op
×

Ένα διαφορετικό παζάρι βιβλίων: Προσφέρετε ένα μπουκάλι λάδι και παίρνετε 2 βιβλία!

Ένα διαφορετικό παζάρι βιβλίων από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Μαΐου. 
Περισσοτερα...

Αλληλέγγυα οικονομία

Ο σύγχρονος κοινοτισμός και η άμεση δημοκρατία. Του Γιώργου Κολέμπα

Ο Κοινοτισμός ως πολιτειακό σύστημα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία και μπορεί σήμερα να υλοποιηθεί ανά δήμο, ανά περιφέρεια, ανά γεωγραφική επικράτεια

Δημιουργείται τοπική Ένωση Αλληλέγγυας Κοινωνικής και Συνεργατικής Οικονομίας και στην Αρκαδία

Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Φορείς της Αλλήλέγγυας Κοινωνικής και Συνεργατικής Οικονομίας οργανώνουν διαβούλευση στην Τρίπολη για την  δημιουργία Τοπικής Ενωσης στην Αρκαδία

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Rosa Nera

Μέσα σε κλίμα αδιαφάνειας διέρρευσα  φήμες σχετικά με την πώληση ή μακροχρόνια ενοικίαση του ιστορικού κτηρίου  που στεγάζει 12 χρόνια τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο - κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά.

Για μια Ενδογενή Παραγωγική Aνασυγκρότηση, με βάση την Βιοπεριφέρεια | Του Γιώργου Κολέμπα

Η Ελλάδα έγινε ο αδύνατος κρίκος στον παγκόσμιο καπιταλισμό, λόγω της μανίας της πολιτικής ελίτ, για ανάπτυξη που δεν στηριζόταν στον πρωτογενή-δευτερογενή τομέα 

Matthew Slater: Ένας μηχανικός κοινοτικών νομισμάτων μας μαθαίνει πώς να βάλουμε την αλληλέγγυα οικονομία στη ζωή μας

Ο Matthew Slater είναι μηχανικός κοινοτικών νομισμάτων. Προτείνει μια τεχνολογία που θα αναβαθμίσει την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη πέρα από το τοπικό επίπεδο

Πρωτοβουλία για μια Πανελλαδική Συνάντηση συνεργατικών εγχειρημάτων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας

Για μας η δικτύωση, η κοινωνική και οικονομική αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη των συνεργατικών εγχειρημάτων ΚΑΛΟ αποτελεί πρώτη και άμεση αναγκαιότητα και προτεραιότητα

Πεκλάρι: Ένα παράδειγμα εξισωτισμού και αλληλέγγυας οικονομίας

Το βιβλίο του Βασίλη Νιτσιάκου, "Πεκλάρι": κοινωνική οικονομία μικρής κλιμακας, αποτελεί μια ανθρωπολογική μελέτη μιας περιοχής στην ανθρωπογεωγραφική και πολιτισμική ενότητα των Μαστροχωρίων της Κόνιτσας στην Πίνδο, μια ενότητα χωριών που βρίσκεται στην κοιλάδα του Σαραντάπορου, παραπόταμου του Αώου.

Ένα αυτόνομο χωριό στην Ακαδημία Πλάτωνος - Πήγαμε στο 4ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας

Ο  κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στις μορφές αυτόνομης οργάνωσης της οικονομίας, στην παιδεία, σε θέματα υγείας  και ενέργειας αλλά και να ψυχαγωγηθεί μέσα από διάφορα  δρώμενα.

Αλληλεγγύη από την Κέρκυρα: Κατάληψη Ελαία - Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως

Τον τελευταίο καιρό αναρίθμητα καραβάνια προσφύγων θαλασσοδέρνονται αβοήθητα, στις περιοχές γύρω απ την λεκάνη της Μεσογείου, αναζητώντας αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε άνθρωπο: το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρεπή διαβίωση.

0 Περιφερειακός Μηχανισμός Κοιν.Σ.Επ. Αττικής οργανώνει δίκτυο προώθησης πώλησης κατανάλωσης προιόντων που προέρχονται από την αλληλέγγυα οικονομία

Το Σάββατο 14/02 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Περιφερειακού Μηχανισμού Κοιν.Σ.Επ. Αττικής με θέμα την οργάνωση δικτύου προώθησης πώλησης κατανάλωσης προιόντων που προέρχονται από την αλληλέγγυα οικονομία (Κοιν.Σ.Επ. & αγροτικούς ή αστικούς συνεταιρισμούς).

“Αντηχείο”: Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στο Βόλο με εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την μουσική και τα παιδιά

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός μας επικροτεί την αρχή της αλληλέγγυας οικονομίας, δηλαδή της συνεργασίας και της έμπρακτης στήριξης προς όλους τους ανθρώπους που συγκροτούν κοινότητες και συλλογικότητες και αναπτύσσουν παραγωγικές και συμμετοχικές εργασιακές σχέσεις, βασισμένες στην αλληλεγγύη μεταξύ των μελών τους. Στηρίζουμε την αρχή της συλλογικής δράσης και της συνεταιριστικής οργάνωσης ως μέσων διάδοσης των ιδεών και επιδίωξης των στόχων των ανθρώπινων κοινοτήτων.

"Μπορούμε να το αλλάξουμε"; Καμπάνια για συμμετοχή των πολιτών στις κοινωνικές δομές των δήμων

Φτώχεια, Εγκατάλειψη, Μοναξιά & Ανεργία είναι οι συνθήκες που θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε με την βοήθεια όλων. Καλούμε όλο το κόσμο να επισκεφθεί τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και να μας βοηθήσει να στηρίξουμε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

Αλληλέγγυα οικονομία: μια απάντηση «από τα κάτω» στην κρίση. Ημερίδα στο Ρέθυμνο

Ημερίδα με θέμα την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο.

Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων : μια εναλλακτική μορφή οικονομίας είναι εφικτή

Η αντιστροφή της σχέσης ανθρώπων-«χρήματος» φαίνεται να είναι οριστική και αμετάκλητη, όσο ο κοινωνικός έλεγχος  ελαχιστοποιείται. Οι άνθρωποι σήμερα, υπηρετούμε το «χρήμα» και όχι το αντίθετο. Οι ανάγκες της «οικονομίας» και του χρηματοπιστωτικού συστήματος αποδεικνύονται σημαντικότερες από τις ανάγκες των ανθρώπων.

7η Συνάντηση στο Εργαστήριο Κ.ΑΛ.Ο.: "Σχεδιασμός νέων εγχειρημάτων: Ανάλυση τοπικών αναγκών / πόρων"

Την Πέμπτη 30/10/2014, 18.00-20.00 στο Κ.ΑΛ.Ο εργαστήρι (Κοινωνικής και ΑΛληλέγγυας Οικονομίας) συνεχίζουμε τη συζήτηση με θέμα: "Σχεδιασμός νέων εγχειρημάτων: Ανάλυση τοπικών αναγκών / πόρων".

Διημερίδα: "Κοινωνική Οικονομία, Αλληλέγγυα Οικονομία, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί"

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΑΤΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ»  σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, διοργανώνουν διημερίδα την Παρασκευή 31/10/2014 στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς [Π.Π.Ι.Ε.Δ.] και το Σάββατο 01/11/2014 στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Χαλκηδόνας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, με θέμα :
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×