op
×

Γιατί δεν πρέπει να αγνοούμε την ψυχική υγεία μας

Ανεξάρτητα από το αν η ανθρωπότητα υποτιμά ή όχι την ψυχική υγεία, όποιος έχει συμπτώματα ψυχικής νόσου είναι σημαντικό να ζητά την βοήθεια ενός ειδικού.
Περισσοτερα...

ψυχική ασθένεια

Τουρίστας αγνοείται στο Ισραήλ - Φόβοι ότι πάσχει από το "Σύνδρομο της Ιερουσαλήμ"

Οι ισραηλινές αρχές τον αναζητούν με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και με drone. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπίσει στα προσωπικά του αντικείμενα σημειώσεις και σελίδες από τη Βίβλο

Μια διδακτική ιστορία: Η περίπτωση του κορυφαίου μας γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά είναι μοναδική

Η αυταρχική μάνα του θεωρεί ότι αυτή που τον τρελαίνει είναι η γλυπτική, ενώ συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο. Μόνο η γλυπτική θα μπορούσε να τον γλιτώσει, όπως φάνηκε αργότερα.

Εξηγώντας 16 ψυχικές ασθένειες και διαταραχές μέσα από την αρχιτεκτονική [ΒΙΝΤΕΟ]

Το νέο πρότζεκτ του Federico Babina με την ονομασία Archiatric, απεικονίζει 16 διαφορετικές ψυχικές ασθένειες και διαταραχές σαν αρχιτεκτονικά έργα σε διάφορα στάδια αποκατάστασης. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Φώτης Καγγελάρης Δρ Ψυχοπαθολογίας: Η νόσος είναι το τίμημα του πολιτισμού. Του Γιώργου Ιγνατίου

Δεν υπάρχει περίπτωση μια δυσκολία να μην πληγώσει εάν συνοδεύεται από απώλεια: αυτού που έχω – αυτού που είμαι. Είναι η φυσική διεργασία του πένθους.

Ο σκύλος που γεννήθηκε χωρίς μάτια και βοηθάει ανθρώπους με αναπηρίες και ψυχικά νοσήματα (εικόνες)

Αν και εκ γενετής τυφλός, ο Smiley, αυτό το πανέμορφο Golden Retriever, είναι ένα ευτυχισμένο σκυλάκι. Γεμάτος ενέργεια, χαρά και αγάπη ο Smiley είναι σκύλος θεραπείας για ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα και αναπηρίες. 

Όχι στο Κλείσιμο Των Ψυχιατρείων

Το κλείσιμο των ψυχιατρείων (Δαφνί, Δρομοκαίτειο) που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση δεν είναι αποσυλοποίηση των πασχόντων αλλά το αποτέλεσμα μιας ανάλγητης πολιτικής που θα οδηγήσει τους πασχόντες σε αδιέξοδα, στο δρόμο

Οι πρόσφυγες και η πρόσβαση στο άσυλο στην Ελλάδα

"Να μην έχεις πορτοφόλι, να μην έχεις ταυτότητα, όνομα, πατρίδα, τα κλειδιά ενός σπιτιού. Να μην καταλαβαίνεις γύρω σου τη γλώσσα και να κουβαλάς την ύπαρξη των παιδιών σου και τη δική σου, αγριεμένος, φοβισμένος κι έτοιμος για τα πάντα..."

Ντοκιμαντέρ «Μέσα στην άμμο»: Εσύ πως θα χαρακτήριζες ένα ψυχικά ασθενή;

«Μέσα στην άμμο». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που σαν στόχο έχει να καταλάβουμε ότι αυτοί που πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια… δεν είναι τρελοί, όπως θέλει να τους παρουσιάζει σήμερα η κοινωνία μας. Δημιουργοί του είναι η Εύα Δερμάτη, ψυχολόγος και η Έφη Βασιλάκη, κοινωνική λειτουργός ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Μαρία Παπαδάκη.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×