op
×

12 μύθοι για την οστεοαρθρίτιδα που δεν πρέπει να πιστεύουμε

Oστεοαρθρίτιδα, η πιο συχνή μορφή της νόσου και μία από τις κύριες αιτίες αναπηρίας στη μέση και τρίτη ηλικία.
Περισσοτερα...

μύθοι

«Χάπια του έρωτα»: Μύθοι, φόβοι, προσδοκίες και αλήθεια

Μεγάλη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών σε 5.000 άνδρες, οι οποίοι πήραν τα «χάπια του έρωτα», αποκαλύπτει τις παγίδες από τη χρήση τους, τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται και πολλά άλλα!

Μύθοι και αλήθειες για την αρθροπλαστική γόνατος

Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι υποβάλλονται σε εγχείρηση αντικατάστασης των αρθρώσεων στα γόνατά τους, καθώς η παράταση του προσδόκιμου επιβίωσης σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής ευνοούν την φθορά τους.

Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας: Μύθοι και Αλήθειες | Του Γιώργου Βασιλακόπουλου

Η όλη αντιμετώπιση του ζητήματος που παραπέμπει σε κάτι «κακό» που πρέπει να εξοβελιστεί από τον πολεοδομικό ιστό της πόλης, δείχνει την ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΓΝΟΙΑ γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος κινητής τηλεφωνίας

Οι μύθοι που επικρατούν στην Ελλάδα γύρω από τον καρκίνο. Του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα

Η λέξη καρκίνος είναι αλήθεια ότι στο άκουσμα της σοκάρει τους περισσότερους από εμάς.  Η Ελλάδα θα πρέπει ίσως να είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη τουλάχιστον όπου ακόμη επικρατούν μύθοι για πολλά πράγματα μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος. Είχε δίκιο ο αείμνηστος καθηγητής Α.Συμεωνίδης που έλεγε ότι κακοήθης δεν είναι ο καρκίνος αλλά η άγνοιά μας. 

Εθνικοί Μύθοι και Αλήθεια (Μέρος 2ο). Του Γιάννη Παρασκευουλάκου

Στη συνέχεια, παίρνω ως δεδομένο ότι ζούμε με εθνικούς -και άλλους- μύθους, χωρίς να σημαίνει ότι όπως σε όλα τα ζητήματα δεν χωράει αντίλογος. Πιο συγκεκριμένα θεωρώ μύθους όχι μόνο τους συνηθισμένους, του τύπου: Έλληνες, ο εξυπνότερος λαός του κόσμου, Ελλάδα, η αρχή όλου του ανθρώπινου πολιτισμού και τα συναφή, αλλά και τα ισοπεδωτικά αντίθετά τους: είμαστε (λένε κάποιοι) λαός ανεπρόκοπων ντενεκέδων που ζουν εις βάρος άλλων, αμόρφωτοι και απολίτιστοι, εαυτούληδες και καθοδηγούμενοι δίκην αγέλης από το φόβο και το ρουσφέτι.

Εθνικοί μύθοι και Αλήθεια. Του Γιάννη Παρασκευουλάκου

Γνωστή φράση και χρησιμοποιημένη κατά κόρον. Αναφέρομαι σε αυτήν γιατί είναι σχετική με την ιδέα της Αλήθειας και όχι γιατί θέλω να κάνω οποιαδήποτε ανάλυση στη σκέψη του Σολωμού. Υποθέτω πως ο Σολωμός λέγοντας «εθνικό» εννοούσε μεταξύ άλλων και μια σειρά από πράγματα: τους εθνικούς μύθους, το εθνικό συμφέρον, την εθνική άποψη κ.ο.κ.

Die Zeit: Πέντε μύθοι που επικράτησαν για την Ελλάδα στη γερμανική κοινή γνώμη

«Γιατί (θέλουμε να) καταλαβαίνουμε λάθος τους Έλληνες», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, στο οποίο επιχειρείται η αποκατάσταση «μύθων» που έχουν επικρατήσει από την αρχή της κρίσης στη γερμανική κοινή γνώμη σχετικά με την Ελλάδα.

Ο μύθος του ανίκανου πολίτη. Του Γιώργου Κουτσαντώνη

Η εικόνα του ανίκανου, αμόρφωτου, αδιάφορου, ανενημέρωτου πολίτη ακόμη και του «πολιτικά ανώριμου» ο οποίος δρα με γνώμονα τα πάθη του και τα ιδιοτελή συμφέροντά του, για ολόκληρους αιώνες συνόδευσε πιστά 
12 »
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×