op
×

Η δημοκρατία που κινδυνεύει & πλάγιοι (φιλελεύθεροι) σκοποί

Τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες μέσω των οποίων η ημιμάθεια και η αμάθεια απειλούν τη δημοκρατία στην Ελλάδα και διεθνώς, περιέγραψε στην διάλεξή του, ο καθηγητής Γιώργος Δερτιλής
Περισσοτερα...

Δημοκρατία

Δημοκρατική Οργάνωση της Αντιδημοκρατικότητας | Της Ιωάννας Μουτσοπούλου

Χρησιμοποιώντας τον όρο «δημοκρατική οργάνωση της αντιδημοκρατικότητας» από ένα κείμενο του Γιάννη Ζήση,(1) θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε ορισμένα στοιχεία στην περί δημοκρατίας αντίληψη.

Η ατομική ιδιοκτησία και το πρόβλημα της Δημοκρατίας και της Ειρήνης | Του Κώστα Λάμπου

Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν λυσσασμένα σε Βορά και Νότο, σε Ανατολή και Δύση, τα αχόρταγα κοράκια της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης κράζουν πάνω από τα κεφάλια μας.

Το Τέλος της Ενιαίας Σκέψης και η Ριζοσπαστικοποίηση της Δημοκρατίας

Ο μεγάλος χαμένος των προκριματικών εκλογών του γαλλικού κόμματος των Ρεπουμπλικανών, Νικολά Σάρκοζί, δήλωσε πρόσφατα πως με τη νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το τέλος της «ενιαίας σκέψης»

Δικαιoσύνη και δημοκρατία: ξεχασμένα Noήματα | του Γιώργου Οικονόμου*

Το αίτημα για δικαιοσύνη έγινε στις αρχαιοελληνικές πόλεις κοινωνικό πρόταγμα, το οποίο οδήγησε κατ’ αρχάς στη δημιουργία του γραπτού νόμου και εν συνεχεία σε σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις.

Κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των διατλαντικών συμφωνιών TTIP – CETA - TISA. Του Κώστα Νικολάου

Αυτές οι Φριχτές Εμπορικές Συμφωνίες απειλούν τη Δημοκρατία, τις Δημοσίες Υπηρεσίες, τα Κοινωνικά, Περιβαλλοντικά, διατροφικά πρότυπα, τη μικρής κλίμακας ποιοτική γεωργία

Νόαμ Τσόμσκι: Η κατάλυση της δημοκρατίας είναι πολύ ορατή σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καταλύεται η δημοκρατία, είναι το μήνυμα που στέλνει ο παγκοσμίου φήμης φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος μιλάει στο Truth - out  για την παγκοσμιοποίηση, την ανισότητα και την πολιτική αλλοτρίωση

Ισλαμισμός, Καπιταλισμός και Δημοκρατία. Του Νίκου Λακόπουλου

Κάθε προσπάθεια να εξηγήσουμε με την λογική έναν πόλεμο είναι παράλογη γιατί ο ίδιος ο πόλεμος είναι παράλογος. Πριν από μερικές δεκαετίες ο «εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες» χαιρετίστηκαν ως αγώνες για τον προσδοκώμενο σοσιαλισμό, καθώς ο Καπιταλισμός- ως γνωστόν- πνέει διαρκώς τα λοίσθια- κατά μία εκδοχή έχει πεθάνει ήδη.

Υπογράφουμε ΕΔΩ ενάντια στο μνημόνιο TPP, την παγκόσμια δικτατορία των πολυεθνικών!

Η TPP είναι απειλή για τη δημοκρατία και υπονομεύει την εθνική κυριαρχία, τα εργατικά δικαιώματα, τους περιβαλλοντικούς νόμους και την ελευθερία λόγου στο Διαδίκτυο. Σας καλούμε να καταψηφίσετε το «μνημόνιο των πολυεθνικών».

Μπέπε Γκρίλο: Δημοκρατία τέλος!

Την εκτίμηση ότι «η Δημοκρατία παύθηκε. Η ταπείνωση της Ελλάδας είναι μια προειδοποίηση για όλες τις χώρες που θέλουν να αναγνωρισθεί η κυριαρχία τους» εξέφρασε μέσω διαδικτύου ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο.

Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Δημοκρατία. Του Στάθη Χαμπίμπη

Όταν αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον και η επιβίωση των παιδιών σου είτε είσαι αριστερός, είτε δεξιός είτε ότι άλλο νιώθεις, δεν έχεις κανέναν άλλο δρόμο παρά να αντισταθείς σε αυτούς, που θέλουν την εξόντωσή σου. Έχεις το δικαίωμα να σκεφτείς το κόστος και τις δυσκολίες, που θα αντιμετωπίσεις στο κοντινό μέλλον.

Ανεξάρτητοι Ελλήνες: Οι Έλληνες στον εκβιασμό απαντούν με Δημοκρατία

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο Πολιτισμός, προσπαθούν να λεηλατήσουν την ελπίδα μας, την καταγωγή μας, την αξιοπρέπειά μας, την εθνική μας ανεξαρτησία, την πολύτιμη ιστορία μας. Να ταπεινώσουν το πατριωτικό μας αίσθημα.

Η διάκριση των εξουσιών και οι εξωθεσμικές εξουσίες. Της Ιωάννας Μουτσοπούλου

Η διάκριση των εξουσιών θεσπίστηκε όχι για να ενισχυθεί η εξουσία, αλλά για να διασπαστεί αρχικά η συγκεντρωτική εξουσία της μοναρχίας και μετά η συγκέντρωση εξουσίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×