα

Ο Δρόμος προς τις Ουτοπίες | Του Παντελή Κελεσίδη

Οι σκέψεις μου σε αυτό το κείμενο είναι γύρω από το εναλλακτικό ας το πούμε κίνημα που τα τελευταία χρόνια ρίζωσε και στη χώρα μας. Από το χώρο της αυτοοργάνωσης μέχρι τα τοπικά νομίσματα, τα δίκτυα καταναλωτών και παραγωγών, τις Συνελεύσεις στις Πλατείες

Ζευγάρι ανέργων στη Χαλκίδα χρειάζεται βοήθεια

Νεαρό ζευγάρι ανέργων στη Χαλκίδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και χρειάζονται τη βοήθειά μας. Φιλοξενούνται σε παλιό σπίτι και ζητούν τα απολύτως απαραίτητα για ένα ξεκίνημα. Το ζευγάρι χρειάζεται:

Αλληλέγγυες/αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες στης Ειδομένης

Ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, βρίσκονται εγκλωβισμένοι/ες στην Ειδομένη, όπου δέχτηκαν επίθεση με χημικά και κρότου-λάμψης απο την αστυνομία της FYROM.

Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία: Σπίτι από λάσπη και παραγωγική ανασυγκρότηση. Του Γιώργου Γριτζά

Δεν υπάρχουν μαγικές και μοναδικές λύσεις. Υπάρχουν καλές πρακτικές και παραδείγματα και απαιτείται η συνεργασία της κάθε διαφορετικής κοινωνίας για να προσαρμόσει αυτά τα καλά παραδείγματα στο δικό της μέλλον.

Δίκτυα Αλληλεγγύης: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως

Μέχρι και την Παρασκευή 24/7 :Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13  Εξάρχεια, τηλ: 210 3813928)Νεάπολη Εξαρχείων (https://el-gr.facebook.com/Konservokouti)Μοναστηράκι (https://www.facebook.com/f0rmaika). Σύνταγμα (https://el-gr.facebook.com/pages/Lacandona/293428384007904)

1ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης απο τις Δομές Αλληλεγγύης του Κοινωνικού Χώρου "Οικόπολις"

Στις 13 Ιουνίου, στον Πολυχώρο WE, συναντιόμαστε άτυπες συλλογικότητες και οργανώσεις με θεσμικό ρόλο, για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για την αξία και την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης και να γιορτάσουμε για όλα αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα.

Οι Σενεγαλέζοι μαγειρεύουν στο Nosotros: Ενισχύουμε έμπρακτα τους μετανάστες που απελευθερώθηκαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Οι Σενεγαλέζοι μαγειρεύουν στο Nosotros. Κυριακή 19/04/15 από τις 4μ.μ. Ενισχύουμε έμπρακτα τους μετανάστες που απελευθερώθηκαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Χιλιάδες Αη-Βασίληδες θα τρέξουν ξανά στα Χανιά!

Οι δρόμοι της πόλης των Χανίων, στις 27 Δεκεμβρίου, θα πλημμυρίσουν από τους χιλιάδες Άγιους Βασίληδες που θα μοιράσουν χαμόγελα, ελπίδα και στήριξη σε προνοιακές δομές των Χανίων όπως η ΕΛΕΠΑΠ, το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, το ΚΗΦΑΠ “Μεγαλόχαρη”, “και ο “Ορίζοντας”.

"Μπορούμε να το αλλάξουμε"; Καμπάνια για συμμετοχή των πολιτών στις κοινωνικές δομές των δήμων

Φτώχεια, Εγκατάλειψη, Μοναξιά & Ανεργία είναι οι συνθήκες που θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε με την βοήθεια όλων. Καλούμε όλο το κόσμο να επισκεφθεί τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και να μας βοηθήσει να στηρίξουμε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

Συμμετέχουμε στην πεζοπορία της "Απόδραση στη ΦΥΣΗ " για τα παιδικά χωριά SOS

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 09:40 το πρωί, συναντιόμαστε στην Είσοδο (πυροφυλάκειο καραμολέγκου ) με σκοπό να προσφέρουμε πράγματα που έχουν ανάγκη τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης. Η πρόσκληση αφορά όχι μόνο όλους τους φίλους πεζοπόρους και τις πεζοπορικές ομάδες αλλά και όποιον επιθυμεί και δύναται να προσφέρει.

Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημία Πλάτωνος: κουβέρτες και ρουχισμό για τους Σύρους πρόσφυγες

Οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες απεργία πείνας στο Σύνταγμα, απέναντι από τη Βουλή, χρειάζονται ρουχισμό για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το κρύο. Παρακαλείται οποιοσδήποτε διαθέτει κουβέρτες, σκούφους, γάντια, κασκόλ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προφυλάξει τους απεργούς από το κρύο να μη διστάσει να πάει στο σύνταγμα και να τα προσφέρει, γιατί υπάρχει επιτακτική ανάγκη.

Αλληλεγγύη: Από μια τακτική επιβίωσης σε μια ιδέα απελευθέρωσης

Εκείνο που χαρακτηρίζει τα έμβια όντα του κόσμου μας είναι η προσπάθεια επιβίωσης και η διαμέσου της επιβίωσης διατήρηση του γονιδιώματος. Η φύση και η αναγκαιότητα διαμορφώνουνπολλές διαφορετικές συμπεριφορές που εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό.

Πετυχημένη δράση αλληλεγγύης έξω από σε τέσσερα σούπερ μάρκετ σήμερα στο Βόλο

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας πραγματοποίησε σήμερα (Σάββατο 1/11/2014) άλλη μια εξαιρετικά πετυχημένη δράση αλληλεγγύης στην πόλη του Βόλου. Μέλη της ΑΚΜ βρέθηκαν έξω από τέσσερα σούπερ μάρκετ της πόλης (στον Άναυρο, τη Νέα Δημητριάδα, και σε στην 2ας Νοεμβρίου), μοίρασαν αντιφασιστικό υλικό και κάλεσαν τον κόσμο να προσφέρει, από το υστέρημά του, τρόφιμα ή άλλα είδη καθημερινής χρήσης στα καροτσάκια της ΑΚΜ.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι: Ένας χρόνος λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου "Αλέκος Φτίκας"

Έναν χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει αυτές τις ημέρες το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας" που δημιούργησε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με τη βοήθεια και την συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν αφεθεί εκτός του δημοσίου συστήματος υγείας.

Τι συζήτησαν ο πρέσβης της Βενεζουέλας και οι αλληλέγγυοι συνεργατιστές της Πιερίας

Με τον συντονισμό του Ηλία Τσολακίδη,  τον λόγο πήραν τα μέλη των οργανώσεων Γιώτα Ραπτοπούλου (Μούσες Πιερίων Κοιν.Σ.Επ) , Μπέτυ Σκούφα (Κοινωνική Κουζίνα αλληλεγγύης), Μανώλης Βρέντζος  (Εθελοντική ομάδα δράσης ν. Πιερίας), Τασούλα Τσορμπαζίδου  (Μητέρα Γη) και Χάρης Αναστασίου (Σύλλογος προστασίας παιδιών ’’Βενιαμίν’’) όπου μας παρουσίασαν την ταυτότητα αλλά και τις πλούσιες δραστηριότητες της κάθε ομάδας.

ΦΩΤΟ: Οι On Bikes - Ποδηλάτες Κομοτηνής® στην δράση αλληλεγγύης: “Ο Αη Βασίλης, άργησε μια μέρα”

Για 3η συνεχή χρονιά οι συμμετέχοντες στη δράση, θα συγκεντρώσουν με έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο, τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν, μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, σε οικογένειες.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Λάρισας για τον αντιφασίστα Γρηγόρη Τσιλιμάντο

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΛΙΜΑΝΤΟ.  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/10/14 ΣΤΙΣ 9.00ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 06:30 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (τηλ. για κράτηση θέσεων: 6970239967)
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×