op
×

Παρελθόν οι ιδιωτικοποιήσεις νερού στην Πορτογαλία – Οι δήμοι ξαναγοράζουν τις εταιρείες

Oι περισσότεροι δήμοι που τα χρόνια της κρίσης είχαν προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις επιχειρούν να ξαναγοράσουν τις επιχειρήσεις ή τουλάχιστον να συμμετέχουν σε αυτές ως μέτοχοι
Περισσοτερα...

Ιδιωτικοποιήσεις

Κύμα ιδιωτικοποιήσεων και εθελούσια έξοδος για 15.000 υπαλλήλους

Με κύμα ιδιωτικοποιήσεις, συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέως αλλά και εφαρμογή προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, ἡ Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εξορθολογήσει την λειτουργία δημοσίων οργανισμών

Eκστρατεία για την επιστροφή στο δημόσιο εννέα ιδιωτικών εταιριών ύδρευσης

Η GMB ανακοίνωσε ότι τα διευθυντικά στελέχη των εννέα εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης είναι «παχιές γάτες» που κερδίζουν εκπληκτικά ποσά από τη διαχείριση ενός φυσικού πόρου.

Ιδιωτικοποίηση νερού: Η Κομισιόν αχρηστεύει την επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, Right2Water, με 1,9 εκατ. υπογραφές

Πίσω από την «αρχή της ουδετερότητας» κρύβει η Κομισιόν την άρνησή της να εξετάσει τις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

Ω, τι διασκεδαστικό ο Άδωνις να παρακαλάει το κράτος να τον σώσει... Του Άρη Σταθόπολου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να βλέπεις άκρατο οπαδό των ιδιωτικοποιήσεων, να έχει κολλήσει σε δρόμο ιδιώτη εργολάβου και να παρακαλάει το κράτος να τον σώσει για να μην ξεπαγιάσει.

Αυτό είναι το Πρόγραμμα Ιδιωτικοποιήσεων στο οποίο δεσμεύτηκε η Ελλάδα

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μην έδωσε στη δημοσιότητα καμία σχετική λίστα αλλά κατά την διαδικασία της έγκρισης του Μνημονίου από την Ολλανδική Βουλή ο Γερούν Ντάισεμπλουμ κατέθεσε έγγραφο με 55 δράσεις ιδιωτικοποιήσεων που πρέπει να εκτελέσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Και οι υδρογ/άνθρακες στο νέο "Ταμείο Επενδύσεων";

Πολύ διαφορετικό από το ΤΑΙΠΕΔ, όχι αναγκαστικά όμως καλύτερο ή χειρότερο, θα είναι το νέο κρατικό επενδυτικό ταμείο, σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης. Σύμφωνα, πάντα, με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η έδρα του Ταμείου θα είναι η Αθήνα.

ΔΝΤ: Ανέφικτα τα 50 δισ. που ζητάει η Γερμανία - Κουρέψτε το χρέος!

Το ΔΝΤ προχωρά σε διπλή «επίθεση» κατά της Γερμανίας ξεκινώντας από τις συνεχιζόμενες αναφορές για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας ως προϋπόθεση συμμετοχής του στο τρίτο πακέτο διάσωσης ενώ τώρα επισημαίνει πως μόλις 1,5 δις. Ευρώ θα μπορούσε να μαζέψει η Ελλάδα από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτές είναι οι ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση

Περίπου στα 2,2 δις για τη διετία 2017 - 2019 και στα 3,1 δις για φέτος και το 2016 εκτιμώνται τα συνολικά έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις στην ελληνική πρόταση που έχει κατατεθεί στους δανειστές για επίτευξη συμφωνίας.

Λαπαβίτσας: Προφανώς και δεν θα ψηφίσω οτιδήποτε έρθει στη Βουλή - προσωπική μου κόκκινη γραμμή είναι οι ιδιωτικοποιήσεις

"Προφανώς και δεν θα ψηφίσω ό,τι και αν έρθει στη Βουλή και κανένας μας στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα ψηφίσει ό,τι έρθει στη Βουλή. Όλοι θέλουμε να δούμε ακριβώς τι θα έρθει, να το διαβάσουμε και να δούμε κατά πόσο συνάδει στο πρόγραμμά μας"  ο Κώστας Λαπαβίτσας  στον Αθήνα 9,84.

Bloomberg: Ιδού οι όροι για συμβιβασμό Ελλάδας - Γερμανίας

Μια “συμφωνία - γέφυρα”. Το Βερολίνο θα δεχτεί αναθεώρηση σε δημοσιονομικά μεγέθη, στο μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3% στο 1,5%. Αμοιβαίες υποχωρήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις. Η Αθήνα θα δεσμεύεται για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, βελτίωση της συγκέντρωσης φόρων και  καταπολέμηση της διαφθοράς..

Θα ξεπουλήσουν και τους καταρράκτες της Έδεσσας;

Όπως επισημαίνει ο Δ. Γιάννου, παρά τη δέσμευση ότι θα υπάρξει άμεσα πρόβλεψη, ο δήμος δεν έχει λάβει ενημέρωση και εξετάζει το θέμα νομικά, «καθώς με την ιδιωτικοποίηση των Υδροηλεκτρικών Σταθμών Άγρα και Εδεσσαίου παύει να υπάρχει το δημόσιο συμφέρον από την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου και μετατρέπεται σε ιδιωτικό».

Βγάζουν στο σφυρί και την Ηρακλειά!

Την πανέμορφη Ηρακλειά φαίνεται πως έχουν βάλει... στο μάτι επιχειρηματίες έχοντας σκοπό να χτίσουν μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα ή συγκρότημα εξοχικών κατοικιών, σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού. Η αποκάλυψη ότι στη λίστα των παραλιών που παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται η μοναδική προσβάσιμη παραλία του νησιού, το Λιβάδι, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Ακτές Ώρα Μηδέν: 97 φορείς ενάντια στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Ενενήντα επτά επιστημονικοί, κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί φορείς στην Ελλάδα,  δημιούργησαν το πανελλήνιο δίκτυο  «ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ», με σκοπό την αποτροπή ψήφισης του γνωστού νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες.

«Θερμή» υποδοχή στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για την παραλία-φιλέτο (βίντεο)

Κακήν κακώς αποχώρησαν τα στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, που μετάβησαν στην επίμαχη παραλία για να...παραλάβουν την έκταση των 251 στρεμμάτων ωστόσο συνάντησαν το "μπλόκο" των εκπροσώπων φορέων, παρατάξεων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Καρτερού που τους επιφύλλαξαν θερμή υποδοχή έξω από το Ξενία Καρτερού!

Μην καταστρέψετε τις ακτές σας, όπως η Ισπανία

Επιστολή με την οποία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην ακολουθήσει το αποτυχημένο παράδειγμα της Ισπανίας στη διαχείριση του αιγιαλού απέστειλε την Τρίτη προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, ο Διευθυντής του WWF Ισπανίας

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές πουλάνε 13 παραλίες

Τις δύο - και μοναδικές - παραλίες της Ελαφονήσου, Σίμο και Σαρακίνικο, θέλει να... αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, γι' αυτό και τις βγάζει «στο σφυρί». Ο πολλάκις βραβευμένος «επίγειος παράδεισος» από ουκ ολίγα διεθνή τουριστικά γραφεία, ετοιμάζεται να περάσει σε ιδιωτικά χέρια.
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×