op
×

Κουνούπι τίγρης: Τι ρόλο παίζει η ζάχαρη στα τσιμπήματα

Ο... πειρασμός για κάτι γλυκό που τόσο συχνά μας κυριεύει μέσα στην ημέρα και που τόσο έχει “δαιμονοποιηθεί” διατροφικά, ίσως τελικά να βοηθάει και σε κάτι σημαντικό.
Περισσοτερα...

ζάχαρη

Δημήτρης Κουρέτας: Γιατί η καστανή ζάχαρη δεν είναι υγιεινή

Η καστανή ζάχαρη δημιουργείται με τη λήψη της ραφιναρισμένης ζάχαρης και της ανάμειξής της με μελάσα. Οι μελάσες δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινές και δεν περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό.

Πως η βιομηχανία ζάχαρης παραπλάνησε τους καταναλωτές, πληρώνοντας ερευνητές του Χάρβαρντ

Αποκαλυπτικά έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα δείχνουν ότι η βιομηχανία ζάχαρης πλήρωσε επιστήμονες του Χάρβαρντ την δεκαετία του ΄60 για να υποβαθμίσει τον ενοχικό ρόλο της ζάχαρης στις καρδιακές παθήσεις.

Πόση ζάχαρη έχει ένα αναψυκτικό; (πίνακας)

Και ενώ θα περίμενε κανείς οι φρουτοχυμοί να είναι πιο υγιεινοί, μία έρευνα του βρετανικού οργανισμού Action on Sugar που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, δείχνει ότι το 25% των φρουτοχυμών του εμπορίου έχουν ίση ή μεγαλύτερη ποσότητα.

Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) αποφάσισε να επαναλειτουργήσει το φθινόπωρο πέρα από το εργοστάσιο του Πλατέος και το εργοστάσιο της Ορεστιάδας, στο οποίο θα απασχοληθούν 100 επιπλέον εργαζόμενοι.

Αυτά είναι τα 2 πιο τοξικά υποκατάστατα ζάχαρης, που καταναλώνουμε καθημερινά

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες αρχικά είχαν σχεδιαστεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης και αποτελούσαν ένα χρήσιμο εργαλείο στη μάχη κατά της παχυσαρκίας. Δυστυχώς η παχυσαρκία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας και προφανώς οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες δεν βοηθούν σε αυτό.

Από τι κινδυνεύετε αν πίνετε ένα κουτάκι αναψυκτικό κάθε μέρα

Τα αναψυκτικά είναι για πολλούς από εμάς τυπικό συνοδευτικό για τα γεύματα και τα σνακ κάθε στιγμή της ημέρας, σπανίως όμως αναλογιζόμαστε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία μας.

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πιούμε ένα αναψυκτικό;

Μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά, περίπου 10 μικρές κουταλιές ζάχαρης, έχουν ήδη περάσει στο αίμα μας. Δηλαδή, 100% περισσότερη ποσότητα από την προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη. Κανονικά, με τόσο μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, θα θέλαμε να κάνουμε εμετό, ωστόσο το φωσφορικό οξύ που περιέχουν τα αναψυκτικά, το αποτρέπει.

Άφωνος μένει ο διευθυντής της Coca Cola όταν δημοσιογράφος του δείχνει πόση ζάχαρη περιέχει ένα κουτάκι! (βίντεο)

Ο δημοσιογράφος του BBC Jeremy Paxman φέρνει σε αμηχανία τον διευθυντή της Coca Cola Europe James Quincey όταν του δείχνει πόση ακριβώς ζάχαρη περιέχεται μέσα σε ένα κουτάκι. Δείτε το βίντεο:
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×