op
×

ΔΩΡΕΑΝ | Ενημέρωση για ψυχική υγεία, θέματα πρόνοιας, επιδομάτων, εργασιακής αποκατάστασης και κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Αντιμετωπίζεται κάποιο ψυχοκοινωνικό πρόβλημα και δεν ξέρετε πού να απευθυνθείτε; Θέλετε να ενημερωθείτε για θέματα πρόνοιας, επιδομάτων και εργασιακής αποκατάστασης;
Περισσοτερα...

επιδόματα

Τρίκαλα: Δέσμευσαν τραπεζικούς λογαριασμούς και επιδόματα 4.218 δημοτών για οφειλές στο δήμο

Αναστάτωση στους δημότες και αντιδράσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου έχει προκαλέσει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής των Τρικάλων να προχωρήσει σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών δημοτών για οφειλές τους, οι οποίες κυρίως αφορούν σε απλήρωτες κλήσεις από το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Πότε θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα - Τι θα ισχύσει για την κάρτα σίτισης

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, η αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, γνωστοποίησε ότι τα οικογενειακά επιδόματα θα πιστωθούν όταν αποδεσμευτούν τα χρήματα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Δείτε ποιοι δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ για το 2015

Τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα, και ασκούν ένα από τα επαγγέλματα που περιγράφονται στην παρ 1 του άρθρου 22 του Ν 1836/89 όπως ισχύει, δικαιούνται ειδικό εποχικό βοήθημα.

17.000 ψυχές στον δρόμο

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά οι άστεγοι φθάνουν στους 17.720, ανάμεσα τους και πολλοί που κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο τους.

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα 7 επιδόματα που θα αυξηθούν αυτόματα μετά την αύξηση κατώτατου μισθού - ημερομισθίου

"Αυτόματες" αυξήσεις 10,91% από την 1η Οκτωβρίου του 2015 και επιπλέον 15,55% από την 1η Ιουλίου, θα φέρει σε 7 επιδόματα του ΟΑΕΔ η αύξηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου που δρομολογεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι υποχρεώσεις όσων έκαναν αίτηση για επίδομα ενοικίου, σίτισης και δωρεάν ρεύμα

Αν και το ενδιαφέρoν κρίνεται μεγάλο ελάχιστοι είναι αυτοί που τελικά θα πάρουν το επίδομα ενοικίου την κάρτα σίτισης και το δωρεάν ρεύμα από τις παροχές για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού τα κριτήρια- ιδιαίτερα τα εισοδηματικά - αφήνουν εκτός πολλούς πολίτες.

Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ανεργίας μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 751 ευρώ μικτές μηνιαίες αποδοχές, αναμένεται να έχει θετική επίδραση και στο επίδομα ανεργίας, που λαμβάνουν χιλιάδες εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ.

Δήμος Αθηναίων: Μέχρι 15/3 οι αιτήσεις για το επίδομα ένδειας

Ξεκίνησε στον Δήμο Αθηναίων η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ένδεια», στο πλαίσιο του οποίου ενισχύονται οικονομικά, περισσότεροι από 450 πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας» μοιράζει τα κέρδη της στους εργαζόμενους - Αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα ύψους 2,85 εκατ. ευρώ

Η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας» πρωτοπορεί ξανά, καθώς αποφάσισε να μοιράσει μεγάλο μέρος των κερδών της εταιρείας στους εργαζόμενούς της. Το ύψος των αυξήσεων στους μισθούς και των παροχών σε επιδόματα αναμένεται να φτάσει στα 2,85 εκατομμύρια ευρώ, έτσι όπως τα υπολογίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας.

Στις 19 Δεκεμβρίου το δώρο και το επίδομα ανεργίας στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Έως 18 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα Δεκεμβρίου

Στις 18 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το οικογενειακό επίδομα που τους αναλογεί, μαζί με την πληρωμή του τέταρτου τριμήνου, όσοι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση Α21 έως τις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη.

Προϋπολογισμός 2015: Περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, αυξημένοι φόροι...

Έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό λιτότητας για το 2015 με πρωτογενές πλεόνασμα και ρυθμό ανάπτυξης 2,9%, αλλά και μείωση της ανεργίας και του δημόσιου χρέους, παρουσίασε η κυβέρνηση, αναμένοντας την έγκριση της τρόικας. Τα υπεραισιόδοξα μεγέθη ωστόσο δεν αποκλίνουν από την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου, ενώ στα «ψιλά γράμματα» κρύβονται και νέες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και αυξημένοι φόροι.

ΟΑΕΔ: Δείτε τα 11 επιδόματα που μπορεί να δικαιούστε και δεν το γνωρίζετε

Το επίδομα ανεργίας σκέφτονται οι περισσότεροι όταν ακούν για τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Ο Οργανισμός όμως προσφέρει ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους, αλλά και σε εργαζομένους, τα οποία πολλοί από τους δικαιούχους τους, ούτε καν γνωρίζουν.

Επίδομα 1.600 ευρώ σε 16.620 άνεργους από τον ΟΑΕΔ

Εργασία σε 16.620 άνεργους διαφόρων ειδικοτήτων προσφέρει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο προκηρύχθηκε την Παρασκευή. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

Την Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1η ∆εκεµβρίου 2014 και ώρα 13:30, η δεπαραλαβή των δικαιολογητικών µέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας.Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕ∆, είτε µέσω οποιουδήποτε άλλου χώρουηλεκτρονικής πρόσβασης.Όσον αφορά στην έναρξη υποβολής των αιτήσεων µέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), θα ακολουθήσει νεότερη οδηγία.

Ποιοι δικαιούνται να πάρουν φέτος το επίδομα θέρμανσης

Ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για το φετινό χειμώνα, με το υπουργείο Οικονομικών και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων να ελπίζουν σε αύξηση των πωλήσεων λόγω της μειωμένης τιμής του.

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έως 916 ευρώ - Ποιοι το δικαιούνται

Την 01/10/2014 ξεκινά ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων (εκτός ΚΕΠ) για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων, που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 όπως ισχύει.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×