op
×

Διαχείριση απορριμμάτων: Κάν’ το όπως η Φινλανδία

Ο Πάνος Καραμερτζάνης μένει τα τελευταία 10 χρόνια με την οικογένειά του στο Ελσίνκι, εργαζόμενος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών. 
Περισσοτερα...

Φινλανδία

"Είναι ένα θαύμα": Πώς η Φινλανδία κατάφερε να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης στέγης

Η Φινλανδία είναι η μόνη χώρα της ΕΕ στην οποία τα ποσοστά έλλειψης στέγης μειώνονται διαρκώς. Το μυστικό της; Προσφέρει στους ανθρώπους σπίτια μόλις τα χρειάζονται - άνευ όρων!

14 λόγοι που θα θέλατε το παιδί σας να πηγαίνει σε σχολείο στην Φινλανδία

Σύμφωνα με μελέτες, οι μαθητές στη Φινλανδία είναι μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο. Ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στο σχολείο από παιδιά σε άλλες χώρες ενώ για τη σχολική μελέτη αφιερώνουν το πολύ 30 λεπτά την ημέρα.

Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Εργασίας στη Φινλανδία - Καλύπτονται έξοδα ταξιδιού και διαμονής

Δυνατότητα ομαδικής εργασίας, ενδιαφέρον για τη φύση, δυνατότητα διοργάνωσης δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, διάθεση ανάληψης πρωτοβουλιών για διαπολιτισμικές δραστηριότητες..

Φινλανδία: Σεμινάριο με θέμα το ρόλο των νέων στην προσφυγική κρίση - Καλύπτονται έξοδα διαμονής, διατροφής

Το «Εμείς και ο Κόσμος» συμμετέχει σε σεμινάριο με θέμα το ρόλο των νέων στην προσφυγική κρίση το οποίο διεξάγεται στο διεθνές κέντρο νέων Hyvärilä στην Φινλανδία.

Από το Grexit στο Finland-exit! Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας εξετάζει αποχώρηση από την ευρωζώνη

Φιλανδοί πολίτες συγκέντρωσαν ήδη περισσότερες από 50.000 υπογραφές ζητώντας την έξοδο της Φινλανδίας απο την ευρωζώνη, γεγονός  που υποχρεώνει το κοινοβούλιο της Φινλανδίας να συζητήσει το θέμα.

Είμαστε ΟΛΟΙ Φινλανδοί!...

Eλσίνκι: 30.000 εργάτες διαδήλωσαν μέσα στη βροχή.  Η μεγαλύτερη κατάληψη πανεπιστημίου στην ιστορία της Φινλανδίας, υπέρ της αμεσοδημοκρατικής διαχείρισης του ιδρύματος και κατά της λιτότητας, φαίνεται, πως θα εξαπλωθεί παντού. Ένα νέο κοινωνικό κίνημα διαμορφώνεται στην αντίσταση κατά της αλλοίωσης που προκάλεσε ο νεοφιλελευθερισμός στο Σκανδιναβικό κοινωνικό κράτος.

Στο Eurogroup τώρα η μπάλα!

Στο Eurogroup, το απόγευμα περνά «η μπάλα» όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν μπροστά τους δύο προτάσεις για να επεξεργαστούν. Την έγκριση του νέου μνημονίου, όπως επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση αλλά και πολλοί εταίροι ή τη νέα χρηματοδότηση-γέφυρα, όπως επιθυμεί ο Β. Σόιμπλε. Η Κομισιόν ωστόσο ασκεί πίεση ώστε στο Eurogroup να εγκριθεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Washington Post: Ψάχνετε τα προβλήματα του ευρώ; Κοιτάξτε τη Φινλανδία!

«Η Φινλανδία δεν μπορούσε να κάνει αυτό που κανονικά θα έκανε μία χώρα σε τέτοια περίπτωση, να υποτιμήσει το νόμισμά της». Ο συντάκτης αντιπαραβάλλει τη γειτονική Σουηδία, η οποία έχει επιλέξει να μείνει εκτός Ευρωζώνης.

Φινλανδία: Ανοικτές φυλακές με επιδοτούμενους φυλακισμένους χωρίς δεσμοφύλακες και κλειδαριές

Στην πόλη Κεράβα. Εργάζονται σε ένα θερμοκήπιο Έχουν πρόβατα, κουνέλια. Εάν σπουδάζουν, εισπράττουν επιδότηση! "Εύκολο να δραπετεύσεις, αλλά επιστρέφεις στην φυλακή. Εδώ είναι καλύτερα."

Θέσεις εθελοντικής εργασίας σε δασική περιοχή της Φινλανδίας (28/5-16/6)

Αφορά τη συμμετοχή των εθελοντών σε εργασίες συντήρησης μονοπατιών δασικής περιοχής και στη χρήση τους για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και υπαίθριων δραστηριοτήτων στο Φινλανδικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Νέων «Hyvärilä Youth Centre» (http://www.hyvarila.com/en/frontpage/)

Επόμενο θύμα η Φινλανδία…που μας κούναγε το δάκτυλο..

Όταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Φινλανδίας και επικρατέστερος επόμενος πρωθυπουργός της χώρας Γιούχα Σιπίλα προειδοποίησε ότι η Φινλανδία διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει η επόμενη Ελλάδα, δεν χρησιμοποιούσε απλά ένα ρητορικό σχήμα για προεκλογικούς σκοπούς: η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια σφοδρή καταιγίδα στο πεδίο της οικονομίας το επόμενο διάστημα.

Η Φινλανδία ψάχνει 18.000 γιατρούς στην Ελλάδα – Μηνιαίος μισθός 6.000 ευρώ!

Για τις 18.000 διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα έχει ήδη δημοσιευτεί προκήρυξη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ/EURES, και μάλιστα στα Ελληνικά, εδώ και δύο εβδομάδες. Και, όμως, μόλις 2 γιατροί έχουν κάνει αίτηση για δουλειά!

Βίντεο: Μία μέρα σε ένα σχολείο της Φινλανδίας

Συχνά ακούγεται πως το Φιλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Τι είναι όμως αυτό που το κάνει ξεχωριστό; Πόσο διαφέρει από το δικό μας; Τι μαθήματα διδάσκονται; Δίνει ευκαιρίες στους εκπαιδευτικούς να καινοτομήσουν; Τι μέσα έχουν στη διάθεση τους; Ποιος ο ρόλος των μαθητών;
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×