op
×

Kάνναβη: ένα φυτό από το παρελθόν, που δείχνει το μέλλον

«Παρότι το νομικό πλαίσιο υπάρχει εδώ και χρόνια για την παραγωγή, μεταποίηση και αγορά της κάνναβης για ιατρικούς (2018) και βιομηχανικούς σκοπούς (ψήφιση το 2013, στην πράξη το 2016), η εφαρμογή του καθυστερεί αδικαιολόγητα»
Περισσοτερα...

ιατρική κάνναβη

Ήμουν παράλυτος και περπάτησα ξανά χάρη στην κάνναβη | Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Πριν ένα μήνα ήμουν παράλυτος από το δεξί πόδι και ένα μήνα στο νοσοκομείο λόγω της οξείας μυελίτιδας που έπαθα. Είμαι όρθιος και υποψήφιος στις εκλογές, επειδή κάνω χρήση φαρμακευτικής κάνναβης (CBD και THC Υπόσχομαι ότι αν εκλεγώ θα καπνίσω κάνναβη μέσα στη Βουλή.

Τέως και νυν πρόεδρος του ΕΟΦ απαντούν: Γιατί οι ασθενείς δεν έχουν ακόμη λάβει φάρμακα κάνναβης;

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα πιεστικό καθώς διανύουμε ήδη είκοσι μήνες μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι “νομιμοποιείται η φαρμακευτική κάνναβη στη χώρα μας”.

Ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (ΙNCB) - Η ιατρική κάνναβη στο επίκεντρο

Η ιατρική κάνναβη στο επίκεντρο της έκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά. Η ανεπάρκεια στο ρυθμιστικό πλαίσιο έχει αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία.

Γονείς υπέρ της ιατρικής χρήσης κάνναβης για τα άρρωστα παιδιά τους: "Όταν το παιδί σου έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, βγαίνεις από την πεπατημένη"

Η πίεση για την χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους ασκήθηκε από κάτω προς τα πάνω, από ασθενείς που έβρισκαν ανακούφιση, προς την πολιτεία. 

Για ποιες παθήσεις θα συνταγογραφείται η κάνναβη στην Ελλάδα;

Το με ποια κριτήρια επιλέγονται αυτές οι ασθένειες και όχι κάποιες άλλες ή και κάποιες άλλες, αποτελεί ένα μυστήριο μιας και δεν υπάρχει  επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο σχετικά με το θέμα.

Ο Γιώργης Οικονομόπουλος δημιουργεί τον Ελληνικό Σύλλογο Θεραπευτικής Κάνναβης - Συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ

Ο Γιώργης Οικονομόπουλος δημιούργησε τον Ελληνικό Σύλλογο Θεραπευτικής Κάνναβης και μας καλεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για την παρουσίαση του εγχειρήματος.

Θεοδωράκης για κάνναβη: «Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα»

Υπέρ της αποποινικοποίησης της ευφορικής χρήσης κάνναβης από ενήλικες, σε επόμενο χρόνο, τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη. 

Αυτή είναι η καναδική εταιρεία που ετοιμάζει επένδυση για την φαρμακευτική κάνναβη στην Ξάνθη

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα είναι μεγάλο το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια της βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από τα αρμόδια υπουργεία. 

Παπανδρέου: Πρέπει να αποποινικοποιηθεί η προσωπική χρήση κάνναβης και η καλλιέργεια μικρής ποσότητας για ίδια χρήση

«Η άποψή μου είναι υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης και για ιατρικούς λόγους και για την απλή και ίδια χρήση» ανέφερε ο πρ. πρωθυπουργός

Γιώργος Παπανδρέου: Πλήρης αποποινικοποίησης της κάνναβης και ελεύθερη οικιακή καλλιέργεια [ΒΙΝΤΕΟ]

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια διαδικασία τέτοια που δε θα αποτρέπει μέσω της γραφειοκρατίας τον ασθενή  να κάνει ιατρική χρήση της κάνναβης».  

Νομιμοποιήστε την οικιακή αυτοκαλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης | Του Γιώργη Οικονομόπουλου

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες έρευνες που γίνονταν για να αποδείξουν τη βλαβερότητα της κάνναβης κατέληγαν στα αντίθετα συμπεράσματα και έδειχναν τη θεραπευτική της χρησιμότητα!

Η ιατρική κοινότητα “αποποινικοποιεί” την κάνναβη - Πότε και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς

Η ιατρική επιστήμη τίθεται υπέρ της αποποινικοποίησης και της άμεσης χρήσης της ιατρικής κάνναβης, κατόπιν έρευνας και εγκριτικών διαδικασιών.

"Aσφαλής η χρήση της κάνναβης σε ηλικιωμένους ασθενείς", δηλώνουν Ισραηλινοί ερευνητές

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα από τη χορήγηση κάνναβης που έκαναν ερευνητές από το Ισραήλ σε  ασθενείς άνω των 65 ετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έπασχαν από χρόνιο πόνο ή καρκίνο.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×