op
×

Υπουργέιο Εργασίας

Τα 12 προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους και οι ημερομηνίες που ξεκινούν (λίστα)

Δώδεκα νέα προγράμματα απασχόλησης με ιδιαίτερη στόχευση στην εξασφάλιση εργασίας για μακροχρόνια ανέργους, αλλά και νέους, έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ, εντός των επομένων έξι μηνών

Στο στόχαστρο περισσότεροι από 150.000 ασφαλισμένοι που έχουν τα συντάξιμα έτη αλλά δεν πληρούν το όριο ηλικίας

Εγκλωβίζονται περισσότεροι από 150.000 ασφαλισμένοι που έχουν τα συντάξιμα έτη αλλά δεν πληρούν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.Αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το δεύτερο  εξάμηνο του 2015 ζητούν οι δανειστές, με στόχο την εξάλειψη των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων έως το 2021.

Τις πρώτες κάρτες Κοινωνικής Αλληλεγγύης πήραν σήμερα οι δικαιούχοι από τα ΚΕΠ και θα τις χρησιμοποιούν σε καταστήματα τροφίμων

Οι κάρτες αυτές θα ενεργοποιούνται από την Παρασκευή 24 Ιουλίου και οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν POS (μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών).

Ρωμανιάς: Τερατούργημα το νομοσχέδιο που έχω στα χέρια μου! Φεύγω, αρνούμαι να εφαρμόσω!

"Αν αυτό περάσει, εγώ δεν έχω λόγο να μείνω στο υπουργείο Εργασίας." Κατάπληκτος δήλωσε ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, με το νομοσχέδιο που έφτασε τα χέρια του. "Δεν ξέρω ποιοι το έφτιαξαν αυτό το σχέδιο αλλά δεν διστάζω να το χαρακτηρίσω τερατούργημα.

Άγρια τρομοκρατία απο τα μεγάλα αφεντικά:"Αμα βγει ΟΧΙ, να μην έρθεις την Δευτέρα για δουλειά" - Εργασιακό bullying!

Εργασιακό bullying! Πληθαίνουν οι καταγγελίες απο εργασιακούς χώρους για  άγρια τρομοκρατία. Τα μεγάλα αφεντικά λένε:"Αμα βγεί ΟΧΙ, να μην έρθεις την Δευτέρα για δουλειά." Ανακοίνωση έβγαλε μέχρι και το υπουργείο Εργασίας...

Πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για τη στήριξη των απόρων

Στη μείωση, κατά 450.000 ως το 2020, του αριθμού των ατόμων που απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, στοχεύει το πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή προς Απόρους», προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ, το οποίο και παρουσίασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Mηδενικό εισόδημα δήλωσαν έξι στους δέκα Έλληνες το 2014

Απογοητευτικά είναι για ακόμη μία χρονιά τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με τις απολαβές των Ελλήνων, αφού μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, το 65% των πολιτών δήλωσε μηδενικό εισόδημα.

Επιδότηση 3.000 ευρώ σε 6.489 ανέργους για να δημιουργήσουν Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.)

Επιδότηση 3.000 ευρώ σε 6.489 ανέργους για να δημιουργήσουν τη δική τους Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) προσφέρει νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που θα ανακοινώθει αρχές Οκτωβρίου. Δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασί θα έχουν όλοι οι άνεργοι χωρίς όριο ηλικίας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι ωφελούμενοι πρέπει να δημιουργήσουν αναπτυξιακή σύμπραξη με συμμετοχή τουλάχιστον τριών ατόμων. Ο συνεταιρισμός των ανέργων αποκτά τη δυνατότητα να συνεργαστεί με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με ΟΤΑ και με άλλους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Και τώρα...εισηγήσεις για μείωση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ!

Θέμα μείωσης της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ θέτουν στην ηγεσία υπουργείου Εργασίας, στελέχη των Ταμείων ενόψει της εφαρμογής του ν. 3863/10 και του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από το επόμενο έτος, σύμφωνα με την Ημερησία. Σημειώνεται ότι η βασική σύνταξη των 360 ευρώ θα χορηγείται σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2015 ως «συμπλήρωμα» της αναλογικής, με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές.

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση: 400 ευρω ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για άνεργες και φτώχες οικογένειες

Στην άμεση εφαρμογή από τον  Σεπτέμβριο σε 13 δήμους και από τις αρχές του 2015 σε όλη την Ελλάδα του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» προσανατολίζεται το Υπουργείο Εργασίας σε μια προσπάθεια να βοηθήσει οικογένειες χωρίς εισοδήματα, που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×