op
×

Νεκρή σε ενέδρα η αρχηγός κουρδικού πολιτικού κόμματος

Η Hevrin Khalaf, γενική γραμματέας του κόμματος «Μελλοντική Συρία», φέρεται να σκοτώθηκε σε ενέδρα τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία
Περισσοτερα...

Κόμματα

Σκέψεις για τη γενική κατάργηση των πολιτικών κομμάτων

Η Σιμόν Βέιλ διατυπώνει με τον δικό της, εκφραστικά ιδιαίτερο, τρόπο και με εμβριθή νου, ένα δριμύ κατηγορώ κατά των πολιτικών κομμάτων. Σήμερα πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να συνδέονται, ή να εξαρτώνται, ή και να πιστεύουν στα πολιτικά κόμματα.

Οι μεγαλύτεροι κακοπληρωτές τα κόμματα: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν 400 εκατ. ευρώ και δεν πληρώνουν μία

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ χρωστούν στις τράπεζες 400 εκατομμύρια ευρώ και από το 2011 που πήραν τα δάνεια δεν πληρώνουν ούτε μία σε τόκους. Και οι τράπεζες βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των άνεργων πολιτών.

Περί κομμάτων και κινημάτων... Γράφει ο Κλεισθένης

Κάθε κίνημα έχει σαν πρωτεργάτη μία ομάδα σφιχτά δεμένη μεταξύ της με κοινούς στόχους. Μία ομάδα οραματιστών που μπορεί να αποτελείται από διαννοούμενους, πολιτικοποιημένους πολίτες καi αγωνιστές που δρουν μέσα στην κοινωνία (αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμό, συλλόγους κτλ).

Ποια στελέχη ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής;

Υπό την προϋπόθεση ότι θα επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που στο σύνολό τους προβλέπουν οριακή διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., αν ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρήσει την πρωτιά, αλλά με μικρότερη διαφορά από τις οκτώ μονάδες, τότε η Ν.Δ. θα κερδίσει κάποιες επιπλέον έδρες.

Αυτά είναι τα χρήματα που παίρνει κάθε κόμμα για τις εκλογές

Με κανονιστική πράξη, που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μανιτάκης, τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου θα λάβουν το 50% του κατανεμητέου ποσού των 3.532.000 ευρώ για τις ανάγκες της διεξαγωγής των προσεχών εκλογών ως εξής:

Τα κόμματα ως φορείς οικονομικής υπανάπτυξης. Του Νίκου Λακόπουλου

Τα «νέα» κόμματα είναι απομιμήσεις των παλιών. Τα πιο «προοδευτικά» θα μπορούσαν να είναι μοντέρνα (!) αλλά την δεκαετία ΄80. Τα κόμματα στην Ελλάδα δεν κοιτάζουν το μέλλον. Υπόσχονται να διορθώσουν το παρελθόν.

Χρόνης Μίσσιος: "Τα κόμματα δεν διακονούν την κοινωνία, δεν την απελευθερώνουν, επιβλήθηκαν στην κοινωνία και την δολοφονούν"

«Τα κόμματα μας τελείωσαν, Μιχάλη. Χωρίστηκαν κι αυτά σε κεφάλι και κορμί, σε αρχηγούς και οπαδούς. Μόνο όσοι γουστάρουν να ασκούν εξουσία και να εξουσιάζονται, όσοι νοιώθουν μοναξιά και ανασφάλεια, ανήκουν πλέον στα κόμματα, από κοινωνικές εκφράσεις έγιναν κοινωνικά εκτοπλάσματα.

Φαντασίωση και Ιστορία. Του Νίκου Λακόπουλου

Α ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ - Η ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ENALLAKTIKOS.GR  Θα είναι η εποχή μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, τη "Ν.Δ", το ΠΑΣΟΚ κλπ. κλπ. αφού σχεδόν όλα τα κόμματα είναι ληγμένα. Στην κάλπη μας περίμεναν πολλοί σκελετοί κομμάτων.

Ας επιστρέψει η πλατεία. Του Γιώργου Παπαχριστοδούλου

Την Κυριακή η ψήφος πολλών φίλων θα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Με δισταγμό, με μισή καρδιά που λένε. Επειδή έχουνε δει πολλά τα μάτια τους, πολλά ακούσει τ’ αυτιά τους και κυρίως βιώσει πολλά από το παραμύθι της μεταπολιτευτικής αντιπροσωπευτικής ασυδοσίας, παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε ενεργά ΚΑΙ η αριστερά. 

2015: Προγνώσεις και το “σύνδρομο του φαβορί”. Του Μίμη Ανδρουλάκη

Ωστόσο τα κόμματα που προηγούνται στις προγνώσεις και τις δημοσκοπήσεις των οκτώ χωρών πρέπει να προφυλαχθούν από το “σύνδρομο του φαβορί” που κτύπησε το 2014 τη βραζιλιάνικη εθνική ομάδα και διέψευσε τα στοιχήματα για τη σχεδόν βέβαιη επικράτησή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στην έδρα της.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×